Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2008

ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΠΑ.ΣΟ.Κ ΜΙΛΑΜΕ;


Όσο περνά ο καιρός και παρακολουθώ τις πολιτικές εξελίξεις, αναρωτιέμαι τι έχει συμβεί και το δεύτερο μεγαλύτερο κόμμα της χώρας δεν μπορεί να μαζέψει τα κομμάτια του.
Και μιλάμε για το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, ένα κόμμα (κίνημα το έλεγαν παλιά) το οποίο ΚΑΠΟΤΕ άστραφτε και βροντούσε.
ΚΑΠΟΤΕ.
Πάρα πολλοί είναι εκείνοι σήμερα που αναρωτιούνται αν ΥΠΑΡΧΕΙ πλέον το ΠΑ.ΣΟ.Κ, η αυτό που βλέπουμε είναι απλά η «σκιά» του.
Έχω βρεθεί σε πολλά «πηγαδάκια», σε διάφορους χώρους, και έχω εισπράξει την απογοήτευση του κόσμου, ακόμα και εκείνων που ανήκουν σε διαφορετικούς (!) χώρους.
Το κόμμα της Αντιπολίτευσης, ΔΕΝ ΑΣΚΕΙ αντιπολίτευση.
Η παρουσία του στο Κοινοβούλιο μόνο τέτοια δεν είναι.
Φαίνεται τα εκ των εσω προβλήματα, είναι σημαντικότερα από εκείνα της χώρας, και έτσι ο Γιώργος Παπανδρέου αντί να στριμώξει μια ανύπαρκτη κυβέρνηση όπως αυτή που έχουμε, μια κυβέρνηση με τα σκάνδαλα το ένα να διαδέχεται το άλλο, εκείνος κοιτά να «καρατομήσει» τους «εχθρούς» του άμεσα και έμμεσα.
Αυτή είναι η πραγματικότητα συντρόφια του ΠΑ.ΣΟ.Κ.
Έχουμε και θα έχουμε λοιπόν την συνέχεια του «εμφυλίου Παπανδρεικών – Βενιζελικών», αλλά δεν έχουμε πολλά άλλα που περιμένουν οι ψηφοφόροι του ΠΑ.ΣΟ.Κ, και όλος ο κόσμος από την αντιπολίτευση.
Στα πλαίσια αυτού του «εμφυλίου», η μια βλακεία γίνεται πίσω από την άλλη!
Να και κάποια «παραδείγματα», τα οποία ίσως να πέρασαν απαρατήρητα λόγο του θορύβου για τον Ζαχόπουλο!
Κατά την σύνθεση των ΝΟΕΣ, είχαμε Λάθη σε ονόματα, ανθρώπους που στην πραγματικότητα δεν υπάρχουν, αποκλεισμούς όχι μόνον βενιζελικών αλλά και θεσμικών παραγόντων και άλλα πολλά.
Το χειρότερο από όλα είναι η μεθόδευση από την πλευρά του Θάνου Μωραΐτη σχετικά με τις συνθέσεις σε πολλούς Νομούς.
Άνθρωποι της επιρροής του τοποθετήθηκαν στις γραμματείες, αδιαφορώντας για το αν και κατά πόσο όλοι αυτοί έχουν πραγματική σχέση με το ΠΑΣΟΚ.
Οι περιπτώσεις είναι πολλές και τρανταχτές. Άνθρωποι που ενδεχομένως είναι γραμμένοι και σε άλλα κόμματα έχουν τοποθετηθεί στις ΝΟΕΣ.
Άλλο παράδειγμα, στην Βουλή, όπου συζητήθηκε το νομοσχέδιο για τη δημιουργία Ταμείου κατά της Φτώχειας, στο οποίο είχε ενσωματωθεί και η τροπολογία για τον ΟΤΕ που εμποδίζει την Μarfin να έχει πάνω από 19,9%.
Αρχικά, το ΠΑΣΟΚ είχε αποφασίσει να επικρίνει μεν την κυβέρνηση για την οικονομική πολιτική της αλλά να υπερψηφίσει επί της αρχής τη δημιουργία του Ταμείου αυτού.
Ξαφνικά όμως, ο Θ. Πάγκαλος ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ανέτρεψε την απόφαση αυτή και έδωσε γραμμή καταψήφισης του νομοσχεδίου.
Έτσι οι βουλευτές πήγαν και βρέθηκαν ενώπιον άλλης γραμμής και μάθαιναν ...αρμοδίως ότι καταψηφίζουν το νομοσχέδιο - με πρόσχημα την τροπολογία για τον ΟΤΕ.
Όμως, από το βήμα της Βουλής η Λούκα Κατσέλη -που ήταν και γενική εισηγήτρια του ΠΑΣΟΚ στον προϋπολογισμό πριν από 20 ημέρες- δήλωσε ότι το ΠΑΣΟΚ υπερψηφίζει επί της αρχής το νομοσχέδιο...
Σύγχυση και μπάχαλο επικρατεί, ακόμα, για το θέμα αυτό στις τάξεις των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ...
Για ΠΟΙΟ ΠΑ.ΣΟ.Κ μιλάμε λοιπόν;
Στο διαδίκτυο σε δημοσιογραφικά, πολιτικά, και λοιπά blogs γίνεται ένας ΧΑΜΟΣ από όλους εκείνους που προσπαθούν να ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ τι συμβαίνει.
Πολλοί δε είναι και εκείνοι που λένε χαρακτηριστικά, ότι αν συνεχίσει έτσι το ΠΑ.ΣΟ.Κ, στις επόμενες εκλογές θα δώσει μάχη όχι για την διακυβέρνηση της χώρας, αλλά για την …. ΤΡΙΤΗ θέση στο Κοινοβούλιο.
Σήκω ΑΝΤΡΕΑ για να δεις, τα «παιδιά της αλλαγής».

Δεν υπάρχουν σχόλια: