Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2009

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ

Αγαπητοί αναγνώστες, Έχουμε την ευχαρίστηση να σας προτείνουμε πολύ ενδιαφέρουσες νέες εκδόσεις για το μήνα αυτό. Βιβλία που ξεχωρίζουν για τη δυνατή τους πλοκή και την έντεχνη λογοτεχνική τους προσέγγιση (ΟΙ ΚΟΡΕΣ ΤΗΣ ΛΗΣΜΟΝΙΑΣ του Θοδωρή Παπαθεοδώρου, ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΑΛΟΗΣ του Γιάννη Ρεμούνδου και Η ΠΟΙΝΗ της πρωτοεμφανιζόμενης Έλσης Τσουκαράκη), καθώς και για τη διαχρονική τους αξία (ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΜΙΑΣ ΜΟΙΧΕΙΑΣ και ΑΥΤΗ Η ΣΚΑΛΑ ΔΕΝ ΚΑΤΕΒΑΙΝΕΙ της Μάρως Βαμβουνάκη και τα δύο). Βιβλία συγγραφέων διεθνούς ακτινοβολίας (ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΟΥ ΑΓΓΕΛΟΥ του Κάρλος Ρουίθ Θαφόν, που κυκλοφορεί σε 38 γλώσσες), καθώς και δυνατά ιστορικά μυθιστορήματα (ΑΤΤΙΛΑΣ 3 και ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΤΟΥ ΚΑΙΣΑΡΑ του Βαλέριο Μάσιμο Μανφρέντι).Βιβλία για την Έβδομη Τέχνη και τους κορυφαίους εκπροσώπους της, (ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ) και βιβλία στοχασμού, ξεκινώντας από την ΑΡΧΗ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ, και τη ΜΙΚΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΔΥΣΗΣ μέχρι ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ του Ροζέ Πολ Ντρουά).Αλλά και οι νεαρότεροι αναγνώστες δε θα μείνουν παραπονεμένοι: ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΝΟΣ ΣΠΑΣΙΚΛΑ – ΤΟ ΠΟΤΗΡΙ ΞΕΧΕΙΛΙΣΕ θα διασκεδάσει όλους όσοι είναι ή παραμένουν παιδιά, ενώ γνωστοί χαρακτήρες όπως η ΜΟΛΙ ΜΟΥΝ, η ΣΑΛΙ ΛΟΚΧΑΡΤ και το ΑΡΚΟΥΔΑΚΙ ΠΟΥ ΤΟ ΛΕΝΕ ΠΑΝΤΙΝΓΚΤΟΝ θα τραβήξουν κορίτσια και αγόρια με το ΣΠΑΘΙ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ τους μακριά από την τηλεόραση (ΜΑΣΑΣ, ΦΥΣΑΣ ΚΑΙ ΝΙΚΑΣ) και άλλους περισπασμούς σε μια μυθική IMAGINARIUM GEOGRAPHICA.Στις Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ δίνουμε ιδιαίτερη βαρύτητα στην καλλιέργεια της φιλαναγνωσίας των παιδιών.
Το διάβασμα είναι ένας υπέροχος τρόπος προκειμένου οι οικογένειες να μοιραστούν χρόνο μεταξύ τους, αλλά κι ένας τρόπος ώστε τα παιδιά να ενεργοποιήσουν τη φαντασία τους και να ταξιδέψουν με το μυαλό τους, βρίσκοντας παράλληλα απαντήσεις σε θέματα που τα απασχολούν.
Έρευνες δείχνουν πως τα παιδιά που έχουν δει κάποιον από τους γονείς τους να διαβάζει για ευχαρίστηση, αναπτύσσουν μια κλίση προς την ανάγνωση.
Γι’ αυτό, καλό θα είναι να συνειδητοποιήσουμε πως το πρότυπο που εμείς οι ίδιοι προσφέρουμε στα παιδιά είναι πολύ σημαντικό για τη μετέπειτα αγάπη τους προς τη λογοτεχνία.
Η ΜΑΜΑ ΚΑΝΕΙ ΑΠΕΡΓΙΑ, πιθανόν, αλλά όχι από την ανάγνωση. Ξεφυλλίστε πρώτοι τα βιβλία μας, τόσο των ενηλίκων όσο και παιδικά και εφηβικά, και ανακαλύψτε πληθώρα νέων τίτλων που θα συναρπάσουν εσάς και τα παιδιά σας, και θα σας βοηθήσουν να περάσετε δημιουργικές αλλά κι ευχάριστες ώρες μαζί τις βροχερές μέρες!

Δεν υπάρχουν σχόλια: