Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2009

Κάλπη-κος ανασχηματισμός

ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΑΑνασχηματισμός για τα γκάλοπ Οι εκλογικές σκοπιμότητες που κρύβονται πίσω από τις επιλογές του Πρωθυπουργού ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Γιάννης Λ. Πολίτης
Τον δρόμο για τις κάλπες δείχνει ο ανασχηματισμός που ανακοίνωσε χθες ο Πρωθυπουργός ύστερα από «κυοφορία», με γράψε- σβήσε και μπρος- πίσω, δύο μηνών.
O κ. Κ. Καραμανλής προχώρησε σε έναν ανασχηματισμό χωρίς σαφές στίγμα αλλά με ανατροπές, εκπλήξεις, εξόφληση εσωκομματικών γραμματίων, μεγάλους συμβιβασμούς, νέο άνοιγμα στον λεγόμενο μεσαίο χώρο αλλά και γεωγραφικό καταμερισμό των υφυπουργείων θέτοντας ουσιαστικά το κόμμα σε κατάσταση εκλογικής ετοιμότητας.
Αυτό δεν σημαίνει ότι ο ίδιος έχει ήδη αποφασίσει τον χρόνο που θα στήσει τις κάλπες, παρότι πολλοι στο κόμμα του σπεύδουν να προβλέψουν ότι τον Απρίλιο θα γίνουν εκλογές.
Σε κάθε περίπτωση όμως ο κ. Κ. Καραμανλής με τους χειρισμούς στη σύνθεση της νέας κυβέρνησης αποκάλυψε ότι επιθυμεί να συσπειρώσει τη Ν.Δ., να κλείσει το άνοιγμα της ψαλίδας με το ΠΑΣΟΚ στις δημοσκοπήσεις και έτσι να είναι έτοιμος ανά πάσα στιγμή μόλις η συγκυρία τον διευκολύνει να ρισκάρει την αναμέτρηση.
Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: