Κυριακή 10 Αυγούστου 2008

Προβλήματα από τις καταιγίδες

(ΑΠΟ http://www.zougla.gr/)
Σοβαρά προβλήματα σε Θεσσαλονίκη, Λάρισα και Ελευσίνα προκάλεσαν οι ξαφνικές καταιγίδες και η χαλαζόπτωση που πλήττουν από το απόγευμα τη χώρα. Κλειστή παραμένει από τις 5 το απόγευμα η Εγνατία Οδός, στο τμήμα μεταξύ της Μικρής και Μεγάλης Βόλβης, εξαιτίας της ξαφνικής βροχής που έπληξε την περιοχή, με αποτέλεσμα το οδόστρωμα να έχει καλυφθεί από κλαδιά δέντρων και μπάζα τα οποία μετέφερε η βροχή στο δρόμο. Η κυκλοφορία των οχημάτων εκτρέπεται προς την παλιά εθνική οδό Καβάλας - Θεσσαλονίκης, από το ύψος της διασταύρωσης της Ρεντίνας.
Στην περιοχή βρίσκονται μηχανήματα γκρέιντερ και οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που προσπαθούν να καθαρίσουν το οδόστρωμα, ώστε να δοθεί εκ νέου στην κυκλοφορία το συγκεκριμένο τμήμα της Εγνατίας Οδού και να λάβει τέλος η μεγάλη ταλαιπωρία των οδηγών, οι οποίοι παραμένουν εγκλωβισμένοι για ώρα στα οχήματά τους. Ξαφνικό μπουρίνι και στη Λάρισα.
Μόλις λίγα λεπτά έντονης βροχόπτωσης, η οποία ξεκίνησε στις 4 το απόγευμα, είχε ως αποτέλεσμα την πτώση δέντρων και να πλημυρίσουν δεκάδες υπόγεια στα χωριά Φάρσαλα, Παλαμάς και Σοφάδες.
Από τις καταστροφές δεν υπήρξαν τραυματισμοί, ενώ μέχρι αυτή την ώρα άνδρες της Πυροσβεστικής κάνουν απάντληση υδάτων. Μικρής έκτασης πυρκαγιές προκάλεσαν κεραυνοί σε δασικές εκτάσεις σε περιοχές της Δυτικής Αττικής. Η πρώτη πυρκαγιά ξέσπασε πίσω από το εργοστάσιο ΤΙΤΑΝ στη Μαγούλα και η δεύτερη στην περιοχή Καραούλι προς Βίλια.
Οι φωτιές δεν πήραν μεγάλη έκταση και τέθηκαν γρήγορα υπό έλεγχο. Σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία τις επόμενες ώρες αναμένεται να υποχωρήσουν τα φαινόμενα και να κατευθυνθούν προς τα ανατολικά της χώρας.
Μέχρι αύριο το πρωί ο καιρός θα έχει βελτιωθεί.
Η θερμοκρασία τη Δευτέρα δεν αναμένεται να ξεπεράσει τους 33 βαθμούς ενώ την εμφάνισή τους θα κάνουν τα αυγουστιάτικα μελτεμάκια.
Από Τετάρτη αναμένεται άνοδος της θερμοκρασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: