Τετάρτη 24 Μαρτίου 2010

Συνέχισε την "κρουαζιέρα" της στα νησιά η τουρκική κορβέτα

ΠΗΓΗ: http://hellas-macedonia-thessaloniki.blogspot.com/ Κλιμακώνει τις προκλήσεις η Άγκυρα. Τουρκική κορβέτα παραβίασε τους κανόνες αβλαβούς διέλευσης και περιπλέει από χθες στο Αιγαίο.
Ξεκίνησε τη Δευτέρα από τη Σμύρνη, ανέβηκε βόρεια μεταξύ Λήμνου και Ίμβρου, στη συνέχεια νότια παράλληλα στα τουρκικά παράλια και στο νότιο Αιγαίο έκανε στροφή δυτικά και κατευθύνθηκε νοτίως της Φολεγάνδρου.
Το τουρκικό σκάφος παρακολουθείται από κανονιοφόρο του Πολεμικού Ναυτικού. Νέα άσκοπη "βόλτα" στο Αιγαίο, πραγματοποιεί αυτή την ώρα τουρκική κορβέτα κινούμενη οριακά στο πλαίσιο της αβλαβούς διέλευσης. Την ώρα που η τουρκική κορβέτα βρισκόταν μεταξύ Ίου και Σαντορίνης, λίγο πριν τις 2.30 το μεσημέρι, ο κυβερνήτης της κανονιοφόρου που την παρακολουθούσε εξέπεμψε μήνυμα αναφέροντας στο τουρκικό σκάφος ότι παραβιάζει το δίκαιο της αβλαβούς διέλευσης διαμέσου των εθνικών χωρικών υδάτων και κάλεσε το σκάφος να διακόψει την παραβίαση.
Μετά την εκπομπή του σήματος, το σκάφος και χωρίς να απαντήσει, βγήκε από τα εθνικά στα διεθνή ύδατα. ΠΗΓΗ: http://hellas-macedonia-thessaloniki.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: