Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2009

Thessaloniki International Film Festival

Αποκτήστε τη νέα CineΚάρταF Έχει ήδη ξεκινήσει η πώληση της κάρτας μέλους του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Μπορείτε να την αποκτήσετε από το ειδικό γραφείο στην είσοδο του Ολύμπιον (Πλατεία Αριστοτέλους 10), από τις 13:00 έως τις 21:00 από τη Δευτέρα έως την Παρασκευή. Επίσης, στον ίδιο χώρο μπορείτε να επισκεφτείτε και το βιβλιοπωλείο του ΦΚΘ και να ενημερωθείτε για τις εκδόσεις και τα προϊόντα μας.
Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με το τηλέφωνο 2310 - 378.410 ή την ηλεκτρονική διεύθυνση cinekartaf@filmfestival.gr ή κάντε κλικ εδώ. Προβολές
ΟΛΥΜΠΙΟΝ
Η Λευκή ΚορδέλαΑυστρία, Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία, 2009 Σκηνοθεσία: Michael Haneke, Έγχρωμη, 144΄.
ΠΑΥΛΟΣ ΖΑΝΝΑΣ
Moon Αγγλία,2009 Σκηνοθεσία: Duncan Jones. Έγχρωμη, 97΄. Ακαδημία ΠλάτωνοςΕλλάδα, 2009 Σκηνοθεσία: Φίλιππος Τσίτος, Έγχρωμη, 103 50ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης
Why Cinema Now? 13-22 Νοεμβρίου 2009 «Πράσινοι διάλογοι ΙΙ»
Με στόχο την άμεση κοινωνική ευαισθητοποίηση σε θέματα περιβάλλοντος και οικολογίας και με την επιθυμία να αποτελέσει παράδειγμα για ανάληψη οικολογικής δράσης, το επετειακό 50ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης συνεχίζει και ενδυναμώνει φέτος τον «πράσινο» διάλογο με το κοινό του, υλοποιώντας μια σειρά από δράσεις οικολογικού περιεχομένου.
Ακολουθώντας τις δράσεις με τίτλο «Πράσινοι Διάλογοι» που ξεκίνησαν στην 49η διοργάνωση, οι φετινοί «Πράσινοι διάλογοι ΙΙ», που θα πραγματοποιηθούν στους χώρους του Φεστιβάλ, αλλά και μέσα στην πόλη της Θεσσαλονίκης, εντάσσονται ακόμη πιο δυναμικά στο πλαίσιο του Φεστιβάλ, το οποίο με κεντρικό σύνθημα το ερώτημα «Why cinema now?», θέλει να αποτελέσει αφορμή για σκέψη, διάλογο, επικοινωνία, διάδραση. Οι δράσεις που θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο του 50ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης: Δενδροφύτευση:
Σε συνεργασία με τον ραδιοτηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ και το Δήμο Πεύκων Θεσσαλονίκης, θα φυτευτούν 30 χιλιάδες δενδρύλλια, σε έκταση 300 στρεμμάτων στις τοποθεσίες Αλατιέρα και Πέτρα Βασιλάκη στο Δήμο Πεύκων την Κυριακή 15.11
Προβολές και ανοιχτές συζητήσεις: . «Στον δρόμο προς την Κοπεγχάγη»: Ανοιχτή συζήτηση σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Δανίας και με την υποστήριξη του ΣΚΑΙ, του WWF και της GREENPEACE .
Προβολές των ταινιών οικολογικού περιεχομένου The Age of Stupid & The Cove Προβολές οικολογικών spot στις αίθουσες και το τηλεοπτικό μαγκαζίνο του Φεστιβάλ FFTV: Με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού, θα προβάλλονται συνεντεύξεις επίσημων προσκεκλημένων που βρέθηκαν πέρυσι στη διοργάνωση και μοιράστηκαν μαζί μας σκέψεις και απόψεις στο πλαίσιο του Πράσινου Διαλόγου. Green InfoPoint σε συνεργασία με το ΝΟΗΣΙΣ:
Εγκατάσταση στον χώρο του λιμανιού κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ με στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού σε περιβαλλοντικά θέματα με χρήση πληροφοριών και εικόνας Λειτουργία εντός του Φεστιβάλ και ενέργειες προβολής: .
Ανακύκλωση παλαιών banners που μετατρέπονται στις συλλεκτικές τσάντες της 50ης διοργάνωσης. .
Οικολογικό έργο τέχνης σε σχεδιασμό του Τμήματος Εκθέσεων του Φεστιβάλ και σε υλοποίηση των προσκεκλημένων του. .
Ανακύκλωση υλικών που παράγονται κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ . Χάρτης Πράσινου Διαλόγου με περιπατητικές διαδρομές στους χώρους του Φεστιβάλ και την πόλη της Θεσσαλονίκης Μεταφορές και μετακινήσεις: .
Προώθηση μεταφοράς προς τη Θεσσαλονίκη με οικολογικά μέσα: Carpooling .
Προώθηση μετακίνησης εντός της πόλης με οικολογικά μέσα: ποδήλατα, υβριδικά αυτοκίνητα. Eλάτε σε επαφή μαζί μας, στείλτε μας τις δημιουργικές σας ιδέες και σκέψεις στο carbonfree@filmfestival.gr
Χορηγός επικοινωνίας για τις Green δράσεις του Φεστιβάλ είναι o ραδιοτηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ. 50ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης
Why Cinema Now? 13-22 Νοεμβρίου 2009
4o ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΤΑΙΝΙΩΝ DigitalWaveΓια τέταρτη συνεχή χρονιά το DigitalWave, το διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης που προσανατολίζεται αποκλειστικά στη σύγχρονη ελληνική ψηφιακή δημιουργία, αναδεικνύει και προωθεί τις πιο ενδιαφέρουσες και καινοτόμες φωνές της εγχώριας παραγωγής.
Στόχος του DigitalWave 04, να αποτελέσει ξανά ένα σημείο συνάντησης και συνδιαλλαγής των δημιουργών της ψηφιακής εποχής, καθώς και ένα εργαλείο διεύρυνσης των εκφραστικών τους μέσων σε ό,τι αφορά στην παραγωγή, την επεξεργασία, αλλά και την επικοινωνία των ταινιών τους με το θεατή.
Οι 9 ταινίες που απαρτίζουν το φετινό πρόγραμμα του DigitalWave 04 δίνουν μια σαφή εικόνα των τάσεων που επικρατούν στο σύγχρονο ελληνικό ψηφιακό σινεμά και χαρακτηρίζονται από ποικιλία στη θεματολογία και ιδιαίτερη κινηματογραφική γραφή.
Οι δημιουργοί -τολμηροί, καυστικοί- αγγίζουν με αυθορμητισμό και πρωτοτυπία τις σημαντικότερες κοινωνικές θεματικές του σήμερα. Για περισσότερες πληροφορίες κάντε κλικ εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια: