Τετάρτη 10 Μαρτίου 2010

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ Αθήνα, 10 Μαρτίου 2010 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Συνεδρίασε για πρώτη φορά το νέο Δ.Σ. του Κέντρου Μελετών Ασφάλειας Συνεδρίασε για πρώτη φορά τη Δευτέρα 8 Μαρτίου υπό τη νέα του σύνθεση το Διοικητικό Συμβούλιο του Κέντρου Μελετών Ασφάλειας (ΚΕ.ΜΕ.Α.) με πρόεδρο τον κ. Τσινισιζέλη Μιχαήλ, καθηγητή του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, αντιπρόεδρο τον κ. Ξενάκη Δημήτριο, Λέκτορα του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Κρήτης και μέλη του Δ.Σ. τους κ.κ. Τσάκωνα Παναγιώτη, αναπληρωτή Καθηγητή του Τμήματος Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου, Κοψιδά Σπύρο, επιστημονικό συνεργάτη του Ινστιτούτου Πληροφορικής και Τηλεματικής του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης, Σταματάκη Αδαμάντιο, Υποστράτηγο ΕΛ.Α.Σ και Προϊστάμενο Κλάδου Ασφάλειας και Τάξης του Α.Ε.Α., Μίχο Κωνσταντίνο Υποναύαρχο-Κλαδάρχη Β΄ Κλάδου Λιμενικής Αστυνομίας Λ.Σ. και Ιωαννίδη Στυλιανό Υποστράτηγο-Διοικητή Πυροσβεστικής Ακαδημίας Π.Σ. Κατά την έναρξη της πρώτης συνεδρίασης του νέου Δ.Σ., ο Γενικός Γραμματέας. Δημόσιας Τάξης, κ. Γρηγόρης Τασούλας απηύθυνε χαιρετισμό, τονίζοντας μεταξύ άλλων τη βούληση της πολιτικής ηγεσίας να αξιοποιήσει την ερευνητική δυναμική του νέου ΚΕ.ΜΕ.Α. σε στοχευμένες δράσεις προς όφελος της προστασίας των πολιτών.
Όπως συμπλήρωσε ο κ. Τασούλας «η νέα δομή χρειάζεται να προσαρμοστεί στις σύγχρονες απαιτήσεις των καιρών αυξάνοντας την απορροφητικότητα ευρωπαϊκών πόρων και αναβαθμίζοντας τη λειτουργία του, ώστε το Κέντρο να καταστεί ένα χρήσιμο εργαλείο για το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και τους εποπτευόμενους από αυτό φορείς».
Ακολούθως, το Δ.Σ. ενημερώθηκε από τον Δ/ντη του ΚΕ.ΜΕ.Α κ. Γκρίζη Βασίλειο για τις μέχρι σήμερα δραστηριότητες του Κέντρου, καθώς και για τις τρέχουσες εξελίξεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: