Τετάρτη 17 Ιουνίου 2009

Βλέπει νέα ήττα και... μετακομίζει

ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΑΦεύγει κι αφήνει πίσω του... συντρίμμια τη Ν.Δ. Ο Γ. Μανώλης προεξοφλεί την ήττα γνωστοποιώντας ότι δεν θα είναι υποψήφιος και πως τον Σεπτέμβριο θα παραιτηθεί από βουλευτής ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Διονύσης Νασόπουλος nasopoulos@dolnet.gr
Καυτό Σεπτέμβριο για την κυβέρνηση και τον Κων. Καραμανλή προαναγγέλλει ο Ι. Μανώλης με την επιστολή- φωτιά που έστειλε στο Μαξίμου.
O βουλευτής Αργολίδας, προεξοφλώντας ουσιαστικά την ήττα της Ν.Δ., γνωστοποιεί στον Πρωθυπουργό ότι δεν επιθυμεί να είναι εκ νέου υποψήφιος και δηλώνει ότι στις αρχές Σεπτεμβρίου- με την έναρξη των εργασιών του Γ΄ Θερινού Τμήματος της Βουλής, στο οποίο έχει οριστεί να συμμετάσχειθα υποβάλει την παραίτησή του και από τη βουλευτική έδρα.
Η εσωκομματική αναταραχή που προκαλεί η κίνηση Μανώλη και πολύ περισσότερο οι εξελίξεις που προαναγγέλλονται με την επιστολή του έχουν βραχυκυκλώσει το Μαξίμου. Στενοί συνεργάτες του Πρωθυπουργού επιχειρούσαν χθες να απαξιώσουν τον βουλευτή. Διαβεβαίωναν ωστόσο ότι ο κ. Καραμανλής δεν πρόκειται να αναλάβει καμία πρωτοβουλία για να ξεφύγει η κυβέρνηση από την ιδιότυπη «ομηρεία» στην οποία έχει περιέλθει από την προαναγγελθείσα παραίτηση ενός βουλευτή που, αυτή την ώρα, διασφαλίζει την οριακή κυβερνητική πλειοψηφία.
Δεν πρόκειται, εν ολίγοις, ούτε να προσπαθήσει να μεταπείσει τον κ. Μανώλη ούτε να ζητήσει άμεσα τη- μεταχρονολογημένη - παραίτησή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: