Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2010

Ενημέρωση από το http://www.disabled.gr/ και το ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ



Ένα υπερβολικά ενδιαφέρον πρόγραμμα για την ανάπτυξη τεχνολογιών προστιθέμενης αξίας βρίσκεται στη διεύθυνση http://news.disabled.gr/?p=32905 και το αντικείμενο του μπορεί να χρησιμοποιηθεί και να αξιοποιηθεί άμεσα από την κοινότητα των ανθρώπων με αναπηρίες. Το πρόβλημα με αυτά τα προγράμματα είναι πως συνοδεύονται από υπερβολικά πολύ γραφειοκρατία που σκοτώνει την έμπνευση και την υποστήριξη.
Το κοινωνικό οικιακό τιμολόγιο της Δ.Ε.Η. φαίνεται να βρίσκεται προ των θυρών http://www.disabled.gr/lib/?p=29372, αλλά μέχρι και αυτή τη στιγμή που δεν έχουν ενημερωθεί τα ΚΕΠ για την ακριβή διαδικασία που θα πρέπει να ακολουθηθεί από τους καταναλωτές της Δ.Ε.Η. και γι' αυτό ενδεχομένως να συναντήσετε προβλήματα στη διεκπεραίωση των υποθέσεων σας. Ένα ενδιαφέρον κείμενο δημοσιεύθηκε στην Ναυτεμπορική στο http://news.disabled.gr/?p=32897 και ενδεχομένως να είναι χρήσιμο για τους ενδιαφερόμενους. Εδώ που φτάσαμε πρέπει να το διαβάζουμε και να τα ξαναδιαβάζουμε για να καταλήξουμε στις τρύπες που αφήνει ο νομοθέτης για να υποβάλουμε το πιο απλό και αυτονόητο δικαιολογητικό.
Πληροφορίες για την εισαγωγή άνευ εξετάσεων ΑμεΑ στην τριτοβάθμια εκπαίδευση μπορείτε να διαβάσετε στο
http://www.disabled.gr/forum/showthread.php?t=19822 και εάν έχετε απορίες μπορείτε να αφήσετε μήνυμα. Έμπειροι και ψαγμένοι χρήστες είναι έτοιμοι να απαντήσουν στα ερωτήματα σας, αρκεί να γνωρίζετε πως πάντα ενδέχεται να υπάρξει λανθασμένη ή υπερβολική ενημέρωση και γι' αυτό είναι σημαντικό να γνωρίζετε εκ των προτέρων πως η ενημέρωση από το φόρουμ http://www.disabled.gr/forum/ γίνεται με δική σας ευθύνη. Μόνο στο http://www.disabled.gr/ και στο http://news.disabled.gr/ η ενημέρωση είναι ελεγμένη από όποιον υπογράφει το κείμενο. 
Στις 29 Σεπτεμβρίου το Υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε με εγκύκλιό του προς όλα τα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ της χώρας, τα διαδικαστικά θέματα που αφορούν στις μετεγγραφές φοιτητών και σπουδαστών εσωτερικού, του ακαδημαϊκού έτους 2010-2011. Διαβάστε περισσότερα  στη διεύθυνση  http://www.disabled.gr/lib/?p=29365 
Με ένα μακροσκελές άρθρο, ο μητροπολίτης Πειραιά Σεραφείμ επιχειρεί να μπει στη συζήτηση που προκάλεσαν οι απόψεις του Στέφεν Χώκινγκ περί ανυπαρξίας του Θεού, αποκαλώντας τον συμπλεγματικό, λόγω της αναπηρίας του, λόγω της οποίας διαθέτει ελαφρυντικά για τη σύγχυση του νου του, σύμφωνα πάντα με τον μητροπολίτη. Διαβάστε το υπόλοιπο από την είδηση στη διεύθυνση http://news.disabled.gr/?p=32874 ενώ μπορείτε να παρακολουθήσετε τη συζήτηση που γίνεται γι' αυτό το θέμα στο φόρουμ στη διεύθυνση http://www.disabled.gr/forum/showthread.php?t=19774 
Πάντα οι εφημερίδες υπερβάλλουν αλλά σε γενικές γραμμές ισχύει πραγματικά «πρώην τρόφιμος ψυχιατρείου ανακηρύχθηκε διδάκτορας στο ΑΠΘ» και μπορείτε να διαβάσετε τη σχετική είδηση στο http://news.disabled.gr/?p=32837 ενώ τα αντικειμενικά γραμμένα κείμενα όπως αυτά έχουν εκδοθεί από τους πανεπιστημιακούς που υποστήριξαν την υποψηφιότητα βρίσκονται στη διεύθυνση http://www.disabled.gr/lib/?p=29173 και αξίζει να τα διαβάσετε. 
Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε εισήχθη την Τρίτη στο νοσοκομείο και θα παραμείνει για νοσηλεία επί τέσσερις εβδομάδες προκειμένου να υποβληθεί σε θεραπεία για έλκη κατάκλισης. Διαβάστε το υπόλοιπο της είδησης στη διεύθυνση http://news.disabled.gr/?p=32831 ενώ μπορείτε να παρακολουθήσετε και τη συζήτηση που γίνεται πάνω σε αυτό το θέμα στο φόρουμ στη διεύθυνση http://www.disabled.gr/forum/showthread.php?t=19824 
Ένα πολύ ενδιαφέρον θέμα συζήτησης συζητιέται αυτή τη στιγμή στο φόρουμ για την «αναζήτηση συντροφικότητας και ερωτικού συντρόφου μέσα από το ίντερνετ» στη διεύθυνση http://www.disabled.gr/forum/showthread.php?t=19829 και ενδεχομένως να σας ενδιαφέρει να συμμετέχετε στη συζήτηση. 
Το www.amea.eu είναι μια προσπάθεια πανελλήνιας καταγραφής των ελλειπών ή προβληματικών υποδομών πρόσβασης σε δημόσιους χώρους για άτομα με αναπηρία. Ο σκοπός της προσπάθειας αυτής είναι να συμβάλει στην ανάπλαση ή την δημιουργία κατάλληλων υποδομών μέσω μιας συνεργασίας πολιτών και αρμόδιων αρχών. 
Πολλούς χαιρετισμούς, http://www.disabled.gr/ και περιοδικό ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: