Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2010

Στο σφυρί για € 7 δισ. Επιχειρήσεις & ακίνητα του Δημοσίου

ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΑ            
Μπαίνουν ιδιώτες και στα λαχεία!                   
Το σχέδιο της ∆ιυπουργικής για να βρεθούν 7 δισ. ευρώ σε τρία χρόνια                     
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΕΙΡΗΝΗ ΧΡΥΣΟΛΩΡΑ                
Ενα σαρωτικό πρόγραµµα αποκρατικοποιήσεων, το οποίο αρχίζει από το αεροδρόµιο του Ελληνικού και καταλήγει στην ΕΥ∆ΑΠ και την ΕΥΑΘ, ενώ περιλαµβάνει ακόµη και την είσοδο στρατηγικού επενδυτή στα κρατικά λαχεία, αποφάσισε προχθές η ∆ιυπουργική Επιτροπή Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων (∆ΕΑΑ).                    
Μία µόλις µέρα µετά την ψήφιση του πολυνοµοσχεδίου καιτην ίδια ώρα που διαδηλώσεις συντάραζαν το κέντρο της Αθήνας, εννέα υπουργοί συνεδρίαζαν και λάµβαναν αποφάσεις για τα επόµενα βήµατα εφαρµογής του Μνηµονίου, που περιλαµβάνουν ένα πρόγραµµα ιδιωτικοποιήσεων ύψους 7 δισ. ευρώ µέσα σε τρία χρόνια, εκ των οποίων το 1 δισ. ευρώ πρέπει να αντληθεί το 2011.                
Ενα πρόγραµµα που, εφόσον ολοκληρωθεί σύµφωνα µε τον σχεδιασµό του, θα οδηγήσει στην είσοδο ιδιωτών µε παραχώρηση και του µάνατζµεντ στα Ταχυδροµεία, τα – ώς τώρα – κρατικά λαχεία, τον Ιππόδροµο και τις αµυντικές βιοµηχανίες, στην παραχώρηση σε ιδιώτες τηςεκµετάλλευσης λιµανιών και αεροδροµίων, στην τοποθέτηση ιδιωτικών συµφερόντων στο φυσικό αέριο και βεβαίως στην αξιοποίηση, µε παραχώρηση για ορισµένο χρόνο ή πώληση, της τεράστιας ακίνητης περιουσίας του ∆ηµοσίου.              
Ανάµεσα στα ακίνητα προς αξιοποίηση περιλαµβάνεται ακόµη και ένα νησί, το Πρασονήσι Ρόδου.          
Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: