Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2009

Ενημέρωση από το ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ και το Disabled.GR

Η Autonomia EXPO ετοιμάζεται για να γίνει στις 21, 22 και 23 Μαΐου 2010 στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου και το πρώτο βίντεο στη διεύθυνση http://www.autonomiaexpo.org/?p=839 δείχνει την προσπελασιμότητα του κέντρου.
Με λίγα λόγια το Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου είναι προσπελάσιμο και έχει μόνο μια μικρή ράμπα στην είσοδο.
Όπως θα διαπιστώσετε και από το βίντεο δεν υπάρχουν εμπόδια.
Κατά τη διάρκεια της Autonomia EXPO οι μεταφορές των επισκεπτών θα διευκολυνθούν να πέντε προσπελάσιμα λεωφορεία της δημοτικής συγκοινωνίας Περιστερίου.
Μπορείτε να δείτε τα προσπελάσιμα λεωφορεία στο βίντεο http://www.autonomiaexpo.org/?p=825 όπου φαίνεται αρκετά καθαρά ο τρόπος που μπορεί να ανέβει και να κατέβει ένα κάθισμα στο λεωφορείο.
Το περιοδικό ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ βρίσκεται στο τυπογραφείο και πρόκειται να ταχυδρομηθεί την τελευταία εργάσιμη ημέρα του Οκτωβρίου.
Στη διεύθυνση http://www.disabled.gr/lib/?page_id=2475 θα βρείτε όλα τα τεύχη του περιοδικού από το 1993 μέχρι σήμερα.
Πολλά νέα σημαντικά κείμενα βρίσκονται στη διεύθυνση http://www.disabled.gr/lib/ και πρέπει οπωσδήποτε να τα δείτε.Διαβάστε ένα ενδιαφέρον και πληροφοριακό κείμενο για την αναπνοή και την κάκωση νωτιαίου μυελού στην διεύθυνση http://www.disabled.gr/lib/?p=22652 Ένα σημαντικό κείμενο για την οστεοπόρωση βρίσκεται στη διεύθυνση http://news.disabled.gr/?p=25748
Ανακοίνωση με την οποία θέτει στις προτεραιότητές της την ψηφιοποίηση βιβλίων για συγγραφείς, βιβλιοθήκες και καταναλωτές εξέδωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Οι συναρμόδιοι επίτροποι για την Εσωτερική Αγορά, Τσάρλι ΜακΓκρίβι και για την Κοινωνία της Πληροφορίας, Βίβιαν Ρέντινγκ αναγνωρίζουν τη σημασία του θέματος και θέτουν ως στόχο να ανταποκριθούν στις «σοβαρές πολιτιστικές και νομικές προκλήσεις της μαζικής ψηφιοποίησης και διάδοσης των βιβλίων, και ειδικότερα των συλλογών που υπάρχουν στις ευρωπαϊκές βιβλιοθήκες».
Διαβάστε σχετικά στο http://news.disabled.gr/?p=25746
Ελπίδα για τους ταξιδιώτες και ενδεχομένως σημαντικές αλλαγές για τις εταιρείες σηματοδοτεί η ένταξη και της ακτοπλοΐας στο σύστημα αποζημίωσης των επιβατών σε περιπτώσεις καθυστέρησης ή ακύρωσης δρομολογίων, που εγκρίθηκε κατ’ αρχήν από τις κυβερνήσεις των κρατών–μελών της Ενωσης.
Η βάση του κανονισμού είναι ο… φρονηματισμός των εταιρειών με στόχο τον περιορισμό στο ελάχιστο των καθυστερήσεων που οφείλονται στις ίδιες και όχι σε ανεξέλεγκτους παράγοντες όπως τα «απαγορευτικά» λόγω ισχυρών ανέμων.
Διαβάστε σχετικά στο http://news.disabled.gr/?p=25724
Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, ανάμεσα στα δικαιώματα του κάθε ατόμου περιλαμβάνεται και το δικαίωμα στη σεξουαλική υγεία, στην ευχαρίστηση και τον έλεγχο της σεξουαλικής και αναπαραγωγικής μας συμπεριφοράς.
Κατά συνέπεια, αποτελεί δικαίωμα του κάθε ανθρώπου με σεξουαλικό πρόβλημα να λάβει την κατάλληλη ιατρική βοήθεια.
Η ανδρική σεξουαλική λειτουργία αποτελείται από τις ακόλουθες φάσεις:
Επιθυμία, Διέγερση, Οργασμό και Εκσπερμάτιση.
Η εναρμόνιση των παραπάνω φάσεων οδηγεί στη σεξουαλική ικανοποίηση και αποτελεί έκφραση της σεξουαλικής υγείας.
Διαβάστε περισσότερα στο http://news.disabled.gr/?p=25671
Όλες οι υπόλοιπες ειδήσεις και η αρθρογραφία από τον ημερήσιο και περιοδικό τύπο βρίσκονται στο http://news.disabled.gr/ που ενημερώνεται καθημερινά με όλα τα νέα δημοσιεύματα.
Το University of Surrrey της Αγγλίας διεξάγει μια έρευνα σχετικά με την προσβασιμότητα τουριστικών προορισμών και τις ανάγκες ταξιδιωτών μα αναπηρία.
Μπορείτε να συμπληρώσετε την έρευνα κάνοντας κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο: http://www.tinyurl.com/accessquestion.
Δεν απαιτούνται προσωπικά στοιχεία κατά τη συμπλήρωση και οι απόψεις θα παραμείνουν ανώνυμες.
Πολλούς χαιρετισμούς, http://www.disabled.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: