Τρίτη 24 Μαρτίου 2009

Εορτασμός της 25ης Μαρτίου στην Καλαμαριά

Εορτασμός της 25ης Μαρτίου στην Καλαμαριά
Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και κάθε επισημότητα αναμένεται να εορτασθεί και φέτος στην Καλαμαριά η Εθνική επέτειος της 25ης Μαρτίου- ημέρα τιμής των ηρώων της Επανάστασης του 1821.
Το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων διαμορφώνεται ως εξής:
- στις 11.00 το πρωί θα τελεσθεί η επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου (Γαβριηλίδη 113) , όπου θα χοροστατήσει ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ν. Κρήνης και Καλαμαριάς κ.κ. Προκόπιος.
- στις 12.00 θα γίνει η εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας στο Ηρώο των Πεσόντων στην πλατεία Σκρά από τον δημοτικό σύμβουλο και πρόεδρο του ΚΑΠΗ Καλαμαριάς Σταύρο Ζαμπέτογλου.
- στις 12.30 θα ακολουθήσει η κατάθεση στεφάνων από τον Δήμαρχο, τα Νομικά Πρόσωπα του Δήμου, τις Στρατιωτικές Αρχές, τα Πολιτικά κόμματα τους Φορείς και Συλλόγους της περιοχής.
- στις 12.45 θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των νεκρών μας, ενώ
- στις 12.50 θα ξεκινήσει η παρέλαση στην παραλιακή λεωφόρο Ν. Πλαστήρα με την αντιπροσωπεία της Εθνικής Αντίστασης και θα ακολουθήσουν τα χορευτικά και μουσικά τμήματα του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου, τα Δημοτικά Σχολεία , τα Γυμνάσια, τα Λύκεια, οι Οργανώσεις , οι Αθλητικοί Σύλλογοι , οι Ναυτοπρόσκοποι και οι Πρόσκοποι.
Σε όλη τη διάρκεια της παρέλασης θα παιανίζει η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Καλαμαριάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: