Τρίτη 2 Ιουνίου 2009

Άνεργοι είναι από σήμερα 17 εργαζόμενοι στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίων!

ΑΠΟ ΤΟ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟΑντιμέτωποι με το φάσμα της ανεργίας είναι από σήμερα οι 17 συμβασιούχοι εργαζόμενοι στη Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, οι οποίοι αν και για σειρά ετών προσέφεραν πολύτιμο επιστημονικό έργο, δυστυχώς απολύθηκαν στις 31 Μαΐου, αφού τότε έληξε η δράση του ΕΠΕΑΕΚ, το οποίο χρηματοδοτούνταν από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Βλέπετε, η αναλγησία της πολιτικής ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας είναι προκλητική, αφού δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για την ένταξη της συγκεκριμένης χρηματοδότησης στον κρατικό προϋπολογισμό, αλλά ούτε και στο ΕΣΠΑ, η δράση του οποίου μόλις ξεκίνησε. Αποτέλεσμα αυτού του νέου ήθους διακυβένρησης Καραμανλή, είναι, τόσο οι νέες ψηφιακές υπηρεσίες, όπως και οι εργαζόμενοι που τις στελέχωσαν να βρίσκονται πια στον… «αέρα!».
Οι εργαζόμενοι στην τοπική Πανεπιστημιακή Βιβλιοθήκη, πλέον βρίσκονται στα όρια της απόγνωσης, ενώ όπως μας δήλωσαν οι ίδιοι, αν και το θέμα της ένταξης της χρηματοδότησης των Βιβλιοθηκών στο ΕΣΠΑ, είναι ένα κατεξοχήν ευρωπαϊκό ζήτημα, παραμονές των Ευρωεκλογών συνολικά τα κόμματα σε τοπικό επίπεδο δεν φρόντισαν, όχι μόνο να το αναδείξουν, αλλά ούτε και να ασχοληθούν μαζί τους...
ΝΑ συμπληρώσουμε και εμείς τα παρακάτω.
ΤΑ ΙΔΙΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΕΣ.
Τέλος Μαίου έληξαν οι συμβάσεις των συμβασιούχων βιβλιοθηκονόμων και τέρμα τα δίφραγκα.
Δεν είναι μόνο οι άνεργοι στα Γιάννενα και σε όλη την Ελλάδα, είναι ότι πάνε για φούντο οι ακαδημαικές βιβλιοθήκες.
Αν ρωτήσετε τι κάνει το αρμόδιο υπουργείο, θα σας απαντήσουμε όπως απάντησε ένας κύριος τις προάλλες στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας σε συζήτηση που είχαμε:
"Αναθεμάμαι αν αυτοί εκεί κάτω καταλαβαίνουν τη σημασία των βιβλιοθηκών. Πέρα βρέχει και πιό πέρα χιονίζει.
Μόνο να κλείνουν σουίτες με έξι χιλιάρικα τη βραδιά ξέρουν τα κοθώνια".
Αυτή η απάντηση τα λέει όλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: