Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2009

Ενημέρωση από το ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ και το Disabled.GR

Από Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου αρχίζει να καταβάλλεται το επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης. Διαβάστε περισσότερα στο http://news.disabled.gr/?p=26581 στο http://news.disabled.gr/?p=26579 και στο http://news.disabled.gr/?p=26573
Ο νόμος για το επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης βρίσκεται στη διεύθυνση http://www.disabled.gr/lib/?p=24114
Πρόσκληση υποβολής αιτήσεων εκπαιδευτικών με ποσοστό αναπηρίας εξήντα επτά τοις εκατό (67%) και άνω που συμπληρώνουν δώδεκα (12) μήνες τουλάχιστον πραγματική προϋπηρεσία προσωρινού αναπληρωτή ή ωρομίσθιου εκπαιδευτικού (άρθρο 39 παρ. 4 του ν. 3794 /2009 ΦΕΚ 156 Α΄).
Διαβάστε τον νόμο στην διεύθυνση http://www.disabled.gr/lib/?p=23827
Αλλαγές (μάλλον) θα γίνουν στην ασφάλιση των δημοσίων υπαλλήλων ύστερα από «εντολή» της Ε.Ε. και μπορείτε να διαβάσετε ένα σχετικό κείμενο στη διεύθυνση http://news.disabled.gr/?p=26575
Οριστική θα είναι η αναπηρική σύνταξη των ασφαλισμένων που έχουν κινητικά προβλήματα ή είναι ακρωτηριασμένοι και έτσι δεν θα υποβάλλονται στην ανά διετία ταλαιπωρία των υγειονομικών επιτροπών.
Μπορείτε να διαβάσετε το σχετικό κείμενο στη διεύθυνση http://news.disabled.gr/?p=26571
Θέλεις επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης;
Θα φακελωθείς.
Το υπουργείο Οικονομικών προτίθεται να εκμεταλλευτεί τη διαδικασία για τη χορήγηση του επιδόματος προκειμένου να δημιουργήσει ηλεκτρονική βάση δεδομένων με τα στοιχεία όλων όσων εισπράττουν παντός είδους επιδόματα: από το ΕΚΑΣ και το επίδομα ανεργίας, μέχρι τα αναπηρικά επιδόματα και τις συντάξεις.
Διαβάστε περισσότερα στη διεύθυνση http://news.disabled.gr/?p=26565
Το παρακάτω ποίημα έλαβε το 1ο βραβείο (κατηγορίας Λυκείου) και το 1ο βραβείο μεταξύ των βραβευθέντων (βραβείο Π.Πόλκας) στον πανελλήνιο μαθητικό ποιητικό διαγωνισμό « Άθλον Ποιήσεως Γιάννης και Λένα Στρέφη-Κουτσοχέρα», του 2009 που διοργανώνει για 15η συνεχή χρονιά ο Δήμος της μαρτυρικής πόλης των Καλαβρύτων και το Διεθνές Ίδρυμα Γιάννης και Λένα Στρέφη-Κουτσοχέρα.
Διαβάστε το ποίημα στη διεύθυνση http://news.disabled.gr/?p=26591
Το University of Surrrey της Αγγλίας διεξάγει μια έρευνα σχετικά με την προσβασιμότητα τουριστικών προορισμών και τις ανάγκες ταξιδιωτών μα αναπηρία.
Μπορείτε να συμπληρώσετε την έρευνα κάνοντας κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο: http://www.tinyurl.com/accessquestion.
Δεν απαιτούνται προσωπικά στοιχεία κατά τη συμπλήρωση και οι απόψεις θα παραμείνουν ανώνυμες.
Παίδες η ένωση συντακτών διαδικτύου είναι προ των θυρών και καλό θα είναι να διαβάσετε το http://www.press-bank.gr/articles/viewnews.aspx?lc=greek&newsid=76094953-C02E-4703-81B9-9A20BC3CE97D γιατί σίγουρα ενδιαφέρει όλους εσάς που έχετε ιστοσελίδες. Δεν ξέρω το κατά πόσο αξίζει.
Την αξία αυτής της πρωτοβουλίας ας την κρίνετε μόνοι σας.
Διαβάστε ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον κείμενο για την επιχειρηματικότητα στην διεύθυνση http://news.disabled.gr/?p=26533 και σκεφτείτε το στα σοβαρά.
Διαβάστε την εγκύκλιο του οργανισμού ασφάλισης ελεύθερων επαγγελματιών που αφορά την χορήγηση των βοηθημάτων για την ανεξάρτητη διαβίωση στη διεύθυνση http://www.disabled.gr/lib/?p=24120
Πολλούς χαιρετισμούς, http://www.disabled.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: