Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2009

Επίθεση στο Αστυνομικό Τμήμα Αγίας Παρασκευής

ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΑ
Επίθεση στο Αστυνομικό Τμήμα Αγίας Παρασκευής
Επίθεση με επτά τραυματίες πραγματοποιήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Αγίας Παρασκευής, στην οδό Πεντέλης, αρ. 10, χθες στις 21:40 το βράδυ. Από τους πυροβολισμούς τραυματίστηκαν ένας πολίτης, ένας αστυφύλακας, ένας δόκιμος αστυφύλακας και τέσσερις εκπαιδευόμενοι ειδικοί φρουροί, οι οποίοι βρίσκονταν έξω από το Αστυνομικό Τμήμα.
Εξι τραυματίες διακομίστηκαν στο νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός» και ο έβδομος στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών. Σε εξαιρετικά σοβαρή κατάσταση νοσηλεύεται στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο ο ένας από τους αστυνομικούς που τραυματίσθηκαν.
Στο κτίριο στεγάζονται τόσο το αστυνομικό τμήμα, όσο και το τμήμα ασφαλείας Αγίας Παρασκευής. Τουλάχιστον τριάντα κάλυκες έχουν περισυλλεγεί από τον τόπο της επίθεσης και η πρώτη εκτίμηση αναφέρει ότι πρόκειται για επίθεση με καλάσνικοφ.
Με τέτοιο όπλο έχουν χτυπήσει κατά το παρελθόν τόσο ο Επαναστατικός Αγώνας (εναντίον αστυνομικών τμημάτων, εναντίον διμοιρίας των ΜΑΤ στα Εξάρχεια τον περασμένο Ιανουάριο και κατά διμοιρίας των ΜΑΤ στου Γουδή παραμονές Χριστουγέννων πέρσι), όσο και η Σέχτα Επαναστατών.
Η βαλιστική εξέταση θα δείξει αν το όπλο έχει χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν και από ποιά οργάνωση.
Πάντως, πρέπει να σημειωθεί ότι το χτύπημα ήρθε μόλις μια μέρα μετά την επικύρηξη των τριών ατόμων που καταζητούνται ως «ληστές με τα μαύρα», που σύμφωνα με την αστυνομία υπάρχουν στοιχεία (DNA) που τους συνδέουν με τη δράση τρομοκρατικής οργάνωσης.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Τα ιδια χρονια ,κραταει ο ανανδρος τροπος δρασης
Ουτε αστυνομοι ,ουτε αλλοι νεκροι η τραυματιες.
Οι χωρες δεν καταληγουν ..καλα ,με τετοι φαινομενα
Διαμαρτυρια????αν ομως ειχε γινει το ατιθετο οι "πατριωτες ..στους δρομους
Τελικα ο πονος ειναι ιδιος
Ποσα χρονια θελουν, να καταλαβουν πως δεν εχουν διεξοδο σε κατι καλο ολα αυτα??