Δευτέρα 5 Απριλίου 2010

Το Πάσχα των πολιτικών

Κοντά στη στρατευμένη νεολαία βρέθηκε την εορτή του Πάσχα η Πολιτειακή και Πολιτική ηγεσία.
Μήνυμα προς την Τουρκία απεύθυνε από τη Σκύρο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας που γιόρτασε την ημέρα της Λαμπρής με την 135 Σμηναρχία Μάχης.
Στην Ύδρα βρίσκεται ο Πρωθυπουργός, ο οποίος τόνισε ότι το μήνυμα της Ανάστασης, αυτές τις δύσκολες στιγμές, πρέπει να γίνει πηγή δύναμης, αλληλεγγύης και ανθρωπιάς για την ανάταση όλων των Ελλήνων.
Το Κέντρο Εκπαίδευσης Κορίνθου επισκέφθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος εξέφρασε την πεποίθηση ότι με ενότητα οι Έλληνες θα ξεπεράσουμε την κρίση, σημειώνοντας πάντως πως η χώρα μας έχει να ανέβει ένα δύσκολο δρόμο.
"Εντός των τειχών" γιορτάζουν το Πάσχα η ΓΓ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, και ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας. Στην Αταλάντη ο ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης. Στη Σκύρο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Εντός και εκτός των τειχών γιόρτασε την Ανάσταση και το Άγιο Πάσχα η Πολιτειακή και πολιτική ηγεσία.Με τα στρατευμένα νιάτα γιόρτασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, καθώς επισκέφτηκε την 135 Σμηναρχία Μάχης στη Σκύρο και απεύθυνε μήνυμα προς την Τουρκία.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μίλησε για δύστροπο γείτονα που πρέπει να εγκαταλείψει τις προκλήσεις. "Οι προκλήσεις δε μας πτοούν", τόνισε ο κ. Παπούλιας απευθυνόμενος στους μαχητές του Αιγαίου, όπως αποκάλεσε τους αξιωματικούς, υπαξιωματικούς και σμηνίτες της σμηναρχίας Σκύρου. Ο Κάρολος Παπούλιας εξέφρασε τον απεριόριστο σεβασμό και την εκτίμησή του για το δυναμικό της σμηναρχίας που όπως είπε βρίσκεται στον Προμαχώνα για την προάσπιση των εθνικών κυριαρχικών μας δικαιωμάτων και, επανέλαβε, την πεποίθηση του ότι η χώρα θα ξεπεράσει την οικονομική κρίση. Στην Ύδρα ο Πρωθυπουργός Ανάσταση στην Υδρα με την οικογένεια του έκανε ο Πρωθυπουργός. Ο Γιώργος Παπανδρέου ευχήθηκε Χρόνια Πολλά και καλό Πάσχα σε όλο τον Ελληνισμό και τονισε οτι το μήνυμα της Ανάστασης, αυτές τις δύσκολες στιγμές, πρέπει να γίνει πηγή δύναμης και χαρας, αλληλεγγύης και ανθρωπιάς για ολους τους Ελληνες."Η Ανάσταση συνδέεται με την ελπίδα, τη δύναμη της χαράς, το ξεκίνημα της Άνοιξης. Παρά τις δυσκολίες ξέρω ότι, θα τα καταφέρουμε. Θα τα καταφέρουμε μαζί, να φτιάξουμε μια Ελλάδα δημιουργική. Εύχομαι σε όλους υγεία, χαρά, δύναμη. Χρόνια πολλά", τόνισε. Στη Ρεντίνα ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος, γιόρτασε το Πάσχα με αξιωματικούς και οπλίτες στο στρατόπεδο καταδρομέων στη Ρεντίνα.
Κατά τα καθιερωμένα, τσούγκρισε αυγά και αντάλλαξε ευχές. Ο κ.Βενιζέλος επισκέφθηκε επίσης, το στρατόπεδο στην περιοχή Λαγκαδά και ευχήθηκε στους στρατευμένους τα Χρόνια Πολλά.
Σε δηλώσεις του τόνισε οτι η χώρα θα ξεπεράσει την οικονομική κρίση με τις διαρθρωτικές αλλαγές που βρίσκονται σε εξέλιξη. Στο στρατόπεδο Κορίνθου ο Αντώνης Σαμαράς Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας που παρακολούθησε την Ακολουθία της Αναστάσεως στο Ναύπλιο επισκέφθηκε το πρωί του Πάσχα το 6ο Σύνταγμα πεζικού στην Κόρινθο. Ο κ. Σαμαράς αντάλλαξε ευχές με τους αξιωματικούς και τους νεοσύλλεκτους για το Πάσχα και τους ευχήθηκε καλή δύναμη στη δύσκολη αποστολή τους.
Στο στρατόπεδο βρέθηκε και ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Μπεγλίτης. "Ανάσταση σημαίνει “παλεύω για το καλύτερο”.
Αλλά, ο ελληνικός λαός περνάει σήμερα, το δικό του οικονομικό “Γολγοθά”, σε μία ώρα που το οικονομικό μοντέλο ανάπτυξης της χώρας έχει πια χρεοκοπήσει. Και η κρίση απαιτεί λύσεις, τομές, τολμηρές και υπεύθυνες.
Με τη βοήθεια του Θεού θα έχουμε και την έμπνευση και τη δύναμη για να δείχνουμε κάθε μέρα στον ελληνικό λαό το δρόμο της ελπίδας. Χριστός Ανέστη σε όλους". τόνισε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας .
Το βράδυ της Ανάστασης ο κ. Σαμαράς δήλωσε την ανάγκη της ενότητας για να ξεπεραστεί η κρίση επισημαίνοντας ότι ''η χώρα μας έχει να ανέβει ένα δύσκολο και ανηφορικό δρόμο''.
Η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα έκανε Πάσχα στην Αθήνα, όπως και ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ενώ ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης έκανε Πάσχα στην Αταλάντη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: