Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2009

Στο Καρφί του Σαββατοκύριακου Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2009

H ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΕΥΧΟΣ 438 ΣΑΒΒΑΤΟ 31 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2009 TO ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΕΚΔΟΤΗ Κι όμως! Αυτοί κυβέρνησαν! Αυτά που συμβαίνουν στη Νέα Δημοκρατία δεν έχουν προηγούμενο.
Έχει περάσει σχεδόν ένας μήνας από τη συντριπτική ήττα που υπέστη το κυβερνών κόμμα στις εκλογές και την παραίτηση του άλλοτε «καταλληλότερου», κι ακόμη δεν έχει γίνει η παραμικρή συζήτηση για τα αίτια της πανωλεθρίας.
Και το χειρότερο: είναι απίθανο να γίνει παρόμοια συζήτηση στον περίπου ένα μήνα που θα διαρκέσει η προετοιμασία για την εκλογή του νέου αρχηγού. Θα ήταν υποκριτικό να ισχυριστούμε ότι μας θλίβει αυτή η κατάσταση.
Την είχαμε προβλέψει και απλώς αισθανόμαστε ένα είδος συγκρατημένης ικανοποίησης για τη δικαίωση. Θα ήταν επίσης ψεύτικο να γράψουμε ότι μας λείπει ο αντιπολιτευτικός λόγος του δεύτερου κόμματος. Τον έχουμε μπουχτίσει από την προηγούμενη θητεία της Ν.Δ. στην αντιπολίτευση κι άλλωστε αυτόν το ρόλο τον έχουν αναλάβει εργολαβικά οι γνωστοί αριστεροί ψάλτες. Σελ.2 Κομμένη και ραμμένη στα μέτρα της Ντόρας Το γεγονός ότι επί ένα μήνα αναζητούν τον τρόπο εκλογής του νέου προέδρου, δείχνει την ανικανότητα που κυριαρχεί σε όλα τα επίπεδα στη Ν.Δ.
«Το μαγαζί είναι διαλυμένο», αναφέρουν όσοι έχουν εικόνα των τεκταινομένων στους διαδρόμους της Ρηγίλλης. Αυτή τη βδομάδα στο στόχαστρο των περισσοτέρων βρέθηκε ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής, Δημήτρης Σιούφας, ο οποίος αποδείχθηκε κατώτερος και των περιστάσεων και των προσδοκιών.
Η δημόσια αντιπαράθεση που είχε με τον Δημήτρη Αβραμόπουλο, ουσιαστικά ήρθε (εκτός των άλλων) να ακυρώσει το ρόλο του εγγυητή που επεδίωξε να καπαρώσει από την πρώτη στιγμή ο τέως πρόεδρος της Βουλής.
Τα βλέμματα πλέον είναι στραμμένα στη σημερινή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, η οποία, κομμένη και ραμμένη στα μέτρα της Ντόρας, καλείται να αποφασίσει για τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν στο Καταστατικό, προκειμένου να υπάρξει εκλογή προέδρου από τη βάση. Σελ.12 Τρέμουν στη Ν.Δ. μη μετατραπεί η Κ.Ε. σε αρένα Σήμερα στην Κ.Ε., πέραν της εισηγήσεως των τεσσάρων υποψηφίων, οι περισσότεροι περιμένουν από τον Σιούφα να ανακοινώσει και την ημερομηνία που θα στηθούν οι κάλπες. Αν και επικρατέστερη θεωρείται η 29η Νοεμβρίου, κανείς δεν είναι σίγουρος ότι τελικά θα την ανακοινώσει σήμερα. Κι αυτό γιατί μέχρι και σήμερα ο πρόεδρος της Οργανωτικής δεν έχει βρει εταιρεία που θα αναλάβει το on line σύστημα.
Οι δύο που συζητούσαν με τη Ρηγίλλης, η Singular Locig και Info quest, βλέποντας την ανοργανωσιά που υπάρχει, την έκαναν με ελαφρά πηδηματάκια. Πριν προλάβει να φτάσει ο λογαριασμός στον Σιούφα, φρόντισε να τον στείλει στον Δασκαλάκη. «Ο Μενέλαος είναι υπεύθυνος για το συγκεκριμένο θέμα», έλεγε ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής, που σήμερα θα περάσει μια δύσκολη μέρα. Σελ. 14 και Σελ. 15 Τι θα κάνει με τρομοκρατία και διαλυμένη ΕΛΑΣ Άνοιξε τα χαρτιά του και μίλησε με κάθε ειλικρίνεια στον Νίκο Κακαουνάκη ο νέος υπουργός Προστασίας του Πολίτη.
Μάλιστα, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης έριξε και ειδήσεις-βόμβα. Δήλωσε αποφασισμένος να κηρύξει ανειρήνευτο πόλεμο στην τρομοκρατία, να εξαρθρώσει τα κυκλώματα που συνδέουν τις φυλακές με το κοινό και το δήθεν «πολιτικό» έγκλημα, να αξιοποιήσει το δυναμικό της Ελληνικής Αστυνομίας, να προστατεύσει αποτελεσματικά τον πολίτη και τα ατομικά του δικαιώματα χωρίς νέο τρομονόμο ή νέα ιδιώνυμα, και σε επόμενη φάση να καταργήσει τις φρουρές στα αστυνομικά τμήματα! Σελ. 20 και Σελ. 53 Τα μέτρα που θα πάρει για την προστασία του πολίτη Η «Ελευθεροτυπία» διερωτάται σήμερα μήπως πρόκειται να φτιάξετε νέο τρομονόμο. Δεν θα κάνω τίποτα. Δεν πρόκειται να περιορίσω στο ελάχιστο τα ανθρώπινα δικαιώματα. Κανένας νέος τρομονόμος.
Τα πράγματα είναι απλά. Πρέπει να εξαρθρώσουμε τις συμμορίες, οι οποίες κλέβουν τις περιουσίες των πολιτών κάνοντας διαρρήξεις, και φεύγουν τα πιο πολλά από αυτά τα χρήματα έξω, στη Βουλγαρία, τη Ρουμανία και τη Ρωσία, με κυκλώματα τα οποία έχουν αναπτυχθεί στη χώρα, με ΚΤΕΛ, πρακτορεία ταξιδίων και με διάφορους άλλους τρόπους. Όλους αυτούς που διακινούν ανθρώπους.
Έχουμε γεμίσει εδώ με εκατοντάδες χιλιάδες ψυχές δυστυχισμένων ανθρώπων που θέλουν να φύγουν στην Ευρώπη, και τις διαχειριζόμαστε με πάρα πολλά χρήματα. Όλο αυτό το φαινόμενο δημιουργεί ένα αίσθημα ανασφάλειας στους πολίτες.
Όταν το οργανωμένο έγκλημα διακινεί αυτήν τη στιγμή όλη τη μαύρη οικονομία, τότε ο πολίτης γιατί να εργάζεται;
Σε λίγο θα το ρίξουν όλοι στην παρανομία. Λοιπόν δεν έχω να κάνω κανέναν τρομονόμο, δεν έχω να εξοπλίσω αστυνομικά τμήματα. Σε λίγο τα αστυνομικά τμήματα θα είναι και αφύλακτα, τα πιο πολλά – το λέω σε σας και το λέω πρώτη φορά. Δεν θα φυλάσσονται τα αστυνομικά τμήματα.
Είναι αστυνομικές υπηρεσίες του Δημοσίου, είναι κέντρα εξυπηρέτησης πολιτών. Πάνε τα παιδιά εκεί να βγάλουν ταυτότητα, να καταθέσουν χαρτιά για διαβατήριο. Να πάρουν ένα γνήσιο υπογραφής, να κάνουν τη δουλειά τους. Σελ. 54 και Σελ. 55 στο πέταλο Η γαλάζια αθλιότητα στο Δημόσιο δεν έχει τέλος.
Ακόμη και σήμερα που μιλάμε. Έχουμε στα χέρια μας έγγραφα που αποδεικνύουν ότι σε μεγάλη δημόσια επιχείρηση ακόμη και τώρα συνεχίζονται προσλήψεις παρά το θόρυβο που γίνεται με αφορμή τα stage.
Έχουμε δύο συμβάσεις έργου για δύο πρόσωπα.
Ο ένας με συνολικό τίμημα 23.000 ευρώ περίπου και έναρξη εργασίας από την 30ή Νοεμβρίου του 2009 και ο άλλος με τον ίδιο μισθό με έναρξη εργασίας από 16 Δεκεμβρίου αυτής της χρονιάς.
Η λεπτομέρεια; Η κυρία είναι μητέρα πολύ υψηλά ιστάμενου στελέχους της εταιρείας, που διορίστηκε επί Νέας Δημοκρατίας, και ο άλλος έχει θείο γενικό διευθυντή… Μπάρμπα στην Κορώνη δηλαδή… Ακόμη και σήμερα. Τέτοιο θράσος. Έγγραφα, όπως προαναφέρθηκε, διαθέτουμε… Και δεν θα το αφήσουμε έτσι. Σελ. 71 στο πέταλο Προκάλεσε αίσθηση η συνέντευξη του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στον Νίκο Κακαουνάκη και στον Φλας.
Απόδειξη ότι οι ειδήσεις που «έβγαλε» πέρασαν σε κανάλια, εφημερίδες και ραδιόφωνα, και μάλιστα σε μεγάλη έκταση. Φυσικό ήταν.
Ο Χρυσοχοΐδης μίλησε για όλα κι έριξε… βόμβες. «Φυσικό» ήταν εξάλλου το ότι πολλοί συνάδελφοι… ξέχασαν να αναφέρουν την πηγή από όπου πήραν το υλικό τους. Και γράφουμε «φυσικό» γιατί η δεοντολογία του επαγγέλματος παραβιάζεται καθημερινά, με αποτέλεσμα τέτοιες «παραλείψεις» να έχουν γίνει συνήθεια.
Τέλος πάντων. Σελ. 72

Δεν υπάρχουν σχόλια: