Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2008

Τον μετέθεσαν γιατί μίλησε κατά Βουλγαράκη - Πολύδωρα

ΑΠΟ FIRE.GR Τον μετέθεσαν γιατί μίλησε κατά Βουλγαράκη - Πολύδωρα 12/10/2008 «Δεν έχουν συνηθίσει ένας ένστολος να μιλάει.
Να αναφέρει τα προβλήματα της Υπηρεσίας για το συμφέρον των συναδέλφων του.
Ίσως να ενόχλησε κάποιους ότι είπα πολλά, ειδικά εκείνη τη περίοδο που καιγόταν όλη η Ελλάδα» Της ΒΑΣΩΣ ΑΣΜΑΝΙΔΟΥ «Με μετέθεσαν για συνδικαλιστικούς λόγους.
Στην πραγματικότητα, όμως, οι λόγοι είναι διαφορετικοί.
Την περίοδο που καιγόταν η Αρχαία Ολυμπία μίλησα δημόσια για τα προβλήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.
Σχολίασα την κόντρα του τότε αρχηγού, Αντρέα Κόη, με τον πρώην γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Παναγιώτη Φούρλα.
Σχολίασα ακόμη και τις δηλώσεις του πρώην υπουργού Δημοσίας Τάξεως, Βύρωνα Πολύδωρα, περί ασύμμετρων απειλών καθώς και του πρώην υπουργού Πολιτισμού, Γ. Βουλγαράκη για τις δηλώσεις του ότι κάηκαν μόνο ελάχιστα δέντρα στην Αρχαία Ολυμπία.
Και λίγο καιρό μετά με μετέθεσαν παράνομα στην Πυροσβεστική Υπηρεσία νομού Ζακύνθου σε οργανική θέση κατώτερη του βαθμού μου», λέει μιλώντας στην «PRESS Time» o πύραρχος, διοικητής της Π.Υ. νομού Ζακύνθου, Νικόλαος Χανιάς, ο οποίος κατέθεσε μήνυση κατά του αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, Αθανάσιου Κοντοκώστα, καθώς και κάθε άλλου προσώπου (μελών Υπηρεσιακών Συμβουλίων Μεταθέσεων) συμμέτοχου, ηθικού αυτουργού ή συνεργού, την οποία δημοσιεύει αποκλειστικά η «PRESS Time». Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο κ. Χανιάς, ο οποίος είναι και τρίτεκνος, θα έπρεπε να υπηρετεί είτε στο λεκανοπέδιο Αττικής για να ασκεί ελεύθερα τα συνδικαλιστικά του καθήκοντα -ως μέλος του Δ.Σ. της ΠΟΕΥΠΣ- είτε να βρίσκεται κοντά στην οικογένειά του στην Ηλεία.
Παρ' όλα αυτά, πάντως, κάποιοι έκριναν ότι ο κ. Χανιάς έπρεπε να απομακρυνθεί γιατί είχε ήδη πει… πολλά. Θέλουν… άλαλους στα Σώματα Ασφαλείας «Δεν έχουν συνηθίσει ένας ένστολος να μιλάει.
Να αναφέρει τα προβλήματα της Υπηρεσίας για το συμφέρον των συναδέλφων του.
Ίσως να ενόχλησε κάποιους ότι είπα πολλά, ειδικά εκείνη τη περίοδο που καιγόταν όλη η Ελλάδα», επισημαίνει ο κ. Χανιάς.
Και διευκρινίζει:
«Ενώ κατέχω το βαθμό του Πυράρχου μετατέθηκα στη Ζάκυνθο υπηρετώντας με βαθμό κατώτερο, αυτόν του Αντιπυράρχου».
Ο κ. Χανιάς κατέθεσε μήνυση κατά του αρχηγού της Πυροσβεστικής, Αθανάσιου Κοντοκώστα, επειδή δεν μπορεί από την Ζάκυνθο να ασκεί τα συνδικαλιστικά του καθήκοντα και μάλιστα, κατώτερα του βαθμού του. Ο κ. Χανιάς μετατέθηκε στην Π.Υ. Ζακύνθου ως διοικητής, τον Ιανουάριο του 2008 και υπέβαλλε αίτηση μετάθεσης τον Απρίλιο του 2008 στο αρμόδιο συμβούλιο μεταθέσεων Αξιωματικών, στο οποίο γνωστοποίησε τους λόγους που ήθελε να μετατεθεί είτε στην Αθήνα (έδρα της ΠΟΕΥΠΣ) είτε στην Ηλεία, όπου κατοικεί η οικογένειά του.
Όμως, το αρμόδιο συμβούλιο απέρριψε την αίτησή του, παρά το γεγονός ότι, όπως υποστηρίζει ο κ. Χανιάς, γνώριζε τους λόγους που την ζητούσε.
«Βέβαια, πιστεύω ότι ο κ. Παυλόπουλος δεν είναι γνώστης όλων των θεμάτων και ενδεχομένως να μην ξέρει την υπόθεσή μου». Η ιστορία ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2007
Την περίοδο που καιγόταν η Αρχαία Ολυμπία καθώς και όλη η Ελλάδα, ο πύραρχος, και διοικητής τότε στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Λεχαινών, μίλησε δημόσια για τα προβλήματα της Πυροσβεστικής.
Ανέφερε ότι δεν υπήρχαν επίγειες δυνάμεις για να κατασβέσουν εγκαίρως την πύρινη λαίλαπα.
Άσκησε δημόσια κριτική ενώπιον του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Γ. Παπανδρέου, στην ηγεσία της Πυροσβεστικής για την έλλειψη συντονισμού των πυροσβεστικών δυνάμεων.
Είπε ότι η κόντρα των κ.κ., Κόη Φούρλα, δεν συντελούσε στο να υπάρξει μία από κοινού συνεργασία για να σωθεί η χώρα.
«Είναι γεγονός ότι το καλοκαίρι του 2007 μιλούσα στα ΜΜΕ.
Έζησα από κοντά όλα τα γεγονότα.
Όλη την περίοδο της κρίσης.
Είπα πράγματα για να καλυτερεύσει η Υπηρεσία μου.
Σχολίαζα όσα συνέβαιναν για το καλό των συναδέλφων μου.
Προσέφυγα τώρα στη Δικαιοσύνη γιατί αισθάνομαι ότι πρέπει να δικαιωθώ», αναφέρει ο κ. Χανιάς, που εκτιμά ότι η -παράνομη όπως ισχυρίζεται- μετάθεσή του είναι «προϊόν» των δηλώσεών του εκείνης της περιόδου. Βέβαια, μέχρι να φτάσει να υπηρετεί στη Ζάκυνθο, πέρασε και από άλλο πόστο.
Είναι χαρακτηριστικό ότι μετά τις εκλογές του 2007 και συγκεκριμένα τον Νοέμβριο του 2007, ο κ. Χανιάς μετατέθηκε στην Πυροσβεστική Υπηρεσία του αεροδρομίου Ανδραβίδας, στην οποία, όμως, δεν παρέμεινε για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Και τότε έγινε η δυσμενής -κατά τον ίδιο- μετάθεσή του στη Ζάκυνθο.
Τον Ιανουάριο του 2008 έγινε διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας του νομού Ζακύνθου και από εκείνη την περίοδο μέχρι και σήμερα συνεχίζει να ασκεί τα καθήκοντά του στο νησί.
«Μετατέθηκα δύο φορές.
Εκτιμώ ότι όλα γίνονταν εν αγνοία του υπουργού.
Έκανα αίτηση μετάθεσης ή για το λεκανοπέδιο Αττικής ή για την Ηλεία αλλά απορρίφθηκε.
Πήγα στην Εισαγγελία Ζακύνθου μέσα στο καλοκαίρι γιατί πρέπει να δικαιωθώ.
Κάποιοι καταστρατηγούν τα συνταγματικά κατοχυρωμένα συνδικαλιστικά μου δικαιώματα.
Με τοποθετούν σε θέση κατώτερη του βαθμού μου.
Με απομακρύνουν από την ΠΟΕΥΠΣ και από την οικογένειά μου που ζει στην Πελοπόννησο», λέει, κλείνοντας ο κ. Χανιάς. Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, ο εισαγγελέας Ζακύνθου, εξετάζει την υπόθεση του κ. Χανιά, μελετά την μήνυση που έχει καταθέσει κατά του αρχηγού του Π.Σ. και εάν κρίνει ότι ο μηνυτής έχει δίκιο, θα καλέσει σε απολογία τον αρχηγό του Σώματος, κ. Κοντοκώστα. Πηγή : Press Time

Δεν υπάρχουν σχόλια: