Κυριακή 6 Ιουνίου 2010

ΜΟΥΣΙΚΟ ΧΩΡΙΟ 2010

MOΥΣΙΚΟ ΧΩΡΙΟ 2010 www.music-village.gr Αγαπητοί φίλοι της μουσικής, ανάμεσα σε όλες τις άλλες κατευθύνσεις που θα λειτουργήσουνε φέτος στο Μουσικό Χωριό είναι και η κατεύθυση «HXOΣ και ΛΟΓΟΣ». Με αυτό το ειδικό δελτίο τύπου, θα θέλαμε να πληροφορήσουμε το κοινό για κάποιες από τις θεματικές και project που θα λειτουργήσουν φέτος για πρώτη φορά:
«Μυθιστόρημα και ο ήχος της πόλης»: εργαστήριο για τη σχέση λογοτεχνίας και μουσικής (17 – 20 Αυγούστου*)
Διδασκαλία, συντονισμός: Σώτη Τριανταφύλλου
Στο σεμινάριο θα εξεταστεί η σχέση της λογοτεχνίας με την μουσική από γλωσσολογική, ιστορική και υφολογική άποψη. Θα συζητηθούν ζητήματα γύρω από την παγκόσμια πόλη, τη μουσική της εσώτερης πόλης στην εποχή της παγκοσμιοποίησης (από το ροκ εντ ρολ στο χιπ-χοπ) και τη δημιουργική γραφή με αφετηρία ένα είδος μουσικής. Ειδικότερα, το σεμινάριο περιλαμβάνει τις εξής παρακάτω ενότητες: Μια πόλη πολλές μουσικές – η περίπτωση του Λος Άντζελες (Λος Άντζελες , {εκδ. Μελάνι}, Φτωχή Μάργκο)
Εργαστήρι δημιουργικής γραφής – οι ήχοι της πόλης και οι λέξεις Μυθιστόρημα και μουσική ιστορικότητα. Μυθιστόρημα και διακειμενικότητα (Ο Υπόγειος ουρανός και στο Λίγο από το αίμα σου). Ροκ εντ ρολ και κινηματογράφος/παράλληλες αναγνώσεις. Ροκ εντ ρολ και μητρόπολη/παράλληλες ιστορίες. Οι ήχοι και τα γράμματα της παγκόσμιας πόλης.Το σεμινάριο είναι ανοικτό σε όλους τους αναγνώστες λογοτεχνίας και δοκιμίων. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να έχουν μαζί τους τα βιβλία Φτωχή Μάργκο, Ο Υπόγειος ουρανός και Λίγο από το αίμα σου. Το βιβλίο Λος `Αντζελες, θα μοιραστεί από τη συγγραφέα στους συμμετέχοντες του σεμιναρίου.* Kατά τη διάρκεια των 2 ημερών που χρειάζονται για να συμπληρωθεί ολόκληρη η περίοδος, οι συμμετέχοντες έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν οποιοδήποτε άλλο εργαστήριο της περιόδου (χωρίς οικονομική επιβάρυνση).
Παράλληλα με τα παραπάνω θα λειτουργήσουν, βέβαια, και τα υπόλοιπα εργαστήρια της κατεύθυνσης:Mουσική αντίληψη και ποίηση: Εργαστήρι αποδόμησης μελοποιήσεων (17 – 23 Αυγούστου)
Διδασκαλία, συντονισμός: Mιχάλης Σιγανίδης
Αυτό το εργαστήριο καλείται να συμπληρώσει τις εργασίες που ξεκίνησαν δυναμικά στα πλαίσια του εργαστηρίου «μουσικό κολάζ και ποίηση», το περασμένο καλοκαίρι. Αναπτύσσει ένα νέο πεδίο δράσης στον εκπαιδευτικό κορμό του Μουσικού Χωριού: την απευθείας επαφή με τον δημιουργό, χωρίς μεσάζοντες.
Ο συνθέτης, αυτοσχεδιαστής και performer Μιχάλης Σιγανίδης καλείται να παρουσιάσει ή και να επαναπροσδιορίσει τις τεχνικές κολάζ, τις ποιητικές φόρμες και το μουσικό spectrum που χαρακτηρίζουν την εκδομένη και ανέκδοτη εργογραφία του. Με αφορμή την ενδοσκόπηση στο έργο του, αλλά και στο έργο Ελλήνων ποιητών και πεζογράφων, καλεί τους συμμετέχοντες συναδέλφους του να φέρουν μουσικά όργανα, laptops, ιδέες, ποιήματα και πεζά, για να δημιουργήσουν από κοινού νέα μουσική.
Για τις υπόλοιπες κατευθύνσεις
(ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ – ΒΑΛΚΑΝΙΑ – ΛΑΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ – ΠΑΛΑΙΑ ΜΟΥΣΙΚΗ – ΜΟΥΣΙΚΗ ΔΩΜΑΤΙΟΥ – ΧΟΡΟΣ – ΘΕΑΤΡΟ – ΜΟΥΣΙΚΟΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΑ –ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΜΟΥΣΙΚΗ - ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ - ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΣΥΝΟΛΩΝ – PERFORMANCE – ΜΟΥΣΙΚΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ -TO ΣΩΜΑ ΤΟΥ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ) παρακαλούμε επισκεπτείτε την ανανεωμένη ιστοσελίδα του Μουσικού Χωριού (www.music-village.gr) και διαβάστε το πρόγραμμα ή κατεβάστε το πλήρες PDF με τις αναλυτικές πληροφορίες. Επίσης, πληροφορηθείτε για τη διαμονή και το κόστος συμμετοχής.Για θέματα που αφορούν τη συμμετοχή και το πρόγραμμα επικοινωνείτε με τη γραμματεία στο eleni@music-village.gr Για θέματα που αφορούν τη διοργάνωση, καθώς και για δελτία τύπου και συνεντεύξεις στο artree@music-village.gr
Σχετικές πληροφορίες θα δίνονται στην τηλεφωνική γραμμή επικοινωνίας της διοργάνωσης: 6973 57 84 22 (ΔΕΥΤΕΡΑ – ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 18:00 – 20:00)

Δεν υπάρχουν σχόλια: