Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου 2008

Κοντά στην ισοπαλία Ν.Δ. - ΠΑΣΟΚ

(ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΑ http://www.tanea.gr/)
Σε 1,2 μονάδες η διαφορά
Αύξηση της δύναμης του ΠΑΣΟΚ και κλείσιμο της ψαλίδας με τη Ν.Δ. σε 1,2 μονάδες (από 4 που ήταν τον Απρίλιο) καταγράφει η τελευταία δημοσκόπηση της Κάπα Research που δημοσιεύθηκε στο «Βήμα».
Συγκεκριμένα, το 28,1% των ερωτηθέντων απαντά ότι θα ψήφιζε ΠΑΣΟΚ, έναντι 29,3% που ψηφίζει Ν.Δ.
Σημειώνεται ότι στην προηγούμενη δημοσκόπηση της εταιρείας που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Απρίλιο, η Ν.Δ. συγκέντρωνε ποσοστό 29,8% και το ΠΑΣΟΚ 25,8%. Και ο ΣΥΡΙΖΑ με 11,7% σημειώνει μείωση 3,5 μονάδων σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση, καθώς φαίνεται ότι οι δυσαρεστημένοι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ που διέρρεαν προς αυτόν τον τελευταίο χρόνο, έχουν τάση επιστροφής στο Κίνημα.
Στη δημοσκόπηση, αν και το 80% των πολιτών λέει ότι δεν είναι ικανοποιημένο από το έργο της κυβέρνησης, εντούτοις παραμένει η διαφορά ανάμεσα στον Κώστα Καραμανλή και τον Γιώργο Παπανδρέου στην ερώτηση «ποιος είναι καταλληλότερος για Πρωθυπουργός».
Ο Πρωθυπουργός συγκεντρώνει την προτίμηση του 44,8%, έναντι του 29% που προτιμά τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Απάντηση για τις συνεργασίες
Εντυπωσιακό στη δημοσκόπηση της Κάπα Research είναι επίσης το γεγονός ότι οι πολίτες λένε «όχι» στη συνεργασία των δύο μεγάλων κομμάτων σε ποσοστό 59,4% (και «μάλλον όχι» το 12%), αλλά την ίδια ώρα βλέπουν θετικά την πιθανότητα συνεργασίας ΠΑΣΟΚ - ΣΥΡΙΖΑ.
Το 39,8% δηλώνει υπέρ μιας κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ- ΣΥΡΙΖΑ, έναντι του 29,9% που δηλώνει ότι προτιμά κυβέρνηση Καραμανλή.
Οι πολίτες σε ποσοστό 26,1% δηλώνουν ότι καταλληλότερος να ηγηθεί μιας συνεργασίας ΠΑΣΟΚ- ΣΥΡΙΖΑ είναι ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ενώ ο Γιώργος Παπανδρέου ακολουθεί με 22,4%.
Ένας στους τρεις πολίτες πάντως (ποσοστό 53,7%) θεωρεί ότι την αποτελεσματικότερη αντιπολίτευση στην κυβέρνηση της Ν.Δ. την άσκησε ο Αλέκος Αλαβάνος.
Ακολουθεί ο Γιώργος Καρατζαφέρης, ενώ στην τρίτη θέση βρίσκεται ο Γιώργος Παπανδρέου με ποσοστό 16,6%, γεγονός που δεν προκαλεί εντύπωση, καθώς το 56,3% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι δεν είναι ικανοποιημένο από το έργο της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: