Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2008

Φόροι ρεκόρ 7 δισ. παγώνουν την οικονομία

ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΑΟ προϋπολογισμός δεν προβλέπει αξιόλογα μέτρα για την ενίσχυση των χαμηλότερων εισοδηματικών τάξεων και την τόνωση της ανάπτυξης Φοροκαταιγίδα 7,1 δισ. ευρώ
Με ρεκόρ πρόσθετων φόρων πνίγεται η οικονομία και τα εισοδήματα των μισθωτών ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΕΙΡΗΝΗ ΧΡΥΣΟΛΩΡΑ, ΣΠΥΡΟΣ ΔΗΜΗΤΡΕΛΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΑ ΣΚΟΥΦΟΥ, ΕΛΕΝΑ ΛΑΣΚΑΡΗ
Πρόσθετους φόρους- ρεκόρ 7,1 δισ. ευρώ, δηλαδή υψηλότερους κατά 13,2% σε σύγκριση με φέτος, επιβάλλει εν μέσω κρίσης ο προϋπολογισμός του 2009, που κατέθεσε χθες ο υπουργός Οικονομίας κ. Γ. Αλογοσκούφης, αφαιρώντας οξυγόνο από την οικονομία την ώρα που το χρειάζεται περισσότερο και πλήττοντας τα εισοδήματα των μισθωτών.
Τους πρόσθετους φόρους θα πληρώσουν λίγο έως πολύ όλοι οι φορολογούμενοι, είτε με το πάγιο χαράτσι στην αύξηση του μισθού τους, αφού η κλίμακα δεν τιμαριθμοποιείται, είτε- οι μικρομεσαίοι- με την κατάργηση του αφορολογήτου ορίου τους, είτε μέσω της αύξησης του ειδικού φόρου κατανάλωσης καυσίμων, των τελών κυκλοφορίας και της επιβολής του φόρου ακινήτων.
Συνολικά τα φορολογικά έσοδα προβλέπεται να φτάσουν το πρωτοφανές ποσό των 60,9 δισ. ευρώ.
Παρά τη διεθνή κρίση, εξάλλου, ο προϋπολογισμός δεν προβλέπει ούτε αξιόλογα μέτρα για την ενίσχυση των χαμηλότερων εισοδηματικών τάξεων και την τόνωση της ανάπτυξης.
Ο κ. Αλογοσκούφης, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις άφησε ανοιχτό μόνο ένα μικρό παράθυρο για επιπλέον μίνι πακέτο, εάν αυτό προβλεφθεί σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπου συζητείται πακέτο δημοσιονομικής ενίσχυσης της ανάπτυξης ίσο με το 1% του ΑΕΠ των κρατών μελών.
«Επιλεκτικά μέτρα θα ανακοινωθούν τις επόμενες εβδομάδες και μήνες», μέτρα για τα χαμηλά εισοδήματα και τους μικρομεσαίους, είπε χαρακτηριστικά.
Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: