Τρίτη 24 Ιουνίου 2008

Ακαρπη η νέα συνάντηση Ε.Ε.Π.Α & Αρχηγού Π.Σ

(ΠΗΓΗ http://fire.gr/portal/)Στο πλαίσιο μιας ακόμη προσπάθειας για την επίλυση προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι Εθελοντές Πυροσβέστες συναντήθηκαν την Παρασκευή 20/06/2008 με τον Αρχηγό του Π.Σ. Αντιστράτηγο Αθανάσιο Κοντοκώστα ο Πρόεδρος και ο Γεν. Γραμματέας της ΕΕΠΑ Δημήτρης Ζέρβας και Μάκης Τσιουγκρής παρουσία και του Υπαρχηγού Υποστράτηγου Στυλιανού Στεφανίδη.
Τα θέματα που συζητήθηκαν στην συνάντηση ήταν:


1. Η Χορήγηση Στολών

2. Η ανασύνταξη του Μητρώου Εθελοντών

3. Χορήγηση ειδικής αποζημίωσης στους εθελοντές που μετείχαν στις περσινές πυρκαγιές

Στο πρώτο θέμα η αντιπροσωπεία ζήτησε να ενημερωθεί για το στάδιο που βρίσκεται η διαδικασία δωρεάς των 3000 στολών για τους εθελοντές από κοινωφελές ίδρυμα και πότε αυτές θα χορηγηθούν.
Ο κ. Υπαρχηγός είπε ότι οι διαδικασίες έχουν παγώσει χωρίς να αναφέρει τους λόγους, η άποψή του δε είναι ότι οι εθελοντές πρέπει να φέρουν διαφορετική στολή από το μόνιμο προσωπικό και επιπλέον το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο δεν ορίζει την χορήγηση στολής στους εθελοντές που υπηρετούν σε επαγγελματικές υπηρεσίες από το Πυροσβεστικό Σώμα.
Στο δεύτερο θέμα ο πρόεδρος της Ένωσης τόνισε την ανάγκη να γίνει ένα δυνατό «ξεκαθάρισμα» στο μητρώο των εθελοντών και να ανασυνταχθεί ώστε να γνωρίζουμε τον πραγματικό αριθμό των υπηρετούντων.

Πρόσθεσε ότι δεν έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες διαγραφές όσων δεν εκτελούν υπηρεσία για μεγάλο χρονικό διάστημα και επιπλέον δεν ενημερώνεται ορθά το ηλεκτρονικό αρχείο με αποτέλεσμα άλλη δύναμη να δηλώνεται από τις περιφέρειες και άλλη από το Αρχηγείο.
Ο κ. Υπαρχηγός ανέφερε ότι δεν ενδιαφέρει το Αρχηγείο να κάνει ξεκαθάρισμα και να ανασυντάξει το μητρώο ούτε θα υπάρξει κάποια ωφέλεια από μια τέτοια ενέργεια.
Τέλος, ο κ. Αρχηγός αναφερόμενος στο θέμα της χορήγησης ειδικής εφ' άπαξ αποζημίωσης στους 150 περίπου εθελοντές πυροσβέστες που μετείχαν στις περσινές πυρκαγιές δήλωσε ότι θα εφαρμοστεί η σχετική διάταξη.
Η αντιπροσωπεία της Ε.Ε.Π.Α εκφράζει την δυσαρέσκειά της για τα αποτελέσματα της συνάντησης τα οποία και θα μεταφέρει στην συνεδρίαση του Δ.Σ. προκειμένου λάβουν γνώση και να αποφασιστούν οι περεταίρω κινήσεις.
Πηγή : E.E.Π.Α

Δεν υπάρχουν σχόλια: