Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2015

56ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

 
FestivalNews #532
Η αυλαία του 56ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης έπεσε το Σάββατο 14 Νοεμβρίου στο Ολύμπιον, σε μια ατμόσφαιρα συγκινησιακά φορτισμένη, εξαιτίας της τρομοκρατικής επίθεσης στο Παρίσι, που συνέβη μια μέρα πριν. «Η αποψινή τελετή γίνεται κάτω από τη βαριά σκιά των τρομοκρατικών επιθέσεων που έγιναν χθες το βράδυ στο Παρίσι. Είμαστε  όλοι συγκλονισμένοι και εκφράζουμε την οδύνη μας, ενώνοντας τη φωνή μας σε συμπαράσταση προς τη Γαλλία, μαζί με όλες τις χώρες του κόσμου» τόνισε η ηθοποιός Μαρία Ναυπλιώτου, η οποία παρουσίασε την τελετή λήξης του φεστιβάλ. «Υπό το βάρος των πρόσφατων γεγονότων που πιστεύω ότι μας έχουν επηρεάσει όλους, κι εμένα ιδιαιτέρως καθώς είμαι και Έλληνας και Γάλλος πολίτης, κλείνει απόψε η αυλαία του 56ου φεστιβάλ», τόνισε ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του Φεστιβάλ Γιώργος Αρβανίτης, ενημερώνοντας το κοινό ότι ο διευθυντής του φεστιβάλ Δημήτρης Εϊπίδης, «ο άνθρωπος που έστησε τη φετινή κινηματογραφική γιορτή είχε δυστυχώς ένα μικρό ατύχημα, οπότε δεν μπορούσε να είναι κοντά μας απόψε. Του ευχόμαστε πολλά περαστικά και να είναι ξανά σύντομα κοντά μας».
Δείτε τα Βραβεία της διοργάνωσης 
 
 
  ΕΝΟΣ ΛΕΠΤΟΥ ΣΙΓΗ ΓΙΑ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΕΠΙΘΕΣΕΩΝ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ
Σε μια ατμόσφαιρα συγκινησιακά φορτισμένη, έπεσε η αυλαία του 56ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Λίγο πριν την απονομή των βραβείων του 56ου ΦΚΘ ο πρόεδρος του ΔΣ του Φεστιβάλ, Γιώργος Αρβανίτης κάλεσε τους παρευρισκόμενους στην αίθουσα να τηρήσουν ενός λεπτού σιγή για τα θύματα των τρομοκρατικών επιθέσεων στο Παρίσι.

 
 
 
 
Το Φεστιβάλ μένει Λιμάνι 
Με αφορμή την ανάληψη της διαχείρισης της Αποθήκης 1 στο Λιμάνι (αίθουσες Σταύρος Τορνές και Τζων Κασσαβέτης), το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης προσκαλεί το κινηματογραφόφιλο κοινό της πόλης σε μια ξεχωριστή εκδήλωση εγκαινίων που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2015 στην αίθουσα Σταύρος Τορνές (ώρα 21:00), όπου θα προβληθεί το κλασικό φιλμ Γατόπαρδος του Λουκίνο Βισκόντι. Πρόκειται για μια προβολή της Ταινιοθήκης Θεσσαλονίκης, οι προβολές της οποίας θα φιλοξενούνται από εδώ και στο εξής στο συγκεκριμένο χώρο.
Παράλληλα, εκτός από τις αίθουσες Ολύμπιον και Παύλος Ζάννας, το κοινό θα μπορεί πλέον να απολαμβάνει τις ταινίες πρώτης προβολής στην αίθουσα Τζον Κασσαβέτης, όπου από τις 19 Νοεμβρίου θα ξεκινήσει να προβάλλεται η ταινία 45 χρόνια του Άντριου Χέιγκ.
 
Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης: Κλασικές Ευρωπαϊκές Ταινίες V
Ρομάν Πολάνσκι, Αντρέι Ταρκόφσκι, Πιερ Πάολο Παζολίνι, Μάικ Λι: τέσσερις διακεκριμένοι δημιουργοί που σφράγισαν με το έργο τους τον ευρωπαϊκό κινηματογράφο, βρίσκονται στο επίκεντρο του πρώτου αφιερώματος που παρουσιάζει για τη νέα σεζόν η Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης, με τίτλο Κλασικές Ευρωπαϊκές Ταινίες V. Το αφιέρωμα πραγματοποιείται από την Πέμπτη 26 έως και την Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2015, στην αίθουσα Σταύρος Τορνές (Αποθήκη 1’, Λιμάνι), όπου θα φιλοξενείται από εδώ και στο εξής η Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: