H ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΚΔΟΣΗ
ΤΕΥΧΟΣ 419 ΣΑΒΒΑΤΟ 20 IOYNΟΥ 2009
TO ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΕΚΔΟΤΗ
Πρόβλημα με ονοματεπώνυμο
Τα κόμματα εξουσίας διατυμπανίζουν ότι διαθέτουν μία λύση για κάθε πρόβλημα. Η Ν.Δ. του Κ. Καραμανλή δεν μοιάζει με κανένα: αντιμετωπίζει ένα… πρόβλημα για κάθε λύση!
Στη Νέα Δημοκρατία έχουν την τάση να προσωποποιούν τα προβλήματά τους. Έτσι, κατά καιρούς είχαν πρόβλημα Πολύδωρα, πρόβλημα Τατούλη, πρόβλημα Μαρκογιαννάκη, πρόβλημα Κουκοδήμου, πρόβλημα Στυλιανίδη, πρόβλημα Τσιτουρίδη (εις διπλούν), πρόβλημα Γιαννάκου, πρόβλημα Βουλγαράκη, πρόβλημα Ρουσόπουλου, πρόβλημα Παυλίδη και τελευταίως πρόβλημα Μανώλη (πάλι).
Στην ουσία τα προβλήματά τους ήταν άλλα. Ήταν η αναποτελεσματικότητα του κράτους που… επανίδρυσε ο Καραμανλής, και φάνηκε μεταξύ άλλων στην αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών. Ήταν η αλαζονεία της εξουσίας και η διατήρηση των πελατειακών σχέσεων με τους ψηφοφόρους. Ήταν η απόπειρα λεηλασίας των ασφαλιστικών ταμείων και η διαφθορά στελεχών που ήρθαν στην εξουσία με ιεραποστολικά κηρύγματα περί τιμιότητας και εγκράτειας.
Σελ.2
Κυβέρνηση σε κώμα,πρωθυπουργός σε λήθαργο
Όμηρος του Μανώλη, του Παυλίδη και των άλλων παιδιών, αλλά κυρίως του συνεχιζόμενου λήθαργου στον οποίο έχει περιέλθει, είναι ο Καραμανλής.
Η απραξία του είναι εκνευριστική για τα γαλάζια στελέχη που αγωνιούν, αλλά όλα δείχνουν ότι έτσι θα πορευτεί όλο το καλοκαίρι, κι ας αμφισβητείται όχι από την αντιπολίτευση αλλά και από τους βουλευτές, που κρατούν ανοιχτούς λογαριασμούς μαζί του.
Εικόνα ασθενούς που βρίσκεται στην εντατική εκπέμπει η κυβέρνηση υπό τις… οδηγίες ενός πρωθυπουργού που βρίσκεται σε λήθαργο. Δεν έχει προηγούμενο το να συγκληθεί το υπουργικό συμβούλιο μετά από μια οδυνηρή εκλογική ήττα για να… ακούσει μια ολιγόλεπτη ομιλία του Καραμανλή, ο οποίος αναμάσησε τα φθαρμένα από την κατάχρηση ανιαρά κλισέ που εκφωνεί από το 2004!
Σελ.11
Διχασμένοι στην κυβέρνηση για την τακτική Καραμανλή
Ο Μανώλης περίμενε να τελειώσουν οι εκλογές.
Το βράδυ της 7ης Ιουνίου βγήκε σχεδόν σε όλα τα κανάλια. Στους δημοσιογράφους έλεγε: «θα καθαρίσω την Ντόρα». Παρά τις απειλές, δεν τόλμησε φοβούμενος τη διαγραφή του. Αφού είδε ότι η συζήτηση περιστρέφεται γύρω από τον Καρατζαφέρη, άρχισε το αντάρτικο.
Βγήκε και είπε ότι η Ν.Δ. έχει τελειώσει ως προϊόν. Αυτό, δηλαδή, που λένε οι περισσότεροι βουλευτές. Ουσιαστικά, όμως, «έφτυσε» δημόσια και κατάμουτρα τον Καραμανλή. Από το βράδυ του Σαββάτου (που κυκλοφόρησε η «Real News») ξεκίνησε ένας μαραθώνιος συσκέψεων. «Δεν μπορείς να τον κρατήσεις», έλεγαν όλοι στον πρωθυπουργό, που είχε καταστεί όμηρος του Μανώλη.
Σελ. 12 καί Σελ. 13
Αγεφύρωτο χάσμα μεταξύ του Αλέκου και του Αλέξη
Πίσω από τις λέξεις της παραίτησης του Αλέκου Αλαβάνου κρύβεται και κάνει και ρετρό «ρίμα» ο Αλέξης…
Και για να συνεχίσουμε το ελαφρολαϊκό του πράγματος…
«Και σε πιάνει μια μελαγχολία, κλείσε του ΣΥΡΙΖΑ τα βιβλία»… Γιατί, όσο και αν στο Συνασπισμό επιχειρούν να εξουδετερώσουν την πολιτική σημασία της κίνησης του Αλέκου Αλαβάνου ως θέμα σύγκρουσής του με τον Αλέξη Τσίπρα, στο βάθος διαφαίνεται σύγκρουση επί προγραμματικών και στρατηγικών επιλογών του Συνασπισμού υπό το φως ενός εκλογικού αποτελέσματος, που ο Λεωνίδας Κύρκος χαρακτηρίζει ταπεινωτική ήττα, ο υπό παραίτηση πρόεδρος σεισμό και ο κ. Τσίπρας απλώς… ατύχημα…
Σελ. 18 καί Σελ. 19
στο πέταλο
Είναι απίστευτο! Η Αστυνομία όχι μόνο δεν διάβασε σωστά τις προκηρύξεις των τρομοκρατών που προειδοποιούσαν ξεκάθαρα ότι θα χύσουν αίμα αστυνομικού, αλλά αψήφησαν και πιο συγκεκριμένες προειδοποιήσεις.
Στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία είχαν φθάσει πληροφορίες ότι αναμενόταν τρομοκρατική επίθεση εναντίον αστυνομικού, γιατί κάποιοι εκτιμούσαν ότι έχει μείνει χωρίς… απάντηση ο θάνατος του Αλέξη Γρηγορόπουλου .
Ο αστυνομικός των ΜΑΤ που είχε πυροβοληθεί έξω από το υπουργείο Πολιτισμού είχε επιζήσει. Μάλιστα, έγινε σκέψη να μην πάει η ηγεσία της Αντιτρομοκρατικής στα γραφεία της Σκότλαντ Γιαρντ στο Λονδίνο, για να μη λείπει από την Αθήνα όταν θα γίνει η αναμενόμενη επίθεση.
Σελ. 71
στο πέταλο
Κάναμε πριν λίγες μέρες το ψυχογράφημα του Καραμανλή.
Του αρχηγού της Δεξιάς.
Δεν πιάσαμε τα ευαίσθητα προσωπικά του δεδομένα. Δεν θέλαμε να θίξουμε, να προσβάλουμε, να μειώσουμε την προσωπική του συμπεριφορά.
Το ήθος του.
Και το κάναμε για λόγους αξιοπρέπειας.
Είπαμε, ας μην του θίξουμε τον ανδρισμό. Ας κρίνουμε μόνο τις πολιτικές του πράξεις. Ας κρίνουμε τις ενέργειές του.
Και δεν το κάναμε, γιατί θέλουμε, όσο γίνεται, να κρατηθεί η πολιτική αντιπαράθεση σε ανθρώπινο επίπεδο. Σε επίπεδο πολιτισμού.
Όμως, τι έδειξε αυτός ο τύπος που παριστάνει τον πρωθυπουργό στην περίπτωση της δολοφονίας του αστυνομικού;
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου