Κυριακή 9 Μαΐου 2010

ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ

To Περιβάλλον έχει την τιμητική του την ερχόμενη βδομάδα στην Καλαμαριά, όπου για πρώτη φορά διοργανώνεται μια γιγαντιαία περιβαλλοντική κινητοποίηση, που ευελπιστούμε να ενεργοποιήσει μικρούς και μεγάλους.
Η «Εβδομάδα Περιβάλλοντος» με πολλές ενότητες και δράσεις, Ημερίδα για Πράσινη Επιχειρηματικότητα, δεντροφυτεύσεις, καθαρισμό ακτών, εικαστικές παρεμβάσεις, θεατρικά και μουσικά δρώμενα, θα πραγματοποιηθεί από 10 έως 15 Μαΐου, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος GRABS.
Πληροφορίες για το πρόγραμμα GRABS και λεπτομέρειες για το σύνολο των εκδηλώσεων, που θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο της Εβδομάδας Περιβάλλοντος, θα δώσει ο Δήμαρχος Καλαμαριάς Θεοδόσης Μπακογλίδης σε συνέντευξη- τύπου που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 10 Μαΐου, στις 12 το μεσημέρι, στον Πολυχώρο ΡΕΜΕΤΖΟ ( Νικ. Πλαστήρα - Αρετσού). Στη συνέντευξη τύπου θα μιλήσουν επίσης η Diane Smith, (Town Country Planning Association GRABS - Project Manager London) και ο υπεύθυνος του προγράμματος στο Δήμο, Χάρης Λυπιρίδης. Το πρόγραμμα GRABS που χρηματοδοτείται από την δράση INTERREC IVC της Ε.Ε. στοχεύει στη μελέτη και την ανταλλαγή εμπειριών σε ζητήματα αστικού πρασίνου και διαχείρισης των όμβριων υδάτων. Ο Δήμος Καλαμαριάς που αποτελεί το βασικό από τους δεκατρείς εταίρους του έργου GRABS, με τη συμμετοχή του έχει θέσει τα θεμέλια για μια συγκροτημένη στρατηγική σχεδιασμού γύρω από ζητήματα Πολεοδομίας και Περιβάλλοντος του Δήμου. Δεσμεύτηκε να συμβάλλει στην περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση των πολιτών της Καλαμαριάς, να εξειδικεύσει στελέχη του, σε ζητήματα βιώσιμης πολεοδόμησης και έγκαιρης προσαρμογής του αστικού σχεδιασμού στην κατεύθυνση των αλλαγών που επιφέρει η κλιματική αλλαγή στο αστικό τοπίο, να αναπτύξει ένα δημόσιο και ανοιχτό στον πολίτη, Γεωγραφικό Σύστημα Πληροφοριών, να καταθέσει ένα Ολοκληρωμένο Σχέδιο Προσαρμογής και Δράσης για την κλιματική αλλαγή και να καταλήξει σε μια Δημόσια Δήλωση Δέσμευσης Φορέων σχετικά με την προτεραιότητα των ζητημάτων του περιβάλλοντος στην Καλαμαριά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: