Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2016

Το ατύχημα = πύλη εισόδου στην αναπηρία, το παραολυμπιακό ιδεώδες, η σχεδίαση για όλους αποτελούν τους στόχους της "Παρέας εν δράσει" στη Ρόδο με την Aegean.

Το ατύχημα = πύλη εισόδου στην αναπηρία, το παραολυμπιακό ιδεώδες, η σχεδίαση για όλους αποτελούν τους στόχους της "Παρέας εν δράσει" στη Ρόδο με την Aegean.
Η "Παρέα εν δράσει" πετά με την AEGEAN στη Ρόδο στις 23 Οκτωβρίου 2016
Τα μέλη της "Παρέας" θα μιλήσουν ανοιχτά για τους κινδύνους για τη ζωή και την υγεία μας από τα κάθε είδους ατυχήματα, κυρίως όμως τα τροχαία, τις βουτιές στη θάλασσα σε σημεία με άγνωστη μορφολογία βυθού, τη μεταφορά τραυματία από μη ειδικούς τραυματιοφορείς, τα οποία αποτελούν τεράστια πύλη εισόδου στην αναπηρία. 
Είναι σημαντικό να συνειδητοποιήσουμε όλοι μας πως η απόσταση, ανάμεσα στην καθημερινότητά μας και την αναπηρία, είναι πρακτικά ανύπαρκτη.
Επίσης θα αναφερθούν στο παραολυμπιακό ιδεώδες, στην άρση των εμποδίων που η αδιαφορία των πολιτών ορθώνει μπρος σε κάθε Άνθρωπο με Αναπηρία, παρεμποδίζοντας την ελεύθερη και αυτόνομη κίνησή του στο δομημένο περιβάλλον, στην εφαρμογή των αρχών της σχεδίασης για όλους και στις έξυπνες πόλεις.
Καθοριστική για την πραγματοποίηση της εθελοντικής μας δράσης είναι η προσφορά της AEGEAN η οποία εξασφάλισε, με την ευγενική χορηγία της, την μετακίνηση των μελών της "παρέας" προς και από το πανέμορφο νησί της Ρόδου με ασφάλεια και άνεση, η προσφορά του Western Plaza Hotel,
καθώς και η προσφορά της εταιρίας "Κουτσοβασίλης Lift" και της εταιρίας "Nextlevel", ενώ πολλή σημαντική είναι η στήριξη της ΚΟΙΝΣΕΠ Ασκληπιάδες.
Επικοινωνήστε με την "παρέα" για να δρομολογήσουμε τον ερχομό της στον τόπο σας.
Ο Δήμος Ρόδου με το Γραφείο Εθελοντισμού, το Δωδεκανησιακό Σύλλογο Τυφλών και την Εθελοντική πρωτοβουλία «Παρέα εν δράσει» διοργανώνουν 2ήμερο εκδηλώσεων, τη Δευτέρα 24 και την Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2016, με τίτλο: «Μάθε για μένα και ας Σχεδιάσουμε για όλους».
http://takisalexandrakis.blogspot.gr/2016/10/aegean-23-2016.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: