Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΠΟ ΤΟ E-PONTOS
Βάση των ΗΠΑ η Τραπεζούντα; Η Yeni Şafak στις εσωτερικές της σελίδες και με τίτλο «Οι ΗΠΑ θα ζητήσουν από την Τουρκία την Τραπεζούντα» γράφει ότι η αμερικανική παρουσία στο Αφγανιστάν δέχθηκε ένα ιστορικό πλήγμα από την Κιργισία, το κοινοβούλιο της οποίας έλαβε ομόφωνα την απόφαση να κλείσει η αμερικανική Βάση, η οποία υπάρχει στην πόλη Μανάς.
Η απόφαση αυτή ελήφθη μετά τις πρωτοβουλίες της Ρωσίας, η οποία θέλει να δημιουργήσει ένα «εναλλακτικό ΝΑΤΟ» στην περιοχή αυτή.
Προς αυτό το σκοπό, η κυβέρνηση της Κιργισίας έλαβε οικονομική βοήθεια ύψους 2 δις. δολαρίων. Μετά από αυτό, οι ΗΠΑ άρχισαν να καταβάλουν έντονες προσπάθειες, προκειμένου να... βρουν μια νέα Βάση.
Εάν οι επιλογές για το Τατζικιστάν και το Ουζμπεκιστάν δεν καρποφορήσουν, Αμερικανοί και Ρώσοι ειδήμονες αναφέρουν ότι η πρώτη επιλογή θα είναι η πόλη της Τραπεζούντας, πράγμα το οποίο θα αποτελέσει ιστορικό σταθμό στη στρατηγική σχέση μεταξύ ΗΠΑ – Τουρκίας.
Η εφημερίδα σημειώνει ότι η απόφαση της Ρωσίας για την Κιργισία αποτελεί τμήμα του σχεδίου για τη δημιουργία ενός εναλλακτικού ΝΑΤΟ, το οποίο θα αποτελείται από τη Λευκορωσία, το Καζακστάν, την Αρμενία, την Κιργισία, το Τατζικιστάν και το Τουρκμενιστάν.
Ο διοικητής των αμερικανικών δυνάμεων στην Κεντρική Ασία, στρατηγός Πετράους, προχθές άρχισε περιοδεία στην περιοχή.
Τώρα, εάν ο Αμερικανός στρατηγός τις προσεχείς ημέρες έλθει και στην Τουρκία, δεν θα υπάρξουν και πολλά ερωτηματικά, όσον αφορά το σκοπό της επίσκεψής του.Η Yeni Şafak στις εσωτερικές της σελίδες και με τίτλο «Μήνυμα Αρμενίας από τον Γκιούλ στην αντιπροσωπεία των ΗΠΑ» γράφει ότι ο Πρόεδρος Γκιούλ συναντήθηκε με το Γερουσιαστή Ντάρμπιν και την αντιπροσωπεία, η οποία τον συνόδευε.Κατά τις συνομιλίες, ήλθε στο προσκήνιο και το νέο ψήφισμα, το οποίο θέλει να παρουσιάσει το αρμενικό λόμπι, αναφορικά με τους ισχυρισμούς περί αρμενικής γενοκτονίας.
Έγινε γνωστό ότι ο Γκιούλ ανέφερε τα εξής: «Ένα τέτοιο ψήφισμα θα προκαλέσει βλάβη στις σχέσεις Τουρκίας – ΗΠΑ.
Υπάρχουν, επίσης, πρωτοβουλίες και κινήσεις για την εξομάλυνση των σχέσεων Τουρκίας – Αρμενίας.
Το ψήφισμα αυτό θα προκαλέσει βλάβη σε αυτό το χρονοδιάγραμμα». ΕΥΞΕΙΝΟΣ ΛΕΣΧΗ ΑΛΜΩΠΙΑΣ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2009 στο Πνευματικό Κέντρο της Ευξείνου Λέσχης Αλμωπίας η τακτική εκλογοαπολογιστική συνέλευση του Συλλόγου.
Θέματα της Γενικής Συνέλευσης ήταν:
- Απολογισμός απερχόμενης Διοίκησης- Εκλογές για την ανάδειξη νέου Δ/κού Συμβουλίου.Κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης ψηφίστηκε ομόφωνα ο απολογισμός δράσης (διοικητικός – οικονομικός) του απερχόμενου διοικητικού συμβουλίου.Κατά τη διαδικασία των εκλογών για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ. έθεσαν υποψηφιότητα οι παρακάτω:
Σαββίδης ΓεώργιοςΜαχαιρίδης ΖαχαρίαςΤσιμτσιρίδης ΓεώργιοςΕυσταθίου Κων/νοςΝικολαΐδης ΑντώνιοςΧρυσοχόου ΘεοδώραΜυλοπούλου ΠαρθέναΕμμανουηλίδης Αναστάσιος
Το νέο Δ/κό Συμβούλιο απαρτίζεται από τους εξής:
Σαββίδης ΓεώργιοςΜαχαιρίδης ΖαχαρίαςΤσιμτσιρίδης ΓεώργιοςΕυσταθίου Κων/νοςΝικολαΐδης ΑντώνιοςΧρυσοχόου ΘεοδώραΜυλοπούλου Παρθένα
Το νεοεκλεγέν Δ.Σ. συγκροτήθηκε σε σώμα την Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2007 και έγινε η ακόλουθη κατανομή αξιωμάτων:
Πρόεδρος: Τσιμτσιρίδης Γεώργιος Αντιπρόεδρος: Σαββίδης Γεώργιος Γ. Γραμματέας: Μυλοπούλου Παρθένα Ταμίας: Χρυσοχόου Θεοδώρα Μέλος: Νικολαϊδης Αντώνιος Μέλος: Ευσταθίου Κων/νος Μέλος: Μαχαιρίδης Ζαχαρίας
ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΥΞΕΙΝΟΥ ΛΕΣΧΗΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ
ΕΥΞΕΙΝΟΣ ΛΕΣΧΗ ΑΛΜΩΠΙΑΣ
Παύλου Μελά 87
Τ.Κ. 58400
Αριδαία – Ν. Πέλλας
Τηλ/Fax: 2384021288
efleal@otenet.gr ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ Ο Σύλλογος Ποντίων Γιαννιτσών σας προσκαλεί σε μια μοναδική βραδιά την Κυριακή 1 Μαρτίου στο κέντρο "Μέγαρο" (3ο χλμ. Γιαννιτσών - Αξού) με τους Γιώργο Ιωαννίδη και Γιάννη Τσιτιρίδη.
Στη λύρα ο Λάζος Ιωαννίδης και στο κλαρίνο ο Μπάμπης Κεμανετζίδης!
Σύλλογος Ποντίων Γιαννιτσών
Πλαστήρα 22
Τ.Κ. 58100
Γιαννιτσά
Σύνδεσμος Ποντιακών Σωματείων Νομού Θεσσαλονίκης
Αθ. Διάκου 26
Τ.Κ. 56533,
Πολίχνη
Τηλ. - Fax.: 2310587657
Την Παρασκευή 27-02-2009 θα πραγματοποιηθεί συνεστίαση και κοπή βασιλόπιτας του Σ.Πο.Σ. Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, στο ποντιακό κέντρο "Παρακάθ'".
Πληροφορίες Θεόφιλος Παπαδόπουλος, τηλ. 6937321275
ΠΑΜΠΟΝΤΙΑΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ
Λ.ΝΙΚΗΣ 1
Τ.Κ. 54624
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΤΗΛ:2310227822 FAX:2310227213 www.poe.org.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: