Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2010

η Τηνιακή online

«Τηνιακά» τόμος 4ος – παρουσιάστηκε στο ΙΤΗΠ   
Παρουσιάστηκε στο Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού ο τόμος «Τηνιακά 4» από την Εταιρεία Τηνιακών Μελετών, το Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2010.  
Την έκδοση παρουσίασαν οι: Πρωτοπρεσβύτερος π. Γεώργιος Τουφεκλής, εφημέριος Ιερού Ναού Ταξιαρχών Χώρας Τήνου, η κ. Νότα Κούρου Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Αθηνών – Αρχαιολόγος, ο κ. Δημήτρης Σιώτος Δικηγόρος και ο κ. Ιωάννης Γκερέκος Καθηγητής ΤΕΙ Αθηνών, συντηρητής Έργων Τέχνης και Πρόεδρος της Εταιρείας Τηνιακών Μελετών.  
Η παρουσίαση έγινε υπό την αιγίδα του Ιδρύματος Τηνιακού Πολιτισμού και ήταν αφιερωμένη στον πρώτο Πρόεδρο, ιδρυτή και οργανωτή της Εταιρείας Τηνιακών Μελετών, καθηγητή Δημήτριο Σοφιανό. Στη παρουσίαση οι ομιλητές κατά πρώτον πρόβαλαν το πολύ μεγάλο έργο και τη σεμνότητα του πανεπιστημιακού Τηνιακού Καθηγητή Δημητρίου Σοφιανού και δεύτερον αναφέρθηκαν στους συγγραφείς και στα έργα αυτών που συμμετέχουν με κείμενά τους στην έκδοση αυτή. Προλόγισε ο Αντιπρόεδρος του ΙΤΗΠ κ. Σάββας Απέργης. Χαιρετισμό κατά την έναρξη της παρουσίασης έκαναν οι: π. Στυλιανός Τουφεκλής ως εκπρόσωπος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Σύρου – Τήνου κλπ. κ. Δωροθέου Β΄, ο επίσης Σεβασμιότατος Καθολικός Αρχιεπίσκοπος Νάξου – Τήνου κλπ. π. Νικόλαος και ο Δήμαρχος Τήνου κ. Σίμος Ορφανός. Συντονιστής και υπεύθυνος της παρουσίασης ήταν ο πρόεδρος της Εταιρείας Τηνιακών Μελετών κ. Ιωάννης Γκερέκος.  
Παραβρέθηκαν μέλη της Εταιρείας και το Δ.Σ, εκπρόσωποι Φορέων και Συλλόγων και βιβλιόφιλοι. Την εκδήλωση κάλυψε η τηλεόραση “tinos tv”.  
Δείτε φωτογραφίες από την παρουσίαση εδώ.  
Νίκος Φώσκολος  
η Τηνιακή online  
Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΤΗΝΙΑΚΩΝ  
www.tiniaki.wordpress.com  
Νίκος Φώσκολος  
email: tiniakinews@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: