Σάββατο 6 Μαρτίου 2010

Στο Καρφί Σάββατο 6 Μαρτίου 2010

H ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΕΥΧΟΣ 456 ΣΑΒΒΑΤΟ 6 ΜΑΡΤΙΟΥ 2010Το σημείωμα του "Κ" Έχοντες, κατέχοντες και… απέχοντες Τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση μετά από μακρά και επώδυνη κυοφορία είναι πολύ σκληρά και εκ πρώτης όψεως φαίνεται ότι θα πλήξουν περισσότερο τα χαμηλά εισοδήματα παρά τα υψηλότερα.
Ο Γιώργος Παπανδρέου το ήξερε και το αναγνωρίζει. Χωρίς περιστροφές και απόπειρες ωραιοποίησης ομολόγησε ότι είναι εκτός της ιδεολογίας του Κινήματος, αλλά πρόσθεσε: «Τι να κάνουμε;».
Σ’ αυτό ακριβώς το ερώτημα βρίσκεται η εξήγηση για την καθυστερημένη απόφαση στην… αναγγελία θυέλλης από τον ίδιο τον πρωθυπουργό.
Αναζήτησε άλλους πιο ήπιους τρόπους, προσπάθησε να καθησυχάσει τις φοβίες των αγορών, διαπραγματεύθηκε με τους εταίρους μας, συζήτησε με τους συνεργάτες του, αλλά μάταια. Γι’ αυτό αποφάσισε να κάνει εκείνο που πιστεύει ότι έπρεπε, για να υπηρετήσει καλύτερα το εθνικό συμφέρον.
Και ανέλαβε προσωπικά την ευθύνη, γνωρίζοντας εκ των προτέρων τις δυσαρέσκειες και τις λογικές αντιδράσεις. Σελ.2 Μαλλιά-κουβάρια Οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι δεν είναι οι μόνοι που «πάγωσαν» με τα οικονομικά μέτρα! Όπως αναμενόταν από τους γνώστες των ισορροπιών στη Ρηγίλλης, «μάτωσε» και η Νέα Δημοκρατία.
Ο Αντώνης Σαμαράς βρίσκεται πλέον αντιμέτωπος με τον Μητσοτάκη, τον Μπαρόζο και τον… Κώστα Καραμανλή, καθώς και με μεγάλη μερίδα του κόμματός του.
Ένα 24ωρο πριν εξαγγείλει τα μέτρα ο Γ. Παπανδρέου και πολύ πριν ο Α. Σαμαράς πάρει επίσημη θέση γι’ αυτά, ο επίτιμος πρόεδρος της Ν.Δ. έριξε διπλή τορπίλη προς τη Ρηγίλλης. Επικρότησε στο σύνολό τους τα μέτρα που πήρε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, θεωρώντας τα αναγκαία και, παρά τις επικρίσεις για την επίθεση του Γ. Παπανδρέου στη Ν.Δ., κάλεσε τη Ρηγίλλης να μείνει στη γραμμή της συναίνεσης και να μην υποπέσει στο λάθος που έκανε ο πρωθυπουργός.
Ένα 24ωρο μετά, ο πρόεδρος της Ν.Δ. άδειασε εμμέσως τον επίτιμο. Όχι μόνο διαφώνησε με τα βασικά μέτρα της κυβέρνησης –περικοπές στο 14 μισθό, φόρο στα καύσιμα–, αλλά έβαλε ταφόπλακα σε κάθε προοπτική συναίνεσης. Σελ. 12 Με το ένα πόδι εκτός Ν.Δ. είναι η Ντόρα Μπακογιάννη Νέο θερμό επεισόδιο είχαμε αυτή τη βδομάδα στο πυρακτωμένο εσωκομματικό πεδίο της Ν.Δ. Την αφορμή έδωσε η επίσκεψη της Ντόρας Μπακογιάννη στην Κύπρο.
Η απόφαση της πρώην υπουργού Εξωτερικών να προσδώσει επίσημο χαρακτήρα στις επαφές που είχε στη Μεγαλόνησο ενόχλησε τους επιτελείς της Ρηγίλλης.
Η αντίδραση ήταν άμεση. «Η Ντόρα παίζει με τη φωτιά», διοχέτευαν πρόσωπα που βρίσκονται πολύ κοντά στον Αντώνη Σαμαρά. Σχεδόν ταυτόχρονα με τις ανεπίσημες διαρροές, ο εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. Πάνος Παναγιωτόπουλος άφηνε να εννοηθεί ότι η κίνηση της Ντόρας είχε εκληφθεί ως εχθρική από την ηγεσία του κόμματος.
«Δεν είναι δυνατόν να συμπεριφέρεται σαν δεύτερος αρχηγός μέσα στο κόμμα», υποστήριζαν οι άσπονδοι εσωκομματικοί αντίπαλοι της Μπακογιάννη. Σελ. 14 και Σελ. 15 Ροζ… επιχειρηματίας Ζούμε μέρες πλήρους κατεδάφισης της ηθικής ή μήπως μπροστά μας άρχισε να εξελίσσεται μια επικίνδυνη φρενοβλάβεια;
Στις 5 τα ξημερώματα της περασμένης Τετάρτης αναρτήθηκε στα περίπτερα της χώρας ένα DVD με όλες τις ταινίες ασφαλείας και τα νόμιμα παραστατικά του… και τίτλο «Απαγορευμένη ερωτική ταινία της Τζούλιας Αλεξανδράτου»!
Για να είμαστε ειλικρινείς, δεν μας εξέπληξε, διότι προ ολίγων εβδομάδων η πλατινέ «θεά» είχε δηλώσει ορθά-κοφτά στην εκπομπή του Θέμου Αναστασιάδη «Όλα 10» ότι… θα βγάλει η ίδια μια σέξι της ταινία –λόγω της επαπειλούμενης κυκλοφορίας ροζ ταινίας που είπαν ότι είχε τραβήξει ο σύντροφός της στο Παρίσι, και νυν ναύτης…–, δώρο προς τους θαυμαστές της, για να την απολαύσουν… πληρώνοντας φυσικά. Σελ. 48 στο Πέταλο Ανεξέλεγκτες διαστάσεις φαίνεται να παίρνει ο διαδικτυακός τζόγος στη χώρα μας, καθώς εκτιμάται ότι ο ετήσιος τζίρος στην Ελλάδα αγγίζει τα 5 δισ. ευρώ.
Στην Ελλάδα, σύμφωνα με το αρ. 27 παρ. 2 του Ν. 2843/2000, ο ΟΠΑΠ έχει τo αποκλειστικό δικαίωμα διαχείρισης και διεξαγωγής τυχερών παιγνίων έως το 2020.
Ωστόσο, τον τελευταίο καιρό παρατηρείται έξαρση των ηλεκτρονικών καζίνο και τυχερών παιγνίων στο διαδίκτυο στη χώρα μας, παιγνίων που ελέγχονται από εταιρείες που εδρεύουν εκτός Ελλάδας, σε χώρες όπως το Γιβραλτάρ ή τα νησιά Κέιμαν.
Προ ημερών 18 βουλευτές της Ν.Δ., υπό τον Θόδωρο Καράογλου, εμφανίστηκαν και, αντί να απολογηθούν για τα εγκλήματά τους, προσπάθησαν να το παίξουν και τιμητές.
Έκαναν ερώτηση προς τον Παπακωνσταντίνου, ζητώντας να φορολογηθούν τα έσοδα που προκύπτουν από το παράνομο στοίχημα. Δίκιο έχουν, γιατί από την όλη διαδικασία ο μεγάλος χαμένος είναι ο ΟΠΑΠ. Σελ. 63
Την ημέρα που ανακοινώθηκαν τα οικονομικά μέτρα, κυκλοφόρησε και το… αντικαταθλιπτικό: ένα καυτό dvd με την Ξανθιά Τζούλια Αλεξανδράτου (αγνώστων λοιπών ιδιοτήτων) να κάνει σεξ κατά μόνας και με παρτενέρ.
Το υλικό διαφημίστηκε στόμα με στόμα και ξεπούλησε 200.000 τεμάχια προς 20 ευρώ έκαστο μέσα σε λίγες ώρες.
Σχεδόν κάθε σπίτι και μία Τζούλια σε… προσωπικές στιγμές.
Αλλά εκεί που η χώρα ξεχνούσε το σφίξιμο της ζώνης και φαντασιωνόταν με μια καλλίγραμμη κυρία, επενέβη η εφορία.
Έφοδος στην εταιρεία παραγωγής, έρευνα στα εισοδήματα της Τζούλιας (που πρόσφατα απέκτησε μεζονέτα στην Εκάλη), αναζήτηση παραστατικών, εισφορών σε ασφαλιστικά ταμεία και άλλα τέτοια… ανιαρά.
Διάλειμμα ήταν, τα κεφάλια μέσα: συλλαλητήρια και κυκλοφοριακό κομφούζιο. Ξενέρωμα! Σελ. 64

Δεν υπάρχουν σχόλια: