Τετάρτη 27 Μαΐου 2009

"ΝΕΡΟ,ΠΟΛΥΤΙΜΗ ΚΑΘΕ ΣΤΑΓΟΝΑ" - Ομαδικά παιχνίδια και οικολογικές δοκιμασίες

Η ευαισθητοποίηση των παιδιών με σκοπό τον περιορισμό της άσκοπης χρήσης νερού και της διαφύλαξης του υγρού στοιχείου ως πολυτιμότατου αγαθού, είναι ο σκοπός της εκδήλωσης που θα πραγματοποιήσει την ερχόμενη Παρασκευή 29 Μαΐου, η ΕΥΡΩΓΝΩΣΗ-EUROLAB Καλαμαριάς σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Καθαριότητας και Πρασίνου Καλαμαριάς. Η εκδήλωση έχει τον τίτλο"ΝΕΡΟ, ΠΟΛΥΤΙΜΗ ΚΑΘΕ ΣΤΑΓΟΝΑ" και θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Δημαρχείου από τις 5 το απόγευμα έως τις 10 το βράδυ. Παιδιά ηλικίας 9 έως 12 ετών, χωρισμένα σε ομάδες θα συμμετέχουν σε παιχνίδια και θα περάσουν διάφορες δοκιμασίες που θα έχουν ετοιμάσει εκπαιδευτικοί της «ΕΥΡΩΓΝΩΣΗ» σε συνεργασία με στελέχη της ΧΑΝ Καλαμαριάς και βαθμοφόρων του 7ου Συστήματος Προσκόπων Καλαμαριάς. Κάθε παιδί αλλά και ενήλικας προκειμένου να συμμετάσχει στο παιχνίδι θα πρέπει να φέρει ένα πλαστικό μπουκάλι με μία ευχή για την προστασία του πλανήτη και ένα γλαστράκι με σπόρους που θα έχει φυτέψει μία εβδομάδα τουλάχιστον πριν την εκδήλωση.
ΟΙ συμμετέχοντες θα ανταλλάξουν ευχές μέσω των μπουκαλιών και τα γλαστράκια θα χρησιμοποιηθούν για τον σχηματισμό του πλανήτη και του μηνύματος στο δάπεδο της πλατείας.
Ένα μεγάλο δώρο - έκπληξη θα δώσει χαρά στον τυχερό που κατά την ανταλλαγή των μπουκαλιών με τις ευχές θα πάρει το τυχερό μπ ουκάλι! Η βαθμολογία των ομάδων θα δίδεται συμβολικά σε σταγόνες νερού με ειδικά σταγονόμετρα των κριτών και νικήτρια θα είναι η ομάδα που θα συγκεντρώσει τις περισσότερες σταγόνες. Πλούσια δώρα και υποτροφίες θα δοθούν στους νικητές ενώ σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθούν δώρα και κεράσματα από την ΕΥΡΩΓΝΩΣΗ-EUROLAB και με την ευκαιρία συμπλήρωσης 10 χρόνων λειτουργίας στο Δήμο Καλαμαριάς. Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης θα διανέμεται οικολογική σακούλα με έντυπο υλικό των συνεργαζόμενων φορέων καθώς και ειδικό έντυπο με πληροφορίες σχετικές με το κεντρικό μήνυμα της εκδήλωσης : "ΝΕΡΟ, ΠΟΛΥΤΙΜΗ ΚΑΘΕ ΣΤΑΓΟΝΑ"

Δεν υπάρχουν σχόλια: