Τρίτη 2 Μαρτίου 2010

Διήμερη περιοδεία Γ.Πεταλωτή στη Γερμανία

ΓΙΩΡΓΟΣ Σ. ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΑΣΟΚ Ν. ΡΟΔΟΠΗΣ Λ. Ηρώων 30 69100 Κομοτηνή ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Τηλ: 25310 24498, 81006
Φαξ: 25310 81555 email:press@gpetalotis.gr ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν. Ροδόπης Γιώργος Πεταλωτής, το διήμερο 27 & 28 Φεβρουαρίου 2010, πραγματοποίησε περιοδεία στη Νυρεμβέργη. Στο πλαίσιο αυτής της επίσκεψης ο κ. Πεταλωτής παραχώρησε Συνέντευξη Τύπου σε γερμανικά ΜΜΕ, μεταξύ των οποίων τα DPA (Deutsche Presse Agentur), Nürnberger Nachrichten, Nürnberger Zeitung, Sonntagsblitz και το περιοδικό Am Plärrer. Επίσης, παραχώρησε συνέντευξη στο ραδιοφωνικό σταθμό “Deutsche Welle”, καθώς και στην εφημερίδα Süddeutsche Zeitung και τη δημοσιογράφο Christiane Schlötzer. Παράλληλα, συναντήθηκε με Έλληνες και Γερμανούς επιχειρηματίες, διαπιστώνοντας εκ του σύνεγγυς το υγιές επιχειρηματικό κλίμα που επικρατεί στη χώρα αυτή. Ακολούθως, παρευρέθηκε στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού “Freizeit” στη Νυρεμβέργη, όπου επισκέφθηκε τα περίπτερα της Νομαρχίας Καβάλας, της Νομαρχίας Μαγνησίας αλλά και της Κύπρου. Την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου ο Γιώργος Πεταλωτής συναντήθηκε με εκπροσώπους της ελληνικής κοινότητας, την οποία χαρακτήρισε «από τις πιο ανθηρές και σημαντικές σε ολόκληρη την Ευρώπη» , καθώς και με εθνικοτοπικούς συλλόγους Νυρεμβέργης ενώ συναντήθηκε με εκπροσώπους του Συλλόγου Μακεδόνων Νυρεμβέργης. Ο Γιώργος Πεταλωτής απηύθυνε χαιρετισμό στην εκδήλωση του Συλλόγου Ηπειρωτών για την απελευθέρωση των Ιωαννίνων ενώ στη συνέχεια συναντήθηκε με εκπροσώπους του Συλλόγου Ελλήνων Μουσουλμάνων Ν. Ροδόπης της ευρύτερης περιοχής της Νυρεμβέργης. Στο πλαίσιο της περιοδείας του έλαβε μέρος στη συνάντηση των Επισκόπων Ορθοδόξων Εκκλησιών Γερμανίας, στην οποία συμμετείχε και ο Σεβασμιότατος και Έξαρχος Κεντρώας Ευρώπης, Αυγουστίνος.
Ακολούθως, συναντήθηκε με τους υπευθύνους των γραφείων Τύπου και Επικοινωνίας Μονάχου, Βερολίνου και Αμβούργου, προκειμένου να τους ενημερώσει για τον σχεδιασμό της επικοινωνιακής πολιτικής της κυβέρνησης. Τέλος, o Γιώργος Πεταλωτής ήταν κεντρικός ομιλητής σε εκδήλωση της τοπικής οργάνωσης ΠΑΣΟΚ Νυρεμβέργης. Στην ομιλία του αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στη δύσκολη περίοδο που περνάει σήμερα η χώρα μας, στις σχέσεις και τη συνεργασία μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας, στο δικαίωμα ψήφου των ελλήνων ομογενών, καθώς και στην ενίσχυση της μεγάλης προσπάθειας που καταβάλλει η ελληνική κυβέρνηση και προσωπικά ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, Γιώργος Α. Παπανδρέου, ώστε η χώρα να ανακτήσει την αξιοπιστία της και να βρει το δρόμο της ανάπτυξης και της προόδου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: