Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2010

ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ

ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ
Γράφει  ο Χατζηευστρατίου  Νίκος, πολιτικός μηχανικός
    Ήδη άρχισαν να σας ενοχλούν διάφοροι περίεργοι και όχι κατ’ ανάγκην  κακοί τύποι. Δεν σας ζητούν χρήματα  ούτε σας ενοχλούν για να σας πουλήσουν  κάτι. Αυτό που  ζητούν είναι ανέξοδο: Την ψήφο σας στις επόμενες Δημοτικές  εκλογές .
    Δεν είναι κακοί. Τους λες και καλοπροαίρετους. Ίσως λίγο υστερόβουλους.  Στην χειρότερη περίπτωση, που δεν ξεπερνά το 1%, μικροαπατεώνες ή παλιανθρωπάκους.  Μην τους μιλήσετε άσχημα. Απλώς ρωτήστε τους κάτι πολύ συγκεκριμένο.
    Όλοι  οι τοπικοί αυτοδιοικητικοί άρχοντες του Νομού Ημαθίας, υπέγραψαν πριν μερικούς μήνες μια σύμβαση με τον μπόμπολα*.  Σαν αποτέλεσμα αυτής της σύμβασης  όλοι οι λογαριασμοί του Ηλεκτρικού ρεύματος της ΔΕΗ από την επόμενη της ενεργοποίησής της αυξάνονται κατά 40 € το δίμηνο. Περίπου 240 € για κάθε οικογένεια ή κατάστημα ετήσια.  Το αντικείμενο αυτής της σύμβασης είναι ένα εργοστάσιο που θα κατασκευάσει και θα διαχειρίζεται για 25 χρόνια μια από τις εταιρείες του μπόμπολα*. Αυτό θα επεξεργάζεται και θα καίει τα σκουπίδια των νοικοκυριών του Νομού,  θάβοντας εν τέλει κάποια υπολείμματα.
    Οποιαδήποτε άλλη μέθοδος διαχείρισης  των περισυλλεγμένων  σκουπιδιών δεν θα κόστιζε περισσότερο  από 40 € το χρόνο!!!
    Είναι προφανές ότι κάποιοι κάτι κέρδισαν υπογράφοντας. Κέρδισαν χαρίζοντας το πορτοφόλι σας στο μπόμπολα*.  Τώρα είναι ευκαιρία να μάθετε. Ποιοι και πόσα, δηλαδή.
    Ρωτήστε τους.
    Πρωτοβουλία για τη διαφάνεια  στην Βέροια.
    *η  λέξη μπόμπολας  εμφανίζεται σκόπιμα, με πεζό γράμμα στο κείμενο, για δύο λόγους. Ο πρώτος είναι ότι ο συγγραφέας του άρθρου δεν επιθυμεί να προσωποποιήσει το θέμα, -οι εταιρίες είναι κατά τεκμήριο απρόσωπες-, και ο δεύτερος προκειμένου να καταδειχθεί συμβολικά ότι η σύμβαση, δεν ήταν,\ παρά μια πομφώλυξ, η κοινώς λεγομένη μπόμπολα, μια φούσκα δηλαδή, σαν αυτές που κάνουν οι πιτσιρικάδες με την τσίχλα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: