Δευτέρα 25 Αυγούστου 2008

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

(ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΡΑΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ http://www.paralympic.gr)
Επίσημη Παρουσίαση της Ελληνικής Παραολυμπιακής Αποστολής Πεκίνο 2008
Πανηγυρική Εκδήλωση για την Παρουσίαση της Ελληνικής Παραολυμπιακής Ομάδας που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στους Παραολυμπιακούς Αγώνες Πεκίνο 2008 θα πραγματοποιήσει η Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή (ΕΠΕ) την Πέμπτη 28 Αυγούστου 2008, 12:00, στο Ξενοδοχείο Hilton.
Η Παραολυμπιακή Ομάδα αποτελείται από 68 αθλητές (52 Αθλητές, 16 Αθλήτριες) που θα αγωνιστούν σε 10 αθλήματα.
Συγκεκριμένα στα αθλήματα Άρση Βαρών σε πάγκο, Κολύμβηση, Μπότσια, Ποδηλασία, Σκοποβολή, Στίβο, Τοξοβολία, Τζούντο, Ιστιοπλοΐα και Ξιφασκία με αμαξίδιο.
Μεταξύ των αθλητών που συμμετέχουν στην Παραολυμπιακή Ομάδα είναι και πολλοί μεταλλιούχοι της Αθήνας όπως οι Χαράλαμπος Ταϊγνίδης, Χρήστος Τασμπαξής Ανθή Καραγίαννη, Κωνσταντίνος Φύκας, Γιάννης Κωστάκης, Αλέξανδρος Ταξιλδάρης, Μαρία Καλπακίδου, Γιώργος Καραμηνάς, Ευθύμιος Καλαράς, Γιώργος Καπελάκης και Παρασκευή Καντζά.
Η Ελληνική Παραολυμπιακή Αποστολή αναχωρέι στις 29 και 31 Αυγούστου 2008 και θα επιτρέψει στις 20 Σεπτεμβρίου 2008.
Οι Παραολυμπιακοί Αγώνες του Πεκίνου θα διεξαχθούν 6 – 17 Σεπτεμβρίου 2008 (αμέσως μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες) και αναμένονται 4000 αθλητές από περισσότερες από 150 χώρες.
Επίσης στην εκδήλωση θα παραβρεθούν οι πολιτειακές και πολιτικές αρχές Ολυμπιονίκες και Παραολυμπιονίκες καθώς και εκπρόσωποι ομοσπονδιών, αθλητικών, κοινωνικών και επιστημονικών φορέων από όλη την επικράτεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: