Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2009

ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ - ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Φωτιά σε κάδους απορριμμάτων στην Καλαμαριά
Αναστάτωση δημιουργήθηκε στο κέντρο της Καλαμαριάς από φωτιά που εκδηλώθηκε σε κάδους απορριμμάτων μέσα στο Σαββατοκύριακο.
Στο στόχαστρο αγνώστων μπήκαν τρία σημεία της Καλαμαριάς, τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου (26/9) και της Κυριακής (27/9).Χωρίς να τους αντιληφθεί κανείς, άγνωστοι δράστες τοποθέτησαν εύφλεκτο υλικό μέσα σε κάδο απορριμμάτων.
Από την εμπρηστική επίθεση κάηκαν συνολικά 13 κάδοι απορριμμάτων.
Συγκεκριμένα το Σάββατο στις 4.00 τα ξημερώματα επί της οδού Αιγαίου, στο ύψος περίπου της Πόντου, μπροστά με μεγάλο Σούπερ-μάρκετ ξέσπασε φωτιά σε έναν κάδο απορριμμάτων και σύντομα η φωτιά επεκτάθηκε και κάηκαν συνολικά 4 κάδοι.
Στο σημείο έσπευσε άμεσα ένα όχημα της Πυροσβεστικής με δύο άτομα και έσβησαν τη φωτιά, αποτρέποντάς της να επεκταθεί.
Την επομένη την Κυριακή στις 6.00 το πρωί, σχεδόν ταυτόχρονα εκδηλώθηκε φωτιά και κάηκαν 6 κάδοι πίσω από το Πολιτιστικό Κέντρο που βρίσκεται στον πεζόδρομο (Κομνηνών 58) και 3 κάδοι στη συμβολή των οδών Μεταμορφώσεως και Κοτυώρων.
Ειδοποιήθηκε έγκαιρα η Πυροσβεστική από άνδρες της Δημοτικής Αστυνομίας και περιοίκους και έσπευσε ένα όχημα με τρείς άνδρες στην οδό Κομνηνών και ένα όχημα με δύο άνδρες στη Μεταμορφώσεως, οι οποίοι κατάφεραν να αντιμετωπίσουν όλα τα περιστατικά και την κατάσβεση των εστιών της φωτιάς στους κάδους των σκουπιδιών, προκαλώντας μόνο υλικές ζημιές.
Την ίδια ώρα βρέθηκε εκεί ο Αντιδήμαρχος καθαριότητας κ. Φωτόπουλος και μέσα σε λίγο χρόνο η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου καθάρισε τον χώρο και τοποθέτησε νέους κάδους.Η Πυροσβεστική υπηρεσία χαρακτήρισε εμπρηστική την ενέργεια και μέχρι στιγμής δεν έχουν διευκρινιστεί τα αίτια που προκάλεσαν τη φωτιά, ενώ η προανάκριση συνεχίζεται.
Δημοτικό Κολυμβητήριο Καλαμαριάς
Κλειστό θα παραμείνει το Δημοτικό Κολυμβητήριο Καλαμαριάς αύριο, Τρίτη 29-9-2009 από τις 7:00 π.μ έως τις 6:00 μ.μ, λόγω συντήρησης.
Εθνικές εκλογές 2009
Ενόψει των Εθνικών Εκλογών της 4ης Οκτωβρίου και της ανάγκης εξυπηρέτησης των πολιτών στην άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος, ο Δήμος Καλαμαριάς ενημερώνει ότι, από τη Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου έως και την Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2009, ανοιχτές θα παραμείνουν ορισμένες υπηρεσίες για το κοινό, προκειμένου να διευκολύνονται οι ψηφοφόροι:
Η Αντιδημαρχία Πολιτικής Προστασίας ΄Εργων Συντήρησης και Σημάνσεως (Πόντου και Αιγαίου γωνία), το εργοτάξιο του Φοίνικα (Εθνικής Αντιστάσεως 125 και Ηλέκτρας γωνία), η Υπηρεσία Δημοτολογίων (Μεταμορφώσεως 9), το Δημαρχείο επί της οδού Κομνηνών καθώς και η Παιδική βιβλιοθήκη Κηφισιάς (Σολωμού 10) θα λειτουργούν από τις 8 το πρωί έως τις 10 το βράδυ, ώστε οι δημοτικοί υπάλληλοι να παρέχουν χρήσιμες υπηρεσίες διευκολύνοντας τους πολίτες στην ομαλή διεξαγωγή των γενικών βουλευτικών εκλογών της 4ης Οκτωβρίου 2009.
Το ΚΕΠ επί της οδού Πόντου 85 καθώς και το παράρτημα της οδού Σκρα (ΚΕΠ2) θα εξυπηρετούν το κοινό από τις 8:00 το πρωί - 20:00 το βράδυ.
Πληροφορίες για τη διευκόλυνσή τους οι ψηφοφόροι μπορούν να βρουν και στην ιστοσελίδα: www.kalamaria.gr - Μάθε που ψηφίζεις, καθώς και στα τηλέφωνα 8011145000 από σταθερό ή 2310 449390 από κινητό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: