Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2008

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΠΟ ΤΟ infognomonpolitics ΙΡΑΝ: Περιμένοντας την κίνηση του «Μεγάλου Σατανά» Το καθεστώς δεν ξέρει πώς να αντιδράσει στην αναμενόμενη πρωτοβουλία του νέου προέδρου των ΗΠΑ
ΤΕΧΕΡΑΝΗ, ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ
Το ιρανικό καθεστώς βρίσκεται σε δύσκολη θέση γιατί δεν ξέρει πώς να αντιδράσει σε ενδεχόμενη αμερικανική πρωτοβουλία η οποία θα μπορούσε να υποσκάψει τα θεμέλια της Ισλαμικής Δημοκρατίας.
Εναν μήνα μετά την εκλογή του Μπαράκ Ομπάμα, η ελπίδα για ομαλοποίηση στις σχέσεις ανάμεσα στο Ιράν και στις ΗΠΑ μοιάζει να σβήνει.
«Παραδοσιακά, υπάρχει μεγάλη απόκλιση ανάμεσα στις προεκλογικές υποσχέσεις και στην πολιτική του εκάστοτε ενοίκου του Λευκού Οίκου» δήλωσε στη γαλλική εφημερίδα «Le Figaro» ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Μανουτσέχρ Μοτακί.
Στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας ο Δημοκρατικός υποψήφιος δήλωνε έτοιμος να ανοίξει διάλογο «χωρίς προϋποθέσεις» με το Ιράν, χώρα με την οποία η Ουάσιγκτον δεν έχει διπλωματικές σχέσεις από...το 1979.
Με το που εξελέγη όμως ο Ομπάμα μετρίασε τις ελπίδες δηλώνοντας ότι ο εμπλουτισμός ουρανίου από το Ιράν είναι «απαράδεκτος».
Οι ΗΠΑ και η ΕΕ υποψιάζονται ότι το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης έχει στρατιωτικούς σκοπούς.
Οι σχέσεις με τον «Μεγάλο Σατανά» αποτελούν ένα από τα πιο αμφιλεγόμενα ζητήματα ανάμεσα στα διάφορα κέντρα εξουσίας της Τεχεράνης.
Πώς θα απαντήσουν στην κίνηση που αναμένεται να κάνει ο Ομπάμα αφού αναλάβει τα καθήκοντά του στις 20 Ιανουαρίου;
Διαβάστε όλο το άρθρο και πολλά ακόμα εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: