Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2009

Δώστε δάνεια όχι μερίσματα!

ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΑΦούντωσε την εκλογολογία Ο υπουργός Οικονομίας μεταθέτει στο μέλλον τη λήψη μέτρων για την οικονομία ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Διονύσης Νασόπουλος nasopoulos@dolnet.gr
Ως εκλογικό σινιάλο λειτούργησε σε πολλούς βουλευτές της Ν.Δ. το χθεσινό μήνυμα του υπουργού Οικονομίας κ. Ι. Παπαθανασίου ότι η κυβέρνηση δεν προτίθεται να πάρει άμεσα μέτρα, αλλά θα επιμείνει στην εφαρμογή του αναθεωρημένου Προγράμματος Σταθερότητας που οι Βρυξέλλες έχουν ήδη απορρίψει ως ανεπαρκές.
Στη γαλάζια Κοινοβουλευτική Ομάδα ελάχιστοι είναι εκείνοι που θεωρούν ότι η κυβέρνηση μπορεί να αποφύγει την «κόκκινη κάρτα» της Κομισιόν χωρίς επιπλέον μέτρα.
Στο Μαξίμου, όπως διαφάνηκε και από τη χθεσινή συνεδρίαση της διυπουργικής επιτροπής για την Οικονομία, προσδοκούν ότι τουλάχιστον έως το τέλος Μαρτίου δεν θα υπάρξει πίεση από τις Βρυξέλλες για άμεση λήψη μέτρων.
Και εάν η κυβέρνηση καταφέρει να πάρει διετή παράταση για τη μείωση των ελλειμμάτων, όπως έλεγαν χθες κυβερνητικοί παράγοντες, τότε το νέο πακέτο μέτρων θα μπορεί να αποφασιστεί αφού λήξει ο εκλογικός συναγερμός που θα εξακολουθήσει να χτυπά έως τις ευρωεκλογές του προσεχούς Ιουνίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: