Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2015

ΟΙ ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΠΟΥ ΞΕΘΩΡΙΑΣΑΝ



ΟΙ ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΠΟΥ ΞΕΘΩΡΙΑΣΑΝ
ΑΜΑΝ ΠΙΑ ρε Νικολάκη, δε λέω, είσαι φίλος, σε αγαπώ σε εκτιμώ, αλλά…. Δε μπορείς ΕΣΥ και ΕΓΩ δηλαδή και ο καθένας, να βγαίνεις και να αμφισβητείς το…. «ΕΡΓΟ» της κυβέρνησης, και την τήρηση των «κόκκινων γραμμών». Ξέρεις Νικολάκη μου ΤΙ σημαίνει για μια κυβέρνηση το «βάζω κόκκινες γραμμές»; ΑΛΤ ΚΑΙ ΜΗ ΚΟΥΝΙΕΣΤΕ ΠΑΡΑΠΕΡΑ ΓΙΑΤΙ ΣΑΣ ΕΦΑΓΑ ΛΑΧΑΝΟ.
Και από «λάχανα» εδώ που τα λέμε καλέ μου φίλε Νικολάκη, αυτή η χώρα, έχει μπόλικα. Πολλά εξ αυτών μάλιστα, φορούν και γραβάτες….. ΤΙ μας «διδάσκει η ιστορία»;
Πως ΟΛΕΣ οι …. «κυβερνήσεις της χώρας» μέχρι σήμερα, έβαζαν (εδώ γελάμε και κλαίμε) «ΟΡΟΥΣ» που τους χαρακτήριζαν κόκκινες γραμμές. ΓΙΑΤΙ και ΣΕ ΤΙ τους έβαζαν, είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο… Και καλά, «τραβώντας» τις κόκκινες γραμμές (κάτι άλλο βέβαια όπως έχει αποδειχτεί τραβούσαν), ήταν σα να έλεγαν πως… «τα κόκκινα δεν τα διαπραγματευόμαστε». Και που είσαι Νικολάκη, ΑΥΤΟ το έλεγαν και το λένε ΠΑΝΤΑ, Δυνατά και καθαρά από μέσα τους. Ναι, από μέσα τους, εκεί όπου το σχεδιάζουν και το εφαρμόζουν. Τι τώρα, ξέρουμε εσύ και εγώ και ο απλός κοσμάκης από κόκκινα; ΕΜΕΙΣ ακούμε όλα αυτά που λένε στα κανάλια και σταυροκοπιόμαστε με την «ΣΟΦΙΑ» των πολιτικάντηδων…
ΘΑ μπορούσαμε ποτέ ΕΜΕΙΣ οι ΙΘΑΓΕΝΕΙΣ να σκεφτούμε ΟΟΟΟΟΟΛΑ αυτά με κόκκινα πράσινα, μπλε και ίσκα….ί;
ΟΧΙ βέβαια….
ΠΩΣ μωρέ ΕΜΕΙΣ να σκεφτούμε τόσο σημαντικά πράγματα; Παρτε ένα παράδειγμα, ιδιαίτερα ΕΣΥ φίλε μου Νικολάκη που αμφιβάλεις, για το ΠΟΣΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ είναι οι… «κόκκινες γραμμές».
Δηλώσεις, περί κόκκινων γραμμών!
 «Οι κόκκινες γραμμές πρέπει να υπάρχουν με ότι αυτό συνεπάγεται, αν κινδυνεύουν να διαταραχθούν, τον λόγο θα πρέπει να έχει ο λαός για να παρέμβει και να τις διασφαλίσει»
ΠΣΣΣΣ ΤΙ ΕΙΠΕ ΡΕ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ; Ξεστραβώσου Νικολάκη, και πάμε παρακάτω…
«Οι «κόκκινες γραμμές» μας δεν συνιστούν μόνο μέτρα κοινωνικής δικαιοσύνης, αλλά και αναγκαίες κινήσεις για την έξοδο της οικονομίας από την ύφεση» τονίζει ο κ……….., επισημαίνοντας σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Αγορά» πως αυτές οι κόκκινες γραμμές παραμένουν ως έχουν.
Άλλος ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ. Τα βλέπεις Νικολάκη; Κάτσε έχει και άλλα, να ξεστραβωθείς…
«Λένε ότι αν αντισταθούμε στις παράλογες και απάνθρωπες πολιτικές θα μας πνίξουν οι αγορές. Λένε ότι αν έχουμε κόκκινες γραμμές θα μας τιμωρήσουν οι πιστωτές. Λένε ότι αν δεν κάνουμε ότι μας επιβάλουν, θα πέσει φωτιά να μας κάψει».
ΩΠΑ! Εδώ είμαστε. Έχει και άλλες πολλές, αλλά σταματάμε ΕΔΩ….. Τελικά Πήρες χαμπάρι φίλε Νικολάκη τι τρέχει με τα κόκκινα; Το ότι ΟΛΟΙ εκείνοι που μίλησαν και μιλούν για κόκκινες γραμμές, μας δουλεύουν ψιλό γαζί, είναι κάτι που το καταλαβαίνει και ο πιο αγράμματος ιθαγενής αυτής της χώρας. Άλλωστε, ο Κώστας, ο κολλητός μας μωρέ με το μαγαζί με τα χρώματα, δε λέει πως ΟΛΑ τα χρώματα θέλουν ένα «φρεσκάρισμα» γιατί «ξεθωριάζουν»; Και Νικολάκη μου, ΟΛΕΣ οι κόκκινες γραμμές που βάζουν οι πολιτικοί (στον ύπνο τους), από το πολύ «ΤΣΑΛΑΠΑΤΗΜΑ» ξεθώριασαν την ίδια στιγμή που μπήκαν.
ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ ΠΕΡΙ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΓΡΑΜΜΩΝ, που τείνουν μάλιστα οι όποιες νεότερες, να αντικαταστούν «εξ κόκκινων φανών» (όπως είπε κάποιος πραγματικά σοφός).
Πολύ μπέρδεμα Συνέλληνες με τα «κόκκινα», με τα ΨΕΜΑΤΑ, με τους λόγους και τις υποσχέσεις που ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΤΗΡΗΘΗΚΑΝ, και που ξεθώριασαν όπως οι κόκκινες γραμμές τους, όπως σιγά σιγά «ξεθωριάζει»  και η χώρα, και ΕΜΕΙΣ.
Θα επανέλθω….

Βασίλης Τσούγκαρης

Δεν υπάρχουν σχόλια: