Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2008

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΠΟ SIBILLA ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΤΑΙΝΙΩΝ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ
14-16 Νοεμβρίου, ώρα 21:30 στο Ash In Art Είκοσι πόλεις σε όλη την Ευρώπη φιλοξενούν τον Νοέμβριο ένα εναλλακτικό κινηματογραφικό γεγονός.
Τις καλύτερες μικρού μήκους ταινίες νέων Ευρωπαίων σκηνοθετών με τον τίτλο “My Europe”.
Το Ash In Art επιλέχθηκε από τον ανεξάρτητο οργανισμό Citizens of Europe, που εδρεύει στο Βερολίνο για προβολές στην Αθήνα με σκοπό να φέρει σε επικοινωνία παραγωγές νέων Ευρωπαίων σκηνοθετών, διανομείς ταινιών και κοινό.
Οι χώροι που φιλοξενούν τις εν λόγω εκδηλώσεις είναι διαφορετικής εμβέλειας και είδους δημιουργώντας ένα πρωτοποριακό παζλ προβολών σε 20 πόλεις (Πανεπιστήμια, κινηματογράφοι, στέκια νεολαίας, εναλλακτικοί χώροι τεχνών, πολιτιστικά κέντρα κ.α.) και πάντα στην κατεύθυνση αναζήτησης ενός απαιτητικού, νεανικού ευρωπαϊκού κοινού.
Το «...My Europe» χωρίζεται σε δύο ενότητες...
• “Living in Europe”.
Η ενότητα ταινιών που αποκαλύπτει τον τρόπο ζωής, τις συνθήκες διαβίωσης και το περιβάλλον στο οποίο ζουν οι Ευρωπαϊκοί λαοί και δει οι νέοι.
• “Politics and Policies”.
Η ενότητα ταινιών που αποκαλύπτει θέματα κοινωνικών διακρίσεων και ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ανοίγει τον διαπολιτισμικό διάλογο και τα προβλήματα της πολιτικής επικαιρότητας αλλά και της ατζέντας των κοινωνικών προβλημάτων Παρασκευή 14/11/08, ώρα 21:30. Living in Europe (107’)
Αυτή την χρονιά η ενότητα “Living in Europe” παρουσιάζει μία μίξη από ταινίες fiction, ντοκυμαντέρ και animation.
Μας δείχνουν την τρέχουσα κατάσταση σε χώρες όπως η Ρουμανία, απαθανατίζουν την ατμόσφαιρα της Λισαβώνας, μας μιλούν για την Ευρώπη των θυμάτων μίας πτήσης αλλά και αυτών της πορνείας.
Μερικές από τις ταινίες αυτές προσπαθούν να βρουν μία διεθνή γλώσσα κατανοητή ακόμα και χωρίς υπότιτλους ή μετάφραση, μόνο με εικόνες και ατμόσφαιρα.
Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: