Τετάρτη 30 Ιουνίου 2010

ΜΟΥΣΙΚΟ ΧΩΡΙΟ 2010

ΜΟΥΣΙΚΟ ΧΩΡΙΟ 2010 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝΑΥΛΙΩΝ ΚΑΙ PROJECT
1η ΠΕΡΙΟΔΟΣ (2 - 8 Aυγούστου)
ΔΕΥΤΕΡΑ 2 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ // ΩΡΑ 20:00 // ΣΧΟΛΕΙΟ
Συναυλία μουσικής δωματίου με τους: Δανάη Παπαματθαίου – Μάτσκε (βιολί) Ούβε Μάτσκε (πιάνο) Έργα των J. S. Bach, L. v. Beethoven και C. Franck
ΤΡΙΤΗ 3 AΥΓΟΥΣΤΟΥ // ΩΡΑ 21:00 // ΣΧΟΛΕΙΟ
Συναυλία παλαιάς μουσικής – Αφιέρωμα στους Vivaldi και Haendel
Romina Basso (τραγούδι), Δημήτρης Κούντουρας (φλάουτο με ράμφος, μπαρόκ φλάουτο), Μάρκελλος Χρυσικόπουλος (τσέμπαλο), Ιάσων Ιωάννου (μπαρόκ τσέλλο) και Θοδωρής Κίτσος (μπαρόκ κιθάρα, λαούτο, θεόρβη).
ΤΕΤΑΡΤΗ 4 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ // ΩΡΑ 21:00 // ΣΧΟΛΕΙΟ
Συναυλία με τους Petar Ralchev (ακορντεόν) και Κώστα Αναστασιάδη (τύμπανα)ΠΕΜΠΤΗ 5 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ // ΩΡΑ 21:00 // ΣΧΟΛΕΙΟ
Συναυλία: O T.S. Eliot μελοποιημένος
Humphrey Searl: Two practical cats Γιάννης Χρήστου: Six T.S. Eliot Songs
Παίζουν οι: Αγγελική Καθαρίου (φωνή), Αχιλλέας Αναστασιάδης (αφήγηση), Γιάννης Ανισέγκος (πίκολο, φλάουτο), Μαρία Ανισέγκου (τσέλλο), Κώστας Μακρυγιαννάκης (κιθάρα), Θοδωρής Τζοβανάκης (πιάνο).
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 6 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ // ΩΡΑ 21:00 // ΣΧΟΛΕΙΟ
Συναυλία μουσικής δωματίου
Παίζουν οι: Μαρία Αστεριάδου (πιάνο), Χαρά Σειρά (βιόλα), Δημήτρης Χανδράκης (βιολί), Χρήστος Γρίμπας (τσέλλο), Γιώργος Λαζαρίδης (πιάνο) και οι «Senza Quartetto» (Γκρέτα Παππά, Γιώργος Κουγιουμτζόγλου, Ρόζα Τερζιάν, Μαρία Ανισέγκου).
ΣΑΒΒΑΤΟ 7 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ // ΩΡΑ 20:30 // ΠΛΑΤΕΙΑ ΧΑΤΖΙΝΗ
Project: «Ένας γάτος... μια φορά!»
Οι ομάδες των εργαστηρίων «παιδικό τραγούδι και μουσικό παιχνίδι» και «ενάντια στη μέθοδο ΙΙ», μαζί με τους εισηγητές, θα παρουσιάσουν το παραμύθι του Κώστα Μάγου και της Γεωργίας Γκανάτσιου «Ένας γάτος... μια φορά!» σε μουσική και στίχους της Τατιάνας Ζωγράφου και εικονογράφηση του Βασίλη Παπατσαρούχα (εκδόσεις «Έν πλώ»). Η ομάδα αυτή θα συνεργαστεί με το παιδικό εργαστήρι αξιοποιώντας την διάθεση και το μεράκι των μικρών παιδιών.
Project: «Λεκτική παρτιτούρα / Συλλογική μουσική»
To εργαστήριο "Λεκτική Παρτιτούρα / Συλλογική Μουσική" θα κατασκευάσει και θα εκτελέσει τις δικές του λεκτικές παρτιτούρες (prose scores) και παρτιτούρες δράσης (action scores), καθώς και ιστορικές συνθέσεις από τους Christian Wolff, Cornelius Cardew, κ.α., οι οποίες θα παρουσιαστούν σε συνεργασία με το μουσικοπαιδαγωγικό εργαστήρι "Ενάντια στη Μέθοδο".
ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ Project: «Ενορχηστρώνοντας τη φύση»: Ακουστική Οικολογία και σύνθεση ηχοτοπίου
Η ομάδα του εργαστηρίου θα συμπράξει σε μια συναυλία Soundscape Laptop Orchestra με συνθέσεις ηχοτοπίων από τους ήχους του Μουσικού Χωριού. Ακολουθώντας τα χνάρια ενός «ακουστικού χάρτη» ο περίπατος θα ηχογραφηθεί και θα χρησιμοποιηθεί ως υλικό για περαιτέρω ανάλυση και για τη σύνθεση ενός εικονικού Ηχητικού Τοπίου σε πραγματικό χρόνο από μια ορχήστρα φορητών υπολογιστών και κινητών τηλεφώνων.
Project: «Ενορχηστρώνοντας τη φύση»: Ακουστική Οικολογία και σύνθεση ηχοτοπίου
Δράση: Ηχητικός Περίπατος(Soundwalk) σε προσχεδιασμένη διαδρομή. Μια βασική πτυχή του ηχητικού περίπατου είναι η ευαισθητοποίηση των συμμετεχόντων στα ακουστικά χαρακτηριστικά της περιοχής του Αγίου Λαυρεντίου και η εκπαιδευτική αναγκαιότητα να ενισχυθεί η ανάπτυξη της ακουστικής μας δεξιότητας. «Όλοι έχουν δικαίωμα στην τέχνη»
Εργαστήρι μουσικής και χορού για παιδιά με πολυαναπηρίες.
Υπεύθυνη του προγράμματος: Φωτιάδου Ελένη (Λέκτορας Ειδικής Φυσικής Αγωγής,
Τ.Ε.Φ.Α.Α., Α.Π.Θ
Το Εργαστήριο Αναπτυξιακής Ιατρικής και Ειδικής Φυσικής Αγωγής του Τ.Ε.Φ.Α.Α., Α.Π.Θ., σε συνεργασία με την arTree και με την ευγενική χορηγία της Αντινομαρχίας Θεσσαλονίκης, θα στεγάσει παιδιά με πολυαναπηρίες. Στόχος η επικοινωνία και η επαφή με τη μουσική

Δεν υπάρχουν σχόλια: