Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2010

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΕΤΑΛΩΤΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΗΣ ΝΔ κ. ΠΑΝΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΚΛΟΓΗ ΤΟΥ κ. ΚΑΡΟΛΟΥ ΠΑΠΟΥΛΙΑ (030210) ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ Αθήνα, 3 Φεβρουαρίου 2010 Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής, σχετικά με τις σημερινές δηλώσεις του Εκπροσώπου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Πάνου Παναγιωτόπουλου για το Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης και την επανεκλογή του κ. Κάρολου Παπούλια, έκανε την ακόλουθη δήλωση: Πολύ αργά θυμήθηκαν στη ΝΔ τι πρέπει να γίνει για την ανασυγκρότηση της οικονομίας. Σήμερα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρείχε στήριξη στο Πρόγραμμα Σταθερότητας, Ανάπτυξης και Ανασυγκρότησης της Ελληνικής κυβέρνησης.
Το Πρόγραμμα αποτελεί τον οδικό χάρτη για την έξοδο της χώρας από την κρίση και περιλαμβάνει τις μεγάλες διαρθρωτικές αλλαγές στην οικονομία και το κράτος, που εξασφαλίζουν την διαφάνεια και την αξιοπιστία των οικονομικών μας.
Παρέχει δε, όλες τις εγγυήσεις για ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας και ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας. Τα διαρθρωτικά μέτρα που προτείνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, που σε ένα μεγάλο βαθμό περιλαμβάνονται στο Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης της κυβέρνησης, είναι μέτρα που άλλα δεν ήθελε και άλλα δεν μπορούσε να λάβει η κυβέρνηση της ΝΔ επί έξι χρόνια, τότε που μιλούσε για «μεταρρυθμίσεις» και «επανίδρυση». Σχετικά δε με τις δηλώσεις του κ. Παναγιωτόπουλου για την επανεκλογή του κ. Κάρολου Παπούλια, πιστεύει κανείς σήμερα ότι η χώρα οδηγήθηκε στις πρόσφατες εκλογές λόγω της ¨στάσης¨ του ΠΑΣΟΚ; Υπάρχει κανείς που να πιστεύει ότι η χώρα θα ¨επιβίωνε¨ μέχρι τον Φλεβάρη του 2010 με την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας; Η υπευθυνότητα των κομμάτων και των κυβερνήσεων κρίνεται από τις πράξεις και τις παραλείψεις τους.
Ο Πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, ανέλαβε την ευθύνη να βγάλει την χώρα από την τραγική οικονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει λόγω των πολιτικών της προηγούμενης κυβέρνησης. Η ΝΔ δυστυχώς δεν μπορεί ή δεν θέλει να κατανοήσει τις τεράστιες ευθύνες της και δεν είναι σε θέση να κάνει υποδείξεις, γιατί τα αποτελέσματα των πολιτικών και των επιλογών της είναι πλέον σε όλους γνωστά και τα υφίστανται οι Έλληνες πολίτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: