Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2015

Έκπτωση 50% Έρνεστ Γκέλλνερ



90 χρόνια από την γέννηση του
Έρνεστ Γκέλλνερ

Για περισσότερα από είκοσι χρόνια, o κοινωνικός ανθρωπολόγος και φιλόσοφος Ernest Gellner (1925 - 1995) ήταν ένας από τους πιο σημαντικούς και παραγωγικούς καθηγητές στο London School of Economics. Οι δικές του εμπειρίες ζωής, σαν Τσέχος Εβραίος που απέκτησε βρετανική υπηκοότητα και μετακόμισε στην Πράγα στα τελευταία χρόνια της ζωής του, είχαν σημαντικό αντίκτυπο στις απόψεις του για τον εθνικισμό, τον μοντερνισμό και την προσωπική ταυτότητα.
Η σημαντικότερη συμβολή του Gellner είναι η κοινωνικό-οικονομική ανάλυση του εθνικισμού. Το βιβλίο του, Έθνη και Εθνικισμός, ανακηρύχθηκε ως ένα από τα εκατό πιο επιδραστικά βιβλία μετά το τέλος του πολέμου. Ο Gellner εντοπίζει τις ρίζες του εθνικισμού στο βιομηχανικό κοινωνικό σύστημα, που εξαρτά την ευημερία του από την κοινωνική κινητικότητα εγγράμματων πολιτών στο πλαίσιο μιας ενιαίας κουλτούρας ταυτισμένης με το κράτος. 
Προς τιμήν των 90 χρόνων από την γέννηση του, στις 09 Δεκεμβρίου 1925, προσφέρουμε  έκπτωση  50% από την Τετάρτη 09/12 έως την Παρασκευή 11/12  ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΤΩΝ ΕΚΔΟΣΕΩΝ ΜΑΣ, στα βιβλία του Έθνη και ΕθνικισμόςΕθνικισμός. Πολιτισμός, πίστη και εξουσία και Μουσουλμανική κοινωνία
Ernest Gellner
Έθνη και Εθνικισμός



Από 19,08€
Τώρα 9,54€

 
Ernest Gellner
Εθνικισμός.
Πολιτισμός, πίστη και εξουσία


Από 16,96€
Τώρα 8,48€
Ernest Gellner
Μουσουλμανική Κοινωνία


Από 25,44€
Τώρα 12,72€

Δεν υπάρχουν σχόλια: