Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2010

Ενημέρωση από το http://www.disabled.gr/ και το ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ

Με ένα «συγνώμη, λάθος» επιστρέφονται τα επιδόματα των δώρων, η 13η και η 14η σύνταξη στους παραπληγικούς σύμφωνα με το http://news.disabled.gr/?p=33651       
Αρχισε η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για συμμετοχή επιχειρήσεων και εργοδοτών του ιδιωτικού τομέα στο νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για την «απόκτηση εργασιακής εμπειρίας» μέσω της απασχόλησης 10.000 ανέργων ηλικίας 16 έως 24 ετών νεοεισερχομένων στην αγορά εργασίας. διαβάστε περισσότερα στο http://news.disabled.gr/?p=33635         
Η ηλεκτρονική συνταγογράφηση και στο Ι.Κ.Α. από την 1η Δεκεμβρίου http://news.disabled.gr/?p=33629            
Σύμφωνα με δημοσίευμα στο http://news.disabled.gr/?p=33661 το θεραπευτήριο χρόνιων παθήσεων στην Αυλίδα περνάει δύσκολες ώρες ενδεχομένως να είναι και οι τελευταίες του ώρες.   
Το κείμενο φαίνεται πως προέρχεται από πληροφορίες των εργαζομένων στο ίδρυμα.   
Από αυτά που γράφονται φαίνεται πως η πλειοψηφία των εργαζομένων στο ίδρυμα αδυνατεί να εργαστεί είτε επειδή αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας είτε γιατί βρίσκεται λίγο πριν από την συνταξιοδότηση.    
Περίεργα πράγματα για ένα μεγάλο ίδρυμα αλλά ενδεικτικά της κατάστασης που επικρατεί στα ελληνικά ιδρύματα, που έχουν ένα πολύ μεγάλο οικονομικό κόστος.     
Οι περικοπές στον ΟΠΑΔ απειλούν τις ζωές των ανθρώπων με μεσογειακή αναιμία και των καρκινοπαθών.   
Σύμφωνα με το http://news.disabled.gr/?p=33659 όλα αυτά οφείλονται στο μνημόνιο. Είναι όμως έτσι;   
Τι φταίει;   
Το μνημόνιο ή τα ελλείμματα;     
Ανεξαρτήτως για το ποιος έχει την ευθύνη ένα έχει σημασία: Στο τέλος την πληρώνουν οι ίδιοι οι άνθρωποι με αναπηρίες και οι εξωτερικοί ασθενείς, αφού πριν έχουν γίνει πλούσιοι όσοι έχουν φουσκώσει τα ελλείμματα και σε αυτούς δεν περιλαμβάνονται ούτε οι άνθρωποι με αναπηρίες ούτε οι εξωτερικοί ασθενείς.     

Πολλούς χαιρετισμούς, http://www.disabled.gr/ και περιοδικό ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: