Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2008

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ Πρώτη Είδηση! Το καθημερινό blog του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ Για σχεδόν ένα χρόνο η σελίδα του blog μας φιλοξενούσε μονάχα τις υπογραφές πολιτών ενάντια στα τσίρκο με ζώα.
Οι ηλεκτρονικές υπογραφές πλησιάζουν τώρα τις 5.500 (με αρκετές ακόμα χιλιάδες χειρόγραφες στο Περιβαλλοντικό μας Κέντρο) και ο αγώνας μας συνεχίζεται και εντείνεται, όπως και οι υπογραφές – εδώ. όμως, από αυτό το μήνα το blog μας, εκτός από χώρος υπογραφών θα είναι και χώρος καθημερινής ενημέρωσης. Σχεδόν κάθε ημέρα το blog θα ανανεώνεται με νέα, φωτογραφίες, λινκς, αφιερώματα ή περίεργες ειδήσεις σχετικά με την οργάνωσή μας αλλά και γενικότερα με το περιβάλλον. Στόχος του blog μας είναι να προσφέρει άμεση ενημέρωση στους υποστηρικτές μας και φυσικά να αποτελέσει πεδίο συζητήσεων, όπου οι αναγνώστες θα μπορούν να σχολιάζουν όλα τα κείμενα. Αν θέλετε μπορείτε να σώσετε τη διεύθυνση για να επισκέπτεστε το blog μας για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.
ΑΦΙΕΡΩΜΑ – ΛΥΚΟΣ (από το παιδικό φυλλάδιο του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ) Μερικά στοιχεία για τους Λύκους! Στις μέρες μας ο “κακός λύκος” των παραμυθιών δεν είναι παρά ένα τρωτό είδος που χρειάζεται προστασία. Ο πρώτος πρόγονος του λύκου εμφανίστηκε πριν από 54 εκ. χρόνια στη Β. Αμερική ενώ ο λύκος στη σημερινή του μορφή πριν από 1,5 εκ. χρόνια. Ο λύκος υπήρξε το θηλαστικό με τη μεγαλύτερη γεωγραφική εξάπλωση στον πλανήτη μας και πριν από μερικούς αιώνες ζούσε σε όλα τα μέρη του Βόρειου ημισφαιρίου του πλανήτη μας. Ο θεός Απόλλωνας συχνά αναφέρεται ως Λύκειος. Αυτή είναι μια επίκληση του Απόλλωνα ως θεού του φωτός που δηλώνει την καταγωγή των λέξεων λυκόφως και λυκαυγές. Ο λύκος είναι εξαιρετικά προσαρμοστικό είδος και ζει σε πολλές ημιορεινές και ορεινές ηπειρωτικές περιοχές. Είναι μονογαμικό είδος και ζευγαρώνει για όλη του τη ζωή. Φτάνει σε αναπαραγωγική ηλικία μετά τους 22 μήνες. Η λύκαινα γεννά μία φορά το χρόνο, την άνοιξη, μετά από κύηση 63 συνήθως ημερών, κατά μέσο όρο 3 έως 7 μικρά. Οι πιο ανεπτυγμένες αισθήσεις των λύκων είναι η ακοή και η όσφρηση. Το μέγεθος της ρινικής τους κοιλότητας είναι 14 φορές μεγαλύτερο συγκρινόμενο αναλογικά με του ανθρώπου. Οι λύκοι επικοινωνούν μεταξύ τους με ποικιλία ήχων κυρίως όμως φανερώνουν τις διαθέσεις και τις προθέσεις τους με εκφράσεις του προσώπου και συγκεκριμένες στάσεις του σώματος. Η Φωτογραφία του Μήνα Ο Σείριος, ο Βέγας και ο Βοώτης στο Καταφύγιο του Λύκου στην Αγραπιδιά Φλώρινας Οι τρεις αυτοί λύκοι γεννήθηκαν το 2002. Είναι ιδιαίτερα ήσυχοι και ντροπαλοί, έχουν σκούρο καφέ τρίχωμα και έχουν ενταχθεί στην αγέλη της Λύκαινας. Ολα για το Καταφύγιο του Λύκου που έφτιαξε ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ - εδώ Ο ΒόραςΓια περισσότερα νέα του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: