Δευτέρα 2 Ιουνίου 2008

ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΔΕΗ







Είμαστε μια χώρα στην οποία όλα δρουν ανεξέλεγκτα.
Τα τελευταία χρόνια, η «ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ Α.Ε» διεξάγει το δικό της παιχνίδι με τις ευλογιές των Κυβερνήσεων, οι οποίες κατά τα άλλα «βάζουν φραγμό» στην ακρίβεια.
Στα πλαίσια λοιπόν αυτού του «φραγμού», νέες ανατιμήσεις έρχονται στα τιμολόγια της ΔΕΗ, πράγμα το οποίο θα κολλήσει τους καταναλωτές για ακόμα μια φορά με την πλάτη στον τοίχο, καθιστώντας την ζωή τους ακόμα δυσκολότερη.
Να πως παρουσιάζεται στην ειδησεογραφία σήμερα το νέο «παιχνίδι» της ΔΕΗ.
«Αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ, ώστε να λειτουργούν ως κίνητρο για την πραγματοποίηση -απαραίτητων για την ενεργειακή επάρκεια της χώρας- επενδύσεων, ζήτησε εκ νέου ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Επιχείρησης, Τάκης Αθανασόπουλος, μιλώντας τη Δευτέρα στην Πτολεμαΐδα.

«Τα τιμολόγια της ΔΕΗ πρέπει να διαμορφώνονται σε επίπεδα τέτοια ώστε να δημιουργούν κίνητρα για την πραγματοποίηση των μεγάλων ηλεκτροπαραγωγικών επενδύσεων που χρειάζεται η χώρα μας.
Η επίτευξη του στόχου για ενεργειακή επάρκεια της χώρας συνδέεται άμεσα με τη διαμόρφωση των τιμολογίων σε εκείνα τα επίπεδα που θα επιτρέπουν την πραγματοποίηση επενδύσεων», τόνισε συγκεκριμένα.


Ο επικεφαλής της ΔΕΗ, αναφέρθηκε ξανά στις ζημίες που προκλήθηκαν στην Επιχείρηση από τις ακριβές τιμές των καυσίμων, αλλά και τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων, που «κόστισαν» 33 εκατ. ευρώ στην εταιρία, αφού, όπως εξήγησε, η μείωση της λιγνιτικής παραγωγής έπρεπε να αντισταθμιστεί από τα εισαγόμενα «ακριβά» καύσιμα: πετρέλαιο, φυσικό αέριο και αγορές ενέργειας»…(πηγή in.gr)
Εδώ λοιπόν, και ΣΤΡΑΒΟΣ είναι ο γιαλός, αλλά και στραβά αρμενίζουμε.
Το πρώτο τρίμηνο του 2008 λέει, η ΔΕΗ παρουσίασε ΠΤΩΣΗ στα κέρδη της.
Και εμείς οι καταναλωτές δηλαδή τι φταίμε;
Μαζέψτε όλα αυτά που σας χρωστούν όλα αυτά τα χρόνια οι δημόσιες υπηρεσίες για να έχετε κέρδη.
Δεν είναι δυνατόν η κάθε στραβοτιμονιά της επιχείρησης να διορθώνεται από την πλάτη των καταναλωτών, οι οποίοι ΧΡΥΣΟΠΛΗΡΩΝΟΥΝ το ρεύμα, και ρεύμα δεν έχουν.
Δεν θα αντέξουμε άλλες αυξήσεις στα τιμολόγια των ΔΕΚΟ.
Ήδη έχουμε μπει στο αδιέξοδο, και δεν κάνει κανείς κάτι για να μας βγάλει απ’ αυτό.
Όσο και να διαμαρτυρηθούμε, η αύξηση θα γίνει και θα το καταλάβουμε μόλις πάρουμε τους λογαριασμούς μας.
Το μόνο που μπορώ να πω, είναι «ΑΛΛΟ ΚΑΚΟ ΝΑ ΜΗΝ ΜΑΣ ΒΡΕΙ».

Δεν υπάρχουν σχόλια: