Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2010

Επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών για την απόκτηση εργασιακής εμπειρίας ανέργων 16-24 ετών

Σκοπός του προγράμματος είναι η ενίσχυση των δεξιοτήτων και η απόκτηση εργασιακής εμπειρίας ανέργων ηλικίας 16 έως 24 ετών, νεοεισερχομένων στην αγορά εργασίας, με την απασχόλησή τους σε  επιχειρήσεις και γενικά εργοδότες του ιδιωτικού τομέα.   
Ο ΟΑΕΔ επιδοτεί μέχρι και το εκατό τοις εκατό (100%) των ασφαλιστικών εισφορών (εργοδοτών και εργαζομένων) για τη πρόσληψη ανέργων σε επιχειρήσεις ή εργοδότες του ιδιωτικού τομέα με συμβάσεις διάρκειας έως δώδεκα (12) μήνες.    
Επίσης μετά το πέρας της σύμβασης απόκτησης εργασιακής εμπειρίας είναι δυνατή η συνέχιση της επιχορήγησης, εφόσον η σύμβαση απόκτησης εργασιακής εμπειρίας μετατραπεί σε σύμβαση εργασίας, για επιπλέον χρονικό διάστημα δώδεκα (12) μηνών  
Οι επιχειρήσεις που δικαιούνται να ενταχτούν στο άνω πρόγραμμα, δεν θα πρέπει να έχουν προβεί, κατά τη διάρκεια του εξαμήνου πριν την αίτηση υπαγωγής στο πρόγραμμα, σε μείωση προσωπικού λόγω καταγγελίας σύμβασης εργασίας και να μην εμπίπτουν στους εξαιρούμενους κλάδους επιχειρήσεων.     
Η ημερομηνία έναρξης της υποβολής των αιτήσεων ενδιαφέροντος είναι η 29/10/2010 και οι αιτήσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά.   
Η ημερομηνία λήξης της υποβολής των αιτήσεων θα καθοριστεί με σχετική απόφαση του Διοικητή του ΟΑΕΔ.  
Αρμόδιος Φορέας: ΟΑΕΔ   
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με το Κέντρο Στήριξης & Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας «ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ», στο 2310.472890.      
ΚΕΝΤΡΟ ΣΤΗΡΙΞΗΣ & ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ "ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ"   
Κ.Δ.Ε.Κ.Π.Α.Κ. - ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ   
Δημοτική Αγορά Φοίνικα - Τ.Κ. 55134 - Καλαμαριά  - Θεσσαλονίκη     
Τηλ.: 2310.472890 - Φαξ: 2310.472832   
email: epixeirein@otenet.gr        

Δεν υπάρχουν σχόλια: