Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2009

«Του Κουτρούλη ο γάμος αλά παραδοσιακά»

Του Κουτρούλη ο Γάμος - 31/10/2009 Ώρα: 21.00
Χώρος Εκδήλωσης: Ε.Μ.Σ. Είδος Εκδήλωσης: Χορός Λεωφορεία: 5,6,33,39,78,11,58«Του Κουτρούλη ο γάμος αλά παραδοσιακά» Τμήμα Ελληνικών Χορών Δήμου Θεσσαλονίκης Μία ελληνική χορογραφική διαδρομή με ποιητικότητα στην κίνηση, στο τραγούδι και στη μελωδία.
Χορευτές, μουσικοί και θεατές, γίνονται συνένοχοι του χρόνου, σε μία παράσταση που ξεχωρίζει από τα καθημερινά δεδομένα και μειώνει την απόσταση του κοινού από τους μουσικούς και τους χορευτές.
Η παράσταση πραγματοποιείται σε συνεργασία με την θεατρική ομάδα «Ομάδα Καλλιτεχνών Ούγκα Κλάρα », καθώς και με άλλες χορευτικές ομάδες πολιτιστικών σωματείων του νομού Θεσσαλονίκης.
Παίρνουν μέρος 20 μουσικοί (οργανοπαίκτες και τραγουδιστές) και πάνω από 200 χορευτές. Επιμέλεια: Βουβάκης Δημήτρης Σκηνοθεσία: Σακατζής Δημήτρης Σκηνικά: Παντελίδης Δημήτρης Ο Δήμος Θεσσαλονίκης στην προσπάθεια που κάνει να γνωρίσει στους δημότες της πόλης μας, τους Παραδοσιακούς μας χορούς, δημιούργησε, από το Μάρτιο του 1989, τμήματα εκμάθησης Ελληνικών χορών.
Τα τμήματα αυτά λειτουργούν με μεγάλη επιτυχία (συμμετέχουν πάνω από 700 άτομα) στα Δημοτικά Γυμναστήρια, στα Δημοτικά Διαμερίσματα και στα ΚΑΠΗ του Δήμου Θεσσαλονίκης. Βασικός στόχος του προγράμματος αυτού, είναι η σωστή και πιστή εκμάθηση των παραδοσιακών χορών, από όλα τα διαμερίσματα της Ελλάδος και σε άτομα από όλες τις ηλικίες.
Ο Δήμος Θεσσαλονίκης έχει δημιουργήσει μία παράδοση αρκετών χρόνων με τις εκδηλώσεις που διοργανώνει από ειλικρινή αγάπη και προπάντων σεβασμό προς την παράδοση και που όλες τους αποτέλεσαν ένα καλό μάθημα εθνικής αυτογνωσίας. Μέσα από αυτή μας την προσπάθεια δημιουργήθηκαν και ομάδες επίδειξης που με την αμέριστη φροντίδα και βοήθεια του Δήμου μας (κατασκευή χειροποίητων ενδυμασιών, οργάνωση εκδηλώσεων κ.λ.π.), αντιπροσωπεύουν με τον καλύτερο τρόπο τον Δήμο Θεσσαλονίκης σε πάρα πολλές εκδηλώσεις και Φεστιβάλ που διοργανώνουν οι άλλοι φορείς της πόλης μας, αλλά και άλλων πόλεων, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, αποσπώντας πολλές διακρίσεις όπου εμφανίζονται. Το Τμήμα Ελληνικών Χορών του Δήμου Θεσσαλονίκης συμμετείχε κατ' επανάληψη σε Παγκόσμια Διεθνή Φεστιβάλ στο εξωτερικό (όπως αυτό στην Κίνα, στην Αίγυπτο, στη Σλοβακία, στη Φινλανδία, στη Κένυα, στη Γαλλία, στην Αγγλία, στην Γερμανία, στον Καναδά, στη Ρουμανία, στη Κύπρο κλπ ), όπου εκπροσώπησε επάξια τον Δήμο Θεσσαλονίκης, γεγονός που αποδεικνύει την μεγάλη επιτυχία του τμήματος. Επίσης ομάδες από το Τμήμα Ελληνικών Χορών του Δήμου Θεσσαλονίκης, συμμετείχαν σε χορευτικά φεστιβάλ και σε εκδηλώσεις, στην Ελλάδα, άλλων Δήμων και Κοινοτήτων, αλλά και σε εκδηλώσεις που διοργανώθηκαν και από άλλους φορείς της πόλης μας (Νομαρχία, Πανεπιστήμιο, ΤΕΙ κλπ).

Δεν υπάρχουν σχόλια: