Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2010

Το 2011 η χρονιά της Συγκυβέρνησης

Το 2011 η χρονιά της Συγκυβέρνησης
του Δημήτρη Συρμάτση - Salonica Press News
Η κατάσταση στην Οικονομία είναι τραγική. Το ανελέητο φαγοπότι περίπου 30 χρόνων έφτασε στο τέλος του. Για τις εντυπώσεις, την κερκόπορτα άνοιξε η ΝΔ με την περίφημη απογραφή που ξεσκέπασε όλες τις δημιουργικές λογιστικές της περισπούδαστης οικονομικής πολιτικής του Σημίτη και του Γιάννου και έβαλε για τα καλά τους αξιωματούχους της Ευρώπης στα ενδότερα των Υπουργείων.
Ήδη αρκετές φωνές, αναπολούν τότε που τους πιάναμε κορόιδο και δεν είχαμε επιπτώσεις σε κάθε μας απόφαση.
Στην ουσία όλα αυτά κάποτε θα έσκαγαν και πάλι θα ήμασταν ένα βήμα πριν την χρεοκοπία. Απλώς οι καθημερινοί εκβιασμοί από κάθε είδους ευρωπαϊκό αξιωματούχο ή από τους ξένους οίκους εξυπηρέτησης συμφερόντων θα εξέλειπαν.
Η κυβέρνηση δεν έχει δείξει μέχρι τώρα ότι μπορεί να λύσει άμεσα τα προβλήματα.
Η αναγκαστική «λαίλαπα» όλων των θεσμικών ανατροπών, από το φορολογικό, το ασφαλιστικό μέχρι τον εκλογικό νόμο και την διοικητική μεταρρύθμιση δεν μπορεί να γίνει με όρους εθνικής συναίνεσης διότι απαραιτήτως συνυπάρχουν με σκληρά μεν , αλλά και απαραίτητα φορολογικά μέτρα.
Κανένας δεν μπορεί να εκλάβει με θετική διάθεση όλες αυτές τις ριζικές ανατροπές, όταν ταυτόχρονα θα πληρώνει υπερβολικά τέλη κυκλοφορίας, όταν κάθε εβδομάδα το καρότσι του Σούπερ μάρκετ θα είναι όλο και πιο ακριβό, όταν θα πληρώνει, θα πληρώνεις θα πληρώνει γιατί είναι η εύκολη λύση.
Γιατί αυτό αρέσει στον «ξένο» για να εγκρίνει το όποιο πρόγραμμα σταθερότητας. Θα είναι πραγματικά «θαύμα» να καταφέρει στο τέλος του 2010 η κυβέρνηση να πέσει το έλλειμμα κάτω από 10 %, όσο μαγειρεμένο και αν είναι όπως «φωνάζουν» στη ΝΔ.
Ούτε καν με μια άνοδο του ΦΠΑ στο 22 % ούτε καν με ενιαίο ΦΠΑ στο 15 %. Σε βάθος τετραετίας θα απέδιδε σαφώς, γονατίζοντας κάθε Έλληνα βέβαια, αλλά σε ένα χρόνο πολύ δύσκολα. Έτσι λοιπόν, η κυβέρνηση θα έχει έναν «αποτυχημένο» χρόνο στην πλάτη που θα φέρει σκληρότερη επιτήρηση, μηνιαίου χαρακτήρα, με εγκατεστημένους τους αξιωματούχους της Ε.Ε. στα υπουργεία και με την πόρτα της εξόδου από την Ευρωζώνη.
Τότε αναπόφευκτα θα χρειαστούν ευρύτερες συναινέσεις που δεν μπορούν να υπάρξουν τώρα, που η Αριστερά τίθεται ιδεολογικά απέναντι στις πολιτικές που μας έφεραν εδώ και η ΝΔ χρειάζεται να βρει πατήματα για να κάνει αντιπολίτευση και να μπορεί μια μέρα να προτείνει πρόγραμμα Διακυβέρνησης. Είμαστε πολύ κοντά σε μια συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ με βάση το γερμανικό μοντέλο που δεν αποκλείεται να συμμετέχει και το ΛΑΟΣ ( εκτός και αν χρειαστεί να υπάρξουν και αποφάσεις για τα εθνικά θέματα) τουλάχιστον για 2 χρόνια που θα πάρει όλες τις ριζικές αποφάσεις για θεσμικές αλλαγές και θα βγάλει την χώρα από την κρίση.
Εβδομαδιαία Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα

Δεν υπάρχουν σχόλια: