Σάββατο 30 Μαΐου 2015

Καθημερινά Νέα από το Ekklisiaonline.gr


www.ekklisiaonline.gr



---
---

Οι 12 βαθμοί των αμαρτιών

Αυτά τα αμαρτήματα είναι:
1ος Βαθμός είναι, όταν κάνει κάποιος το καλό, όχι δε καλώς, αλλά σμίγει το καλό με το κακό.
Read More

Τίμησαν τον Κωνσταντίνο Παλαιολόγο στον Μυστρά με την παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας(Φώτο)

Η 29η Μαΐου αποτελεί ημέρα ανάμνησης της Αλώσεως της Κωνσταντινουπόλεως από τους Οθωμανούς καθώς και της ηρωικής θυσίας του τελευταίου Αυτοκράτορα του Βυζαντίου Κωνσταντίνου Παλαιολόγου και των υπερασπιστών της Βασιλίδας των Πόλεων.
Στην Καστροπολιτεία του Μυστρά, παρόντος του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκοπίου Παυλόπουλου τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Μητροπολιτικό ναό του Αγίου Δημητρίου προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευσταθίου. 
Read More

Το Θαύμα του Αγίου Ιωάννη στην Ουάσιγκτον

Μπορεί το μυστήριον της ανομίας, που αναφέρει ο Απόστολος Παύλος στην δευτέρα προς Θεσσαλονικείς Επιστολή του να προκαλεί αναταραχές και προβλήματα στους κόλπους της Εκκλησίας αλλά το βέβαιο είναι ότι παράλληλα ο Χριστός μας εργάζεται με χίλιους δύο τρόπους για να εισέλθουν στο σκάφος της σωτηρίας όλο και περισσότεροι πιστοί.
Read More

Τραυματισμός 19 τουριστών από κεραυνό στην Κνωσό

19 Ρώσοι τουρίστες μεταφέρθηκαν στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο, μεταξύ των οποίων μία γυναίκα σε σοβαρή κατάσταση, άλλοι με ελαφρά τραύματα και άλλοι για προληπτικούς λόγους, οι οποίοι τραυματίστηκαν όταν έπεσε κεραυνός στην Κνωσσό, σήμερα το πρωί.
Read More

Μυστηριώδη σπήλαια του Αγίου Όρους (Βίντεο)

Η θέση της χερσονήσου του Άθωνα μετά την απελευθέρωσή της από τους Τούρκους καθορίστηκε στη διάσκεψη του Λονδίνου του 1912
Το Άγιο Όρος δηλώνεται ως ανεξάρτητη πολιτεία, η οποία βρίσκεται κάτω από την προστασία της Ρωσίας.
Read More

Ο ανδριάντας του Χρυσοστόμου Επισκόπου Σμύρνης στην Μητρόπολη Γλυφάδας (ΦΩΤΟ)

Ο Μητροπολίτης Γλυφάδας κ. Παύλος, Μικρασιάτης στην καταγωγή, τιμώντας ιδιαιτέρως τον Εθνοϊερομάρτυρα Μητροπολίτη Σμύρνης Χρυσόστομο, τέλεσε την Κυριακή 24 Μαΐου τα αποκαλυπτήρια του Λαμπρού Ανδριάντα του Αγίου Χρυσοστόμου, στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος Γλυφάδας.
Read More

Σύγχρονο Θαύμα της Αγίας Υπομονής

Είναι αρκετές οι εμφανίσεις της αγίας Υπομονής τα τελευταία χρόνια σε ευσεβείς και μη χριστιανούς.
Επιλεκτικά καταχωρούμε ένα συμβάν που περιγράφει την θαυμαστή εμφάνιση της και θεραπεία κάποιου ασθενή.
Read More

Μνήμη Θανάτου - Ψυχοσάββατα

Mάλιστα, αγαπητοί, αυτός είναι ο καθρέπτης. Αυτή η ιδέα του θανάτου είναι το μέσον που συντελεί για να μετανοήσει και να επιστρέψει ο άνθρωπος στον Θεό.
Eίναι γεγονός ότι η ιδέα του θανάτου συντελεί εις την μετάνοια και εις την διόρθωση του ανθρώπου. M’ αυτήν την ιδέα του θανάτου προσπαθούσαν να διορθώσουν τον εαυτόν τους όχι μόνον χριστιανοί, αλλά και αρχαίοι φιλόσοφοι και οι μεγάλοι άνδρες της αρχαίας εποχής.
Read More

Goldman Sachs: Ενα Grexit θα έχει συστημικές συνέπειες-Θα υπάρξει συμφωνία

Την εκτίμηση ότι ένα Grexit θα έχει συστημικές συνέπειες, αναφέρει η τελευταία ανάλυση της Goldman Sachs.
Όπως αναφέρει, οι τελευταίες πληροφορίες δείχνουν προς μια προκαταρκτική συμφωνία την πρώτη εβδομάδα του Ιουνίου.
Read More

Ο Οικ.Πατριάρχης υποδέχθηκε στο Φανάρι τον Σ.Θεοδωράκη (ΦΩΤΟ)

Με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο συναντήθηκε σήμερα το μεσημέρι ο Σταύρος Θεοδωράκης που πραγματοποιεί την πρώτη του επίσημη επίσκεψη στην Κωνσταντινούπολη ως αρχηγός κόμματος.
Read More

Η τελευταία ομιλία του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου πριν την άλωση της Κωνσταντινούπολης

Στο "Χρονικόν" του, ο Γεώργιος Φραντζής περιέγραφε όλα τα γεγονότα της περιόδου μεταξύ 1413 και 1477, ένα πολύτιμο ιστορικό υλικό, για μια από τις σημαντικότερες περιόδους στην ιστορία της ευρύτερης περιοχής.
Read More

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στην Τρίπολη (ΦΩΤΟ)

Την Ιερά Μητροπόλη Μαντινείας και Κυνουρίας επισκεύθηκε σήμερα, 29 Μαΐου 2015, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος.
Read More

Το Όρος της Παναγιάς όπως το έζησα…

του Σεβ. Μητροπολίτου Πτολεμαΐδος Εμμανουήλ
Χρόνια πολλά πριν η Χάρις της Παναγίας οδήγησε τα νεανικά τότε βήματά μου στο δικό της χώρο – στο δικό της λεγόμενο «Περιβόλι» – στο Άγιο Όρος.
Δεν επιθυμώ να προβάλλω τίποτε από τη δίχρονη παραμονή μου σ’ αυτό. Και όταν γράφω τίποτε, εννοώ τίποτε από το δικό μου μηδενικό πέρασμα σ’ αυτό.
Read More

Αποκάλυψη – Σχεδίαζαν να δολοφονήσουν τον Μητροπολίτη Μαυροβουνίου

Οι υπηρεσίες ασφαλείας του Μαυροβουνίου ενόψει του δημοψηφίσματος για την ανεξαρτητοποίηση από την ένωση με τη Σερβία, το 2006 είχαν πληροφορίες ότι σχεδιαζόταν η εκτέλεση του επικεφαλής της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στη χώρα,Μητροπολίτη Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας, Αμφιλόχιου αποκάλυψε ο πρωθυπουργός, Μίλο Τζουκάνοβιτς.
Read More

Προσκυνηματική εκδρομή ενοριτών του Ι.Ν. Αγ. Νεκταρίου Βούλας στα Κύθηρα

O Iερός Ναός Αγίου Νεκταρίου Βούλας, στα πλαίσια ενισχύσεως του Φιλοπτώχου Ταμείου του, διοργάνωσε το τριήμερο 26-28 Μαΐου 2015, την ενάτη προσκυνηματική του Εκδρομή, για το Εκκλησιαστικό Έτος 2014-2015, με προορισμό τις Ιστορικές Μονές και τα Προσκυνήματα της νήσου των Κυθήρων.
Read More

Το Κοινωνικό Ιατρείο της Μητρόπολης Θεσσαλονίκης

Από την Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης και στα πλαίσια του φιλανθρωπικού και κοινωνικού της έργου ανακοινώνεται, ότι, με την ευλογία του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ. Ανθίμου και την προσφορά πολλών εθελοντών συνεργατών μας, αρχίζει από 25-5-2015 η λειτουργία του Κοινωνικού Ιατρείου της τοπικής μας Εκκλησίας.
Read More

Το τάμα του μητροπολίτη Νευροκοπίου

Με την ευλογία και Κανονική αδεία του Σεβ. Ποιμενάρχου μας κ. Δωροθέου Β', ιερούργησε χθες 28 Μαΐου στον Πανίερο Ναό της Ευαγγελιστρίας Τήνου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νευροκοπίου (Πατριαρχείου Βουλγαρίας) κ. Σεραφείμ ευρισκόμενος στο νησί με την Τιμία συνοδεία του από την παρελθούσα Τρίτη 26η Μαΐου εκπληρώνοντας προσωπικό τάμα στη Μεγαλόχαρη. 
Read More

Οι προφητείες του Αγίου Παΐσιου σε ένα βίντεο που προκαλεί δέος και ανατριχίλα

Ο Όσιος Γέρων Παΐσιος o Αγιορείτης (κατά κόσμον Αρσένιος Εζνεπίδης, 25 Ιουλίου 1924 – 12 Ιουλίου 1994) ήταν Έλληνας μοναχός που έζησε κατά τη διάρκεια του 20ού αιώνα και έγινε ευρέως γνωστός για τον βίο και το έργο του. Ανακηρύχθηκε Άγιος της Ορθοδόξου Εκκλησίας από το Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως στις 13 Ιανουαρίου 2015.
Read More

Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στον παράδεισο και την κόλαση;

Κάποτε ένας μαθητής ρώτησε τον δάσκαλο του:»Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στον Παράδεισο και στην Κόλαση;»
Ο δάσκαλος του απάντησε: «Πολύ μικρή, ωστόσο έχει μεγάλες συνέπειες. Έλα θα σου δείξω την Κόλαση»… Μπήκαν σε ένα δωμάτιο, όπου μια ομάδα ανθρώπων καθόταν γύρω από μια τεράστια χύτρα γεμάτη ρύζι.
Read More

Τι να λέμε όταν ανάβουμε ένα κερί...

Οταν ανάβουμε το κεράκι μας, με πολύ ευλάβεια, προσευχόμενοι μπορούμε να λέμε: ''Χριστέ μου, είσαι το φως του κόσμου.
Βοήθησέ με ώστε και η ζωή μου να λιώνει από αγάπη προς τον πλησίον μου και να φωτίζει σαν το ταπεινό φως αυτού του κεριού''.
Read More

Δεν υπάρχουν σχόλια: