Δευτέρα 12 Απριλίου 2010

Α. Σαμαράς: Επίθεση στην κυβέρνηση, μήνυμα στο εσωτερικό του κόμματος

ΠΗΓΗ: http://hellas-macedonia-thessaloniki.blogspot.com/
Την πόρτα εξόδου στα στελέχη της Ν.Δ. που δεν ήταν στις λίστες των τελευταίων εκλογών αλλά και σε όσους όπως είπε πλήγωσαν την παράταξη, έδειξε ο Αντώνης Σαμαράς μιλώντας στην συνδιάσκεψη στη Λάρισα.
«Είναι όλοι τους κομμένοι από τη Ν.Δ.
Εγώ δεν θα απολογηθώ για κανέναν», είπε ο κ. Σαμαράς.
Ο πρόεδρος της Ν.Δ. εξαπέλυσε νέα επίθεση στην κυβέρνηση για την οικονομία, κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι μετέτρεψε την κρίση ελλείμματος σε κρίση δανεισμού για την χώρα μας. Μεταξύ των άλλων ο κ. Σαμαράς τόνισε πως πρέπει να ξεκαθαριστεί εάν μπορεί το ΔΝΤ να ζητήσει επιπρόσθετα μέτρα από την Αθήνα και αν χρειάζεται ακόμη ομοφωνία των εταίρων μας για την ενεργοποίηση του μηχανισμού. Αποσπάσματα της ομιλίας Σαμαρά στη Λάρισα Σε κρίση δανεισμού βρίσκεται η χώρα και την αποκλειστική ευθύνη την έχει το ΠΑΣΟΚ, τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς κατά την ομιλία του στην προσυνεδριακή συνδιάσκεψη του κόμματος στη Λάρισα για θέματα αγροτικής πολιτικής. Παράλληλα, έστειλε μήνυμα σε όσους πλήγωσαν την παράταξη λέγοντας πως "δεν έχουν θέση σε αυτήν. Είναι κομμένοι". Ο ίδιος είπε ότι δεν είναι δικαστής, είναι πολιτικός και έχει ξεκάθαρη εντολή κάθαρσης κα μάλιστα αυτοκάθαρσης. "Τον Οκτώβριο του 2009, η ελληνική οικονομία βρισκόταν σε κρίση ελλείμματος. Το ίδιο ακριβώς ίσχυε για τις περισσότερες, σχεδόν όλες τις χώρες της Ευρώπης και ιδιαίτερα της Ευρωζώνης. Η Ελλάδα δεν ήταν εξαίρεση. Δεν ήταν δακτυλοδεικτούμενη", είπε ο κ. Σαμαράς και σημείωσε: "Το ΠΑΣΟΚ με τις απίστευτες γκάφες του, με την αναβλητικότητά του, με τους ερασιτεχνισμούς του, τις αντιφατικές κινήσεις του, μετέτρεψε μια κρίση ελλείμματος σε κρίση δανεισμού, που είναι πολύ χειρότερη. Το ΠΑΣΟΚ, κατάφερε μέσα σε λίγους μήνες να μετατρέψει την κρίση ελλείμματος σε ξεχωριστή, μόνο για την Ελλάδα και πολύ βαριά, κρίση δημοσίου δανεισμού". Αναφέρθηκε στην ανακοίνωση της Παρασκευής από τις Βρυξέλλες για το ζήτημα του ευρωπαϊκού μηχανισμού στήριξης και παρατήρησε ότι η ΝΔ δεν πανηγυρίζει. Συνιστά περίσκεψη, διότι δεν υπάρχει ακόμα σαφής εικόνα, δεν έχει ακόμα φανεί η ισορροπία αποφάσεων και αγορών και παραμένουν αναπάντητα ερωτήματα. Ο κ. Σαμαράς απέδωσε ευθύνες και στην κυβέρνηση της ΝΔ για τη δημιουργία του μεγάλου ελλείμματος, γιατί, όπως είπε, δεν έκανε από την αρχή ό,τι μπορούσε, ώστε να ελέγξει τα μεγάλα ελλείμματα και τον υψηλό δανεισμό που κληρονόμησε, δεν επανίδρυσε το κράτος και δίστασε να προχωρήσει σε κάποιες αλλαγές. Ο πρόεδρος της ΝΔ απάντησε σε όσους τον ρωτούν τι θα κάνει με όσους πλήγωσαν το φιλότιμο της παράταξης όταν ήταν στην κυβέρνηση, με εκείνους που έβγαλε από τις λίστες των υποψηφίων βουλευτών ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, με εκείνους που θα έπρεπε να είχαν παραιτηθεί για να διευκολύνουν την κατάσταση. "Δικαστής δεν είμαι.
Είμαι πολιτικός", είπε και ξεκαθάρισε: "Με εξέλεξαν 800.000 μέλη της ΝΔ. - εκλογή κινηματικού χαρακτήρα και με εντολή απερίφραστη:
Αλλαξέ τα όλα!
Αυτή είναι ξεκάθαρη εντολή κάθαρσης.
Και μάλιστα αυτοκάθαρσης!
Αρα, ναι! Ας γνωρίζει ο λαός της Ν.Δ. ότι άκουσα την εντολή του. Κι ότι θα κάνω αυτό που είναι ηθικά σωστό, πολιτικά απαραίτητο και ρεαλιστικά αναπόφευκτο. Οσοι πλήγωσαν την παράταξη, δεν έχουν θέση σε αυτήν.
Δεν έχουν θέση στη νέα μας πορεία. Είναι εκτός. Είναι κομμένοι".
Ο πρόεδρος της ΝΔ πρότεινε δέκα στρατηγικές κατευθύνσεις για την αναγέννηση της ελληνικής περιφέρειας και του αγροτικού τομέα.
"Η ΝΔ πιστεύει σε μια σύγχρονη ανταγωνιστική αγροτική παραγωγή, με το κράτος να στηρίζει την ανταγωνιστικότητα και όχι να συνεισφέρει στη φτώχεια των αγροτών" είπε ο κ. Σαμαράς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: