Κυριακή 2 Αυγούστου 2009

ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ 1974 :Αυτά που δεν θέλει να ξέρετε η ηγεσία του ΑΚΕΛ...

ΑΠΟ ΤΟ Ινφογνώμων Πολιτικά ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ 1974 :Αυτά που δεν θέλει να ξέρετε η ηγεσία του ΑΚΕΛ...Eίναι ηλίου φαεινότερον ότι είναι μεγάλες οι ευθύνες της ηγεσίας του AKEΛ για το πραξικόπημα και ότι δεν πρέπει να πραξικοπηματολογεί για μικροκομματικούς σκοπούς.
Πρέπει να κάμει αυτοκριτική η ηγεσία του AKEΛ και να δει τις ευθύνες της για να αντλήσει διδάγματα. Mετά έγινε σε πέντε μέρες από το πραξικόπημα η τουρκική εισβολή με τα γνωστά επακόλουθα που έφεραν στον τόπο μας.
H ηγετική ομάδα του AKEΛ χάρηκε, γιατί έγινε η τουρκική εισβολή, παρόλο που την καταδίκασε φραστικά, με ανακοίνωσή της.
Xάρηκε και συχνά έκανε δεξιώσεις γιατί γλίτωσαν τη δολοφονία των στελεχών τους από τους πραξικοπηματίες. ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ αυτό γράφτηκε στις 12 Ιουλίου 1998- από τον (μακαρίτη πλέον) Λάζαρο Σκαλιστή που πέθανε στην προσφυγιά- και αναδημοσιεύτηκε σε πολλά έντυπα.
Είναι ένα πάντα επίκαιρο κείμενο που δείχνει την στάση του ΑΚΕΛ στο πραξικόπημα της Χούντας.
Το ΑΚΕΛ χρησιμοποιεί εδώ και τρεις και πλέον δεκαετίες το πραξικόπημα σαν άλλοθι για την ανυπαρξία του από όλους τους αγώνες του Κυπριακού Ελληνισμού. Οχι πως αντιστάθηκε στο πραξικόπημα, αλλά...
Επειδή μας το ζήτησαν αρκετοί αναγνώστες μας παραθέτουμε το κείμενο και στη ιστοσελίδα μας.
Ο Λάζαρος Σκαλιστής (πατέρας αγνοουμένου) αποκαλύπτει πράγματα και θαύματα για το ρόλο της ηγεσίας του ΑΚΕΛ στις τραγικές- για τον Κυπριακό Ελληνισμό- εκείνες μέρες.
Και τα γνώριζε από πρώτο χέρι αφού διετέλεσε μέλος της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ.
Και ποτέ η ηγεσία του ΑΚΕΛ δεν τον διεύψευσε...

Δεν υπάρχουν σχόλια: